Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veel aandacht en beveiliging op Bonaire voor bezoek Amalia

Veel aandacht en beveiliging op Bonaire voor bezoek Amalia

KRALENDIJK (ANP) - Het bezoek van prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan het Caribisch deel van Nederland bracht een hoop teweeg op Bonaire, de eerste bestemming van de zes eilanden die ze aandoen. Veel toeristen kwamen op het bezoek af, in mindere mate stonden Bonairianen langs de kant en de beveiliging was duidelijk aanwezig.

Eilandbewoners, en veel Nederlandse toeristen, kwamen een kijkje nemen bij de plekken die Amalia en het koningspaar bezochten. Sommigen deden dat in een oranje shirt met de tekst 'bon bini, Amalia', oftewel 'welkom, Amalia'. Bij aankomst en vertrek werd luid gejoeld en er werd door het koningspaar af en toe de tijd genomen voor een selfie. Her en der in de stad wordt Amalia welkom geheten met borden. Toch zijn er ook borden te zien met daarop de boodschap dat 'makamba's' - Papiamentu voor 'witte Nederlanders' - moeten verdwijnen. Of die gericht zijn op het koninklijk gezelschap, is niet duidelijk.

De beveiliging op het eiland leek flink opgeschroefd gedurende het bezoek van het drietal. Er waren veel politieagenten op de been en ook de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) was, voor zover te herkennen, flink vertegenwoordigd. Daarnaast is er flink wat pers met het gezelschap meegereisd: tientallen Nederlandse en lokale journalisten en fotografen.

Amalia woont als gevolg van bedreigingen niet in Amsterdam, waar ze studeert. De prinses kan naar de universiteit, "maar dat is het", vertelde koningin Máxima in oktober over haar oudste dochter. De troonopvolgster stond op het punt om naar de hoofdstad te verhuizen, maar woont nog altijd bij het koningspaar. De Rijksvoorlichtingsdienst, de politie en het Openbaar Ministerie doen geen uitspraken over de beveiliging van de Prinses van Oranje.

Zondag staan er geen activiteiten op de planning, dan reizen de 19-jarige prinses en het koningspaar naar Aruba, waar de reis vervolgd wordt. Daarna gaan ze nog naar Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

Meer uit Binnenland

Hoekstra na crisisoverleg door als CDA-leider

UTRECHT (ANP) - Wopke Hoekstra kan door als CDA-leider, maar moet wel zorgen dat de verbinding met het land buiten politiek Den Haag hersteld wordt. Dat is de uitkomst van het crisisoverleg tussen de partijtop en de CDA-bestuurders in de provincies. Partijvoorzitter Hans Huibers en partijleider Hoekstra noemden het een "indringend gesprek".

1 uur geleden
Politie mag nieuwe berichten op in beslag genomen telefoons lezen

DEN HAAG (ANP) - De politie mag in de toekomst berichten lezen die nog binnenstromen op mobiele telefoons of computers nadat die al in beslag zijn genomen. Dat mag tot drie dagen na de inbeslagname van de telefoon of een ander apparaat van een verdachte. Dat staat in het wetsvoorstel voor een nieuw Wetboek van Strafvordering - waarin de regels voor opsporing, vervolging en berechting staan - dat dinsdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

3 uur geleden
Tachtig gevluchte kinderen opgevangen in Haastrecht

KRIMPENERWAARD (ANP) - De gemeente Krimpenerwaard gaat tachtig kinderen opvangen die alleen naar Nederland zijn gevlucht. In Het Klooster in Haastrecht worden waarschijnlijk vanaf het einde van de zomer minderjarigen van 14 tot 17,5 jaar gehuisvest. De meesten van hen komen uit Syrië, maar er zijn ook jongeren die zijn gevlucht uit Afghanistan, Somalië, Eritrea en Jemen, laat de gemeente dinsdagavond weten.

4 uur geleden
Dertig tips over 'Bolle Jos' na uitloven beloning 200.000 euro

HILVERSUM (ANP) - Bij de politie zijn dertig tips binnengekomen over de internationaal gezochte Jos Leijdekkers, ook wel bekend als Bolle Jos, nadat het Openbaar Ministerie een week eerder een beloning van 200.000 euro had uitgeloofd voor de gouden tip. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht.

4 uur geleden
Treinverkeer Den Bosch - Eindhoven zeker week plat door dassen

DEN BOSCH (ANP) - Tenminste tot volgende week dinsdag rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Den Bosch omdat dassen het spoor hebben ondergraven bij het plaatsje Esch. De NS heeft bussen ingezet en mensen kunnen met de trein via Tilburg, de extra reistijd bedraagt tussen de 30 en 60 minuten.

8 uur geleden
Lentekriebelweek maakt veel los, makers lessen betreuren 'hetze'

UTRECHT/TILBURG (ANP) - Met zo’n 2800 deelnemende scholen is de animo voor de zogeheten Week van de Lentekriebels groter dan ooit. Tegelijkertijd ziet kenniscentrum Rutgers, dat de lespakketten over seksualiteit samenstelt, dit jaar ook een stuk meer ophef over de inhoud dan voorheen. "Foutieve berichten en nepnieuws dragen daaraan bij. Die hele onlinehetze is nieuw voor ons", zegt expert seksuele vorming Luc Lauwers.

8 uur geleden
25 tips in de zaak Maria van der Zanden na uitloven beloning

AMSTERDAM (ANP) - De Peter R. de Vries Foundation heeft tot dusver rond de 25 tips gekregen in de zaak van de verdwenen Maria van der Zanden nadat de stichting maandagavond had laten weten een beloning van 250.000 euro uit te loven voor de gouden tip. Dit meldde directeur Kelly de Vries dinsdag.

9 uur geleden