Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VCP vindt aantal werknemers zonder pensioen 'zorgelijk groot'

VCP vindt aantal werknemers zonder pensioen 'zorgelijk groot'

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat geen aanvullend pensioen opbouwt is "zorgelijk groot". Daarvoor waarschuwt de Vakcentrale voor Professionals (VCP). Beleidsmedewerker Klaartje de Boer van de organisatie constateert dat het volgens de laatste cijfers inmiddels om bijna 1 miljoen mensen gaat.

In 2016 waren er volgens gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog 856.000 werknemers zonder pensioen. De nieuwste cijfers komen uit 2019 en zijn net toegevoegd. Daaruit komt naar voren dat het aantal is opgelopen tot 936.000 werknemers.

Volgens VCP zijn het veelal mensen met een flexibele dienstverband die geen pensioenregeling hebben. Daarom vindt de organisatie achter onder meer politievakbond ACP en vakbond De Unie het ook zo belangrijk dat werknemers een normaal contract krijgen.

Groot belang

Daarnaast zou blijken dat mensen met een migratieachtergrond en mensen met een laag huishoudinkomen vaker geen pensioen opbouwen. En kleine en jonge bedrijven hebben vaak geen pensioenregeling voor hun werknemers getroffen, weet de vakcentrale. Het ontbreken van een pensioenregeling zou het vaakst voorkomen in de sector commerciële dienstverlening.

De Boer zegt dat het juist van groot belang is dat werknemers pensioen opbouwen. "Op die manier voorkom je dat je bij pensionering in een financieel gat valt." En nu de arbeidsmarkt krap is heeft het ook voordelen voor werkgevers, zo voert ze aan. Wie zijn mensen ook een goede pensioenregeling biedt is aantrekkelijker voor werknemers en zal dus minder moeite hebben om voldoende geschikt personeel te vinden, aldus De Boer.

Meer uit Financieel

Schiphol wordt opgeknapt met 'inhaalslag' van 3 miljard euro

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol wil de komende jaren 3 miljard euro investeren in onderhoud en vernieuwing van de luchthaven. Dat geld gaat onder meer naar de bagagekelder, looppaden, klimaatsystemen en vliegtuigopstelplaatsen. De luchthaven acht de investeringen "noodzakelijk om de kwaliteit te waarborgen die Schiphol wil bieden aan medewerkers, reizigers en luchtvaartmaatschappijen".

46 minuten geleden
Ajax verliest op hoger geopend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Ajax verloor maandag in de openingsminuten van de beurzen op het Damrak 0,5 procent. Beleggers verwerkten de jaarcijfers van voetbalclub Ajax die vlak voor het weekend werden gepubliceerd. Het is erg onrustig bij de beursgenoteerde club uit Amsterdam, vooral vanwege de in opspraak geraakte en recent ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

1 uur geleden
Ondernemers met sjoemeldiesels eisen schadevergoeding

ZOETERMEER (ANP) - Bedrijven die jarenlang in bestelbusjes rondgereden hebben met sjoemelsoftware eisen een schadevergoeding van autofabrikanten. Transport en Logistiek Nederland (TLN) is een samenwerking aangegaan met Dieselgate.com om de claims van ondernemers te verzamelen. Dat platform heeft uitgezocht dat er bij de achterban van TLN waarschijnlijk tienduizenden van deze vervuilende auto's met gemanipuleerde systemen zijn of zijn geweest.

1 uur geleden
Onderzoek: salariskloof tussen mannen en vrouwen is gegroeid

BREUKELEN (ANP) - Het verschil tussen wat mannen en vrouwen gemiddeld verdienen, is de afgelopen twee jaar groter geworden. Dat melden platform Intermediair en de Nyenrode Business Universiteit op basis van tweejaarlijks onderzoek. Was het verschil in salaris in 2021 nog 5 procent, de loonkloof is dit jaar gestegen naar 7,4 procent.

1 uur geleden
Beleggers op Damrak verwerken jaarcijfers van onrustig Ajax

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat op de eerste dag van een nieuwe beursweek onder meer uit naar Ajax. De beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub kwam na het sluiten van de beurs voor het weekend met zijn jaarcijfers. Daaruit kwam naar voren dat Ajax, ondanks tegenvallende sportieve resultaten, 39 miljoen euro winst heeft gemaakt. Daarnaast maakte de club bekend dat accountants- en advieskantoor KPMG onderzoek gaat doen naar de rol en belangen van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

2 uur geleden
Nevi: grootste achteruitgang Nederlandse industrie sinds mei 2020

ZEIST (ANP) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie laat de grootste achteruitgang zien sinds mei 2020, meldt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). Volgens de maandelijkse peiling van de organisatie zijn zowel de productieomvang als het aantal nieuwe orders afgelopen maand flink gedaald. Veel ondernemingen verlengen tijdelijke contracten nu ook niet meer.

3 uur geleden
Jongeren kopen massaal caravans en campers

UTRECHT (ANP) - Het caravan- en camperbezit onder jongeren is de afgelopen jaren fors gestegen. Tussen 1 januari 2020 en 1 september 2023 steeg het bezit onder Nederlanders tot en met 25 jaar met liefst 53 procent, in de categorie 26 tot en met 35 jaar gaat het om een toename van 35,5 procent. Het totale aantal van dit soort kampeermiddelen in Nederland groeide in deze periode met 7 procent, meldt de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

8 uur geleden