Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel boosheid bij vindplaats Gino in Geleen

Veel boosheid bij vindplaats Gino in Geleen

GELEEN (ANP) - Ook in Geleen leggen steeds meer mensen bloemen en knuffels neer bij de plek waar de 9-jarige Gino zaterdag werd gevonden. Rond die plek bij een speeltuintje en een wandelpaadje aan De Landgraaf in Geleen verzamelen zich maandagmiddag buurtbewoners en andere mensen die hun verhaal tegen elkaar doen, en vooral hun boosheid uiten.

Mensen zijn kwaad dat iemand in hun buurt zo’n gruweldaad heeft kunnen verrichten. Ze vragen zich af hoe het kan dat iemand die vijf jaar geleden werd veroordeeld voor kindermisbruik, nu verdachte is van betrokkenheid bij de dood van een 9-jarig jongetje. Een verdachte die in hun buurt woont, en volgens omwonenden het stoffelijk overschot van Gino in een schuurtje heeft gelegd achter een uitgebrande woning vlakbij het appartement waar hij zelf woonde.

"Ik durf mijn kinderen niet meer buiten te laten spelen", zegt een van de vrouwen die bij de bloemen en knuffels staan te praten. "Je moet de kinderen juist wel buiten laten spelen", spreekt een andere vrouw haar tegen. "Je mag niet de dupe worden van angst." Weer een ander vult aan: "We moeten gewoon meer toezicht houden. Als de kinderen buiten spelen, aan de deur gaan staan en kijken of er niks gebeurt."

Er was nog overwogen ook in Geleen een stille tocht voor Gino te houden, maar op verzoek van de familie van het jongetje gaat dat niet gebeuren. Mensen kunnen in Kerkrade met de stille tocht woensdagavond meelopen.

Meer uit Binnenland

Geen grote problemen in ochtendspits door gladheid

DEN HAAG (ANP) - De ochtendspits lijkt woensdag vooralsnog geen grote problemen te ondervinden van de gladheid waarvoor wordt gewaarschuwd. Op de snelwegen is er niet veel aan de hand en is het qua files tot dusver een normale woensdagochtend. Gladheid lijkt zich vooral lokaal, buiten de snelwegen, voor te doen, zegt een woordvoerder van de ANWB.

57 minuten geleden
Code geel in groot deel van het land om gladheid op de weg

DE BILT (ANP) - Het kan woensdagochtend plaatselijk glad zijn door winterse buien, met hagel en (natte) sneeuw. Lokaal kan zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 centimeter. Het KNMI heeft code geel uitgebreid naar meer provincies. Alleen Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Zeeland blijven 'groen'.

1 uur geleden
Dierenorganisatie: nog veel illegale advertenties voor puppy's

AMSTERDAM (ANP) - Er is nog altijd veel mis met onlineadvertenties voor puppy's, concludeert de internationale dierenwelzijnsorganisatie FOUR PAWS na een steekproef op onder meer Nederlandse advertentiesites. Volgens de stichting worden veel jonge honden illegaal geïmporteerd uit met name Oost-Europa, om vervolgens op bijvoorbeeld Marktplaats of Puppyplaats te koop te worden aangeboden.

1 uur geleden
Plasterk moet valse start verkenning weer goedmaken

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk moet proberen vanaf deze woensdag de opgelopen vertraging in het verkenningsproces weer goed te maken. Zelf sprak de voormalig PvdA-minister al zijn hoop uit volgende week met een verslag te komen, waarna de Tweede Kamer erover kan debatteren. Plasterk praat woensdag met de leiders van de vier grootste partijen.

3 uur geleden
Gom van Strien: fraudeverdenking bewust niet gemeld aan Wilders

DEN HAAG (ANP) - PVV-senator Gom van Strien, die na de verkiezingen werd aangewezen als verkenner, heeft bewust de fraudebeschuldigingen die tegen hem zijn geuit niet gemeld bij PVV-fractieleider Geert Wilders. Hij zou dat in overleg hebben gedaan met PVV-senaatsvoorzitter Marjolein Faber, zegt Van Strien in een interview met De Telegraaf.

6 uur geleden
Verkeer moet opletten, het kan glad zijn op de weg

DE BILT (ANP) - Verkeer in vooral het oosten van het land moet dinsdagavond rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw, zo meldt het KNMI. En in het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad, aldus het weerinstituut dat code geel heeft afgegeven voor een aantal provincies. Dinsdagavond rond 22.00 uur geldt die waarschuwing voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

10 uur geleden
Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

HAARLEM (ANP) - Eindstrijd, de Nederlandse versie van het nieuwe boek van de Britse schrijver Omid Scobie over het Britse koningshuis, wordt tijdelijk uit de handel gehaald. Dat bevestigt een zegsvrouw van Xander Uitgevers na berichtgeving van royaltyverslaggever Rick Evers.

11 uur geleden