Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel bijval voor man die Tirol aanklaagt wegens corona

Veel bijval voor man die Tirol aanklaagt wegens corona

ISCHL (ANP/DPA) - Een Oostenrijkse jurist die de deelstaat Tirol wil aanklagen vanwege de aanpak van de coronacrisis, heeft veel bijval gekregen van ziek geworden wintersporters, vooral uit Duitsland. Peter Kolba heeft tot nu toe van meer dan 2700 mensen een ingevulde vragenlijst toegestuurd gekregen.

Het gaat om mensen die denken dat ze tijdens hun vakantie in Oostenrijk besmet zijn geraakt met het nieuwe coronavirus. De meesten zijn in het ski-oord Ischl op vakantie geweest.

Er is kritiek op de autoriteiten in Tirol omdat die niet tijdig genoeg de pistes en liften lieten sluiten om besmettingen te voorkomen. Vooral Ischl, ook bij Nederlanders populair, wordt gezien als een brandhaard. Justitie onderzoekt de verdenking dat bij een medewerkster van een horecagelegenheid daar al in februari het virus werd vastgesteld zonder dat de autoriteiten daarover werden geïnformeerd.

Kolba, een consumentenadvocaat, zoekt nu zo veel mogelijk getuigen voor zijn zaak die justitie nog niet in behandeling wil nemen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Politie New York grijpt in bij protest in Brooklyn

NEW YORK (ANP) - De politie van New York heeft bij een protest tegen politiegeweld en racisme in de wijk Brooklyn ingegrepen. Dat meldt televisiezender CNN en is te zien op beelden op sociale media. De vreedzame mars werd tegengehouden door agenten.

1 uur geleden
George Floyd overleed door hart- en longfalen

WASHINGTON (ANP) - In het rapport van de officiële autopsie op het lichaam van George Floyd staat dat hij overleed door hart- en longfalen. De autopsie is uitgevoerd door de lijkschouwer van de autoriteiten in Minnesota. Dat melden Amerikaanse media.

1 uur geleden
Brazilië meldt recordaantal coronadoden op een dag

BRASILIA (ANP) - Het aantal doden door het coronavirus is in Brazilië gestegen 1349. Dat is voor de tweede dag op rij een recordaantal doden. Het geregistreerde dodental staat op 32.548.

2 uur geleden
Noord-Korea dreigt deal met Zuid-Korea te schrappen om pamfletten

PYONGYANG (ANP) - De zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft donderdag gedreigd een militaire overeenkomst met Zuid-Korea te schrappen, meldt het persbureau Yonhap. Het noorden dreigt daarmee, omdat overlopers vanuit Zuid-Korea anti-Noord-Koreaanse pamfletten verspreiden in Noord-Korea.

3 uur geleden
Trump zegt leger niet nodig te hebben voor protesten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump zei woensdag (lokale tijd) het leger niet nodig te hebben voor de protesten tegen politiegeweld en racisme door het hele land. Eerder zei hij dat het leger ingezet kon gaan worden in staten die de protesten niet in de hand konden houden.

3 uur geleden
Zaken tegen verkiezing Bolsonaro volgende week voor rechter

BRASILIA (ANP) - De rechtbank in Brazilië hoort dinsdag de pleidooien in twee zaken om de verkiezing van Jair Bolsonaro tot president in 2018 nietig te verklaren. Dat heeft de rechtbank woensdag bekendgemaakt.

3 uur geleden
Obama roept burgemeesters op politiebeleid te hervormen

CHICAGO (ANP) - Oud-president Barack Obama heeft woensdag alle burgemeesters in de Verenigde Staten opgeroepen het beleid over gebruik van geweld door hun politiekorpsen tegen het licht te houden en te hervormen in samenspraak met lokale gemeenschappen. Dat zei Obama vanuit zijn huis in Chicago tijdens een livestream-evenement. Het is voor het eerst dat de voormalig president op beeld van zich laat horen over de onrust die in de VS is ontstaan na de dood van George Floyd.

3 uur geleden