Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel animo voor eierwerpen op beeld Margaret Thatcher

Veel animo voor eierwerpen op beeld Margaret Thatcher

GRANTHAM (ANP) - Meer dan duizend Britten hebben zich aangemeld om een beeld van oud-premier Margaret Thatcher met eieren te bekogelen. Het ‘evenement’ komt voort uit verontwaardiging over de voorgestelde kosten van het onthullingsfeestje dat volgend jaar plaatsvindt: 100.000 pond (111.000 euro), meldt Sky News.

Het beeld in het centrum van de plaats Grantham kostte 300.000 pond. Het komt te staan op een hoge sokkel om te voorkomen dat het beeld van een 3 meter grote Iron Lady wordt vernield. Zij voerde volgens critici tijdens haar premierschap van 1979 tot 1990 een hardvochtig economisch en sociaal beleid. Ze overleed in 2013 op 87-jarige leeftijd.

Dinsdag stemmen raadsleden over de kosten van het onthullingsevenement. Volgens hen is het beeld een passend eerbetoon aan Thatcher, die in Grantham werd geboren en er ook opgroeide. Ze proberen een zo groot mogelijk deel van de kosten los te krijgen bij het publiek en lokale ondernemers.

De opzet schoot sommigen echter volledig in het verkeerde keelgat. De kosten zouden buitensporig zijn in een tijd dat de bevolking lijdt onder de corona-uitbraak en de maatregelen daartegen.

Een verhaal op de lokale website The Lincolnite kreeg honderden reacties, waarvan velen met een woedend en dreigend karakter. Meer dan 8000 mensen reageerden op een oproep voor een eiergooiwedstrijd op Facebook, van wie er meer dan 1100 zegden toe te komen. De organisator heeft hen wel gevraagd de rommel op te ruimen.

Meer uit Buitenland

Cubaanse ambassade in Washington bestookt met molotovcocktails

WASHINGTON (ANP/AFP) - Een man heeft in Washington molotovcocktails naar de Cubaanse ambassade gegooid. Het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt het incident een terroristische aanslag. Het incident was een paar uur nadat de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel de VS had verlaten na een bezoek aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en aan bijeenkomsten van Cubanen in de VS. In New York hebben Cubaanse Amerikanen betoogd tegen zijn bezoek.

44 minuten geleden
Bijna 3000 vluchtelingen uit Nagorno-Karabach in Armenië

JEREVAN (ANP/RTR) - Meer dan 2900 mensen zijn in een dag tijd vanuit de regio Nagorno-Karabach de grens overgestoken naar Armenië. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS.

3 uur geleden
Hollywoodstudio's en scriptschrijvers sluiten voorlopig akkoord

LOS ANGELES (ANP) - De stakende scriptschrijvers hebben een voorlopig akkoord bereikt met de grote Hollywoodstudio's. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

4 uur geleden
Beruchte maffiabaas Messina Denaro overleden

ROME (ANP/DPA) - Een van de beruchtste maffiosi in Italië, Matteo Messina Denaro, is op 61-jarige leeftijd overleden. Messina Denaro was dertig jaar voortvluchtig, maar werd in januari gearresteerd in een kliniek in Palermo waar hij onder een valse naam werd behandeld voor darmkanker.

5 uur geleden
Steun voor meer inspraak inheemse bevolking Australië slinkt

CANBERRA (ANP/RTR) - Steeds minder Australiërs zijn van plan op 14 oktober in te stemmen met een plan om de inheemse bevolking van het land via een adviesorgaan meer inspraak te geven over het beleid. In beide opiniepeilingen die de stemming geregeld meten slinkt het aantal ja-stemmers behoorlijk.

6 uur geleden
Frankrijk trekt troepen en ambassadeur terug uit Niger

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk trekt in de komende maanden zijn troepen terug uit Niger, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Ook roepen de Fransen hun ambassadeur terug uit het West-Afrikaanse land. "Frankrijk heeft besloten zijn ambassadeur terug te roepen en de militaire samenwerking met Niger te beëindigen", zei Macron in een televisie-interview.

12 uur geleden
Doden na strijd bij Kosovaars klooster

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - De politie heeft de strijd tussen gewapende mannen en de Kosovaarse autoriteiten in een klooster nabij de Servische grens beëindigd, meldt minister Xhelal Svecla van Binnenlandse Zaken. Volgens de politie zijn minstens drie mannen gedood en vier anderen opgepakt. Ook een agent werd gedood.

13 uur geleden