Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vattenfall wil noodlijdend Warmtebedrijf Rotterdam kopen

Vattenfall wil noodlijdend Warmtebedrijf Rotterdam kopen

DIEMEN (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is van plan het Warmtebedrijf Rotterdam te kopen. Dat bedrijf in handen van de gemeente dreigde om te vallen doordat een gehoopte warmteleiding naar Leiden er niet kwam. Vattenfall wil ook alle medewerkers van het Warmtebedrijf Rotterdam overnemen.

Het Warmtebedrijf Rotterdam werd in 2006 opgericht om restwarmte afkomstig van de Rotterdamse industrie naar de stad te brengen voor de verwarming van huizen. Maar het aantal woningen dat uiteindelijk werd aangesloten op dit warmtenet viel tegen, waardoor het bedrijf van meet af aan kwakkelde. Een extra verbinding met Leiden vanuit een nog aan te leggen leiding naar Den Haag moest voor meer inkomsten zorgen, maar de gemeente trok daar in oktober haar handen van af omdat de risico's te groot waren.

Het college van Rotterdam is positief over het bod van Vattenfall, meldt het energiebedrijf op zijn site. De gemeenteraad moet nog instemmen en besluit op 2 juni over de gehoopte overname. De gemeente Rotterdam is veruit de grootste aandeelhouder in het Warmtebedrijf Rotterdam, maar ook de provincie Zuid-Holland heeft aandelen. De Provinciale Staten beslissen op 15 juni over de overname. Ook de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie moeten als toezichthouders tegen kartelvorming hun goedkeuring geven.

Financiële details van het bod van Vattenfall zijn niet bekendgemaakt. Het bedrijf stelt met de overname de warmtevoorziening aan aangesloten wijknetten te willen waarborgen. Vattenfall is ook ook eigenaar van twee wijknetten voor stadswarmte in Rotterdam en Hoogvliet. Het bedrijf levert ook stadswarmte in Leiden, Arnhem, Ede, Nijmegen, Amsterdam en Almere.

Meer uit Financieel

RVO: ruim 10.800 aanvragen voor tegemoetkoming energiekosten

DEN HAAG (ANP) - Bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben 10.806 bedrijven en organisaties een aanvraag ingediend voor een tegemoetkoming voor hoge energiekosten. Tot en met maandag 17.00 uur konden ondernemers deze zogeheten TEK-regeling aanvragen als ze minstens 7 procent van hun omzet kwijt zijn aan energiekosten.

1 uur geleden
AEX begint beursmaand oktober met verlies, verzekeraar NN wint

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is maandag op de eerste handelsdag van de nieuwe beursmaand oktober met verlies gesloten onder druk van onzekerheid over de economie en het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank. Verzekeraar NN Group behoorde tot de schaarse stijgers in de hoofdindex op het Damrak. Daarmee werd verder herstel getoond van de zware koersval van vorige week.

1 uur geleden
Meerdere geïnteresseerden voor doorstart Vacansoleil

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen hebben zich bij de curatoren gemeld voor een mogelijke overname van reisorganisatie Vacansoleil. Dat meldt het Eindhovense bedrijf, dat vorige week failliet werd verklaard. Het proces om tot een doorstart te komen is daarmee begonnen. "De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is", aldus curator Lodewijk Hox.

2 uur geleden
Minder leveringen elektrische auto's Tesla in derde kwartaal

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal wereldwijd 435.059 voertuigen afgeleverd bij klanten. Dat zijn er minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar toen het ging om 466.140 leveringen. Volgens Tesla hangt de daling samen met geplande werkzaamheden in fabrieken.

3 uur geleden
Beursgang levert Birkenstock maximaal 1,6 miljard dollar op

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het sandalenmerk Birkenstock heeft de voorwaarden voor de geplande beursgang op Wall Street aangekondigd. Het Duitse bedrijf gaat de Amerikaanse beurs op met ongeveer 32,2 miljoen aandelen voor een uitgifteprijs tussen de 44 en 49 dollar, maakt het bedrijf bekend. Dat kan Birkenstock tot wel 1,6 miljard dollar opleveren.

3 uur geleden
Wall Street opent verdeeld ondanks afwenden shutdown in de VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag verdeeld, ondanks het afwenden van een shutdown van de Amerikaanse overheid. Het Congres in de Verenigde Staten stemde dit weekend in met een voorstel voor noodfinanciering tot er een overeenstemming is bereikt over een nieuwe begroting. Was een oplossing uitgebleven, dan waren tal van ambtenaren zonder salaris thuis komen te zitten.

3 uur geleden
Moederbedrijf speelgoedmerk Playmobil schrapt honderden banen

ZIRNDORF (ANP/BELGA/DPA) - De Duitse Horst Brandstätter Group, de maker van het populaire speelgoed Playmobil, schrapt wereldwijd bijna zevenhonderd banen, waarvan 370 in Duitsland. Daardoor gaat ruim een zesde van de totale werkgelegenheid bij het bedrijf verloren.

3 uur geleden