Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VDL NedCar test lopende band

VDL NedCar test lopende band

BORN (ANP) - Enkele tientallen medewerkers van autofabriek VDL NedCar in Born gaan vrijdag testen of de productielijn goed werkt en of alle voorraden op peil zijn. Ook wordt bekeken of de voorraad op de juiste plek aan de productielijn staat. De test loopt vooruit op het hervatten van de productie op woensdag. Die productie ligt sinds 20 maart stil wegens het coronavirus.

Maandag en dinsdag krijgen de ongeveer 5000 medewerkers in de fabriek instructies over wat er is veranderd door de coronacrisis. Zo moet iedereen in werkkleding naar het werk komen en in die kledij ook weer naar huis gaan, legt een woordvoerder van VDL uit. De medewerkers krijgen ook te horen hoe gepaste afstand te bewaren, en waar dat niet kan moeten zij beschermende kleding zoals handschoenen, mondkapjes en veiligheidsbrillen dragen.

Verder zijn op de parkeerplaats en in de fabriek looproutes aangelegd zodat iedereen op gepaste afstand van elkaar naar de eigen werkplek kan gaan. Volgens de woordvoerder is de opstart van de productie niet een kwestie van op een knopje duwen. Het gaat om "een gigantische logistieke operatie" waarbij vele duizenden onderdelen aan de productielijn worden toegevoegd. Dat wordt vrijdag uitgetest.

Vóór de coronacrisis werkte NedCar met twee ploegen. Woensdag wordt begonnen met één ploeg, die een week lang overigens korter dan acht uur werkt. Net als de tweede ploeg die de week daarop aan de bak komt. Vanaf juli verwacht VDL NedCar weer met twee ploegen aan de slag te gaan, afhankelijk van hoe de automarkt zich ontwikkelt, aldus de woordvoerder.

Bij NedCar worden Mini's en BMW's van het type X1 gemaakt.

Meer uit Financieel

FNV staakt eerste kwartaal 2023 net zo vaak als normaal in jaar

DEN HAAG (ANP) - FNV heeft in de eerste drie maanden van dit jaar al in 23 sectoren en bedrijven gestaakt. Volgens de vakbond is dat bijna net zo veel als het jaargemiddelde van de laatste tien jaar, dat op 24 ligt. Er is een recordaantal van dertig ultimatums verstuurd. Daaruit concludeert de bond dat "FNV-leden op meer werkvloeren bereid zijn actie te voeren voor een goede cao."

1 uur geleden
Bioscoopketen AMC hard omhoog op Wall Street na overnamegeruchten

NEW YORK (ANP) - Bioscoopketen AMC is op de beurs in New York 13 procent meer waard geworden. Beleggers reageerden op een artikel van nieuwssite Intersect waarin staat dat webwinkelconcern Amazon het bedrijf overweegt te kopen. Er zou nog geen bod zijn gedaan, maar het techbedrijf zou AMC-bioscopen willen gebruiken om door Amazon geproduceerde films onder de aandacht te brengen.

6 uur geleden
Senatoren uiten harde kritiek op toezichthouders banken in VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Amerikaanse financieel toezichthouders hebben van zowel Democraten als Republikeinen harde kritiek gekregen op hun optreden rond het omvallen van enkele regionale banken. Tijdens een hoorzitting in de Senaat kregen ze onder andere de vraag waarom ze niet eerder ingrepen bij de Silicon Valley Bank, die de risico's van stijgende rentes niet goed had afgedekt.

6 uur geleden
FTX-oprichter ook verdacht van omkoping Chinese beambten

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De van fraude verdachte oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, heeft er nog een aanklacht bij gekregen. Openbaar aanklagers in New York betichten hem er nu ook van Chinese overheidsfunctionarissen te hebben omgekocht.

8 uur geleden
Voormalig Audi-baas krijgt mogelijk voorwaardelijke celstraf

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De voormalige topman van Audi, Rupert Stadler, krijgt mogelijk een voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel in grootschalig gesjoemel met dieselauto's van het merk. Dan moet hij wel schuld bekennen, maakte de rechtbank van München bekend.

8 uur geleden
Veel mis met veiligheid afhandelaars op Schiphol, ziet inspectie

DEN HAAG (ANP) - Bij het werk van grondpersoneel op Schiphol is nog veel mis met de veiligheid. Regels die het werk rond gelande vliegtuigen veiliger moeten maken, werden vorig jaar vaak niet nageleefd. Ook meldden betrokkenen lang niet alle risicovolle situaties bij een bureau dat deze voorvallen analyseert, terwijl dit wel verplicht is.

9 uur geleden
ILT: meer waarschuwingen en boetes over nachtvluchten Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vorig jaar meer boetes en waarschuwingen uitgedeeld aan luchtvaartmaatschappijen omdat zij zonder geldige reden nachtvluchten hebben uitgevoerd op Schiphol. Volgens een rapport van de ILT werden vorig jaar vijfhonderd overtredingen van de regels rond zogenoemde nachtslots geconstateerd. Dat waren er 37 een jaar eerder.

10 uur geleden