Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VDL Nedcar hervat eind maart productie na stop door tekorten

VDL Nedcar hervat eind maart productie na stop door tekorten

BORN (ANP) - Autofabriek VDL Nedcar kan eind deze maand de productie weer hervatten. Dat bevestigt het bedrijf dat auto's voor het Duitse concern BMW maakt na eerdere berichtgeving van De Limburger. De productie heeft dan drie weken stilgelegen als gevolg van een tekort aan materialen door de oorlog in Oekraïne.

Probleem was de levering van kabelbomen. Dat zijn op maat gemaakte strengen met elektrische kabels waar onder meer de motor en allerhande sensoren aan verbonden worden. Het Duitse bedrijf Leoni maakte die onder meer in twee fabrieken in het westen van Oekraïne, maar die werden door de oorlog gesloten.

De Limburger meldt dat VDL Nedcar in eerste instantie genoeg kabels voor één week heeft, maar daar is volgens een woordvoerder geen sprake van. "We gaan weer opstarten en in twee ploegen produceren."

Het probleem met de kabelbomen is niet het eerste voor VDL Nedcar. Afgelopen jaar moest de productie al enkele keren worden gestaakt vanwege tekorten aan chips waarmee allerlei functies in de auto worden aangestuurd.

Meer uit Financieel

Beleggers blijven onrust Franse politiek in de gaten houden

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat komende beursweek wederom uit naar de politieke ontwikkelingen in Frankrijk en de onrust die daardoor is ontstaan op de Franse financiële markten. Vorige week ging de aandelenbeurs in Parijs hard onderuit na het verrassende besluit van president Emmanuel Macron om vervroegde parlementsverkiezingen uit te schrijven.

2 uur geleden
Saudische minister naar Chili voor gesprekken over lithium

SANTIAGO (ANP/RTR) - De mijnbouwminister van Saudi-Arabië gaat volgende maand naar Chili om daar te praten over mogelijke investeringen in de productie van lithium. Saudi-Arabië heeft plannen om batterijen voor elektrische auto's te gaan maken en lithium is een belangrijke grondstof daarvoor.

4 uur geleden
Servische president: groot lithiumproject Rio Tinto mag doorgaan

BELGRADO (ANP/RTR) - Servië is van plan toch toestemming te geven voor een groot lithiumproject in het land door mijnbouwer Rio Tinto. De Servische president Aleksandar Vucic heeft tegen zakenkrant Financial Times gezegd daarvoor groen licht te willen geven. Begin 2022 werd die vergunning juist nog ingetrokken door Belgrado na grote weerstand van milieuorganisaties tegen de plannen voor de mijn.

6 uur geleden
Adidas onderzoekt miljoenenfraude in China, aldus Financial Times

SHANGHAI (ANP) - Het Duitse sportmerk Adidas doet onderzoek naar een grote fraudezaak in China waarbij hoge managers van het bedrijf miljoenen euro's zouden hebben verduisterd. Dat melden bronnen aan zakenkrant Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die Adidas informeerde over de fraude, aldus de krant.

9 uur geleden
Meer productiecapaciteit stroom uit plaatsing zonnepanelen

DEN HAAG (ANP) - De productiecapaciteit voor het opwekken van stroom door het installeren van nieuwe zonnepanelen is vorig jaar verder gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging dat zogeheten opgestelde vermogen met 22 procent omhoog tot 23,9 gigawatt in vergelijking met een jaar eerder. Dat komt neer op een groei van 4,3 gigawatt.

12 uur geleden
ECB-bestuurder: inflatieprobleem mag niet doorgaan tot 2026

DUBROVNIK (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) mag niet toestaan dat de inflatie over twee jaar nog boven de 2 procent is, zegt Martins Kazaks, de centralebankpresident van Letland en bestuurslid van de ECB.

1 dag geleden
Scholz hoopt strafheffingen op Chinese auto's te voorkomen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz hoopt dat de onderhandelingen met Beijing de dreigende strafheffingen van de Europese Commissie op Chinese elektrische auto's kunnen voorkomen. Scholz heeft de toezegging gekregen dat de gesprekken van de EU met Beijing met dit doel plaatsvinden en beschouwt dit als "de juiste aanpak".

1 dag geleden