Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vattenfall: Nederlanders meest innovatief in energie besparen

Vattenfall: Nederlanders meest innovatief in energie besparen

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders zijn innovatiever in manieren om energie te besparen dan andere inwoners van Europa, bijvoorbeeld door tochtstrips te plaatsen en led-verlichting te gebruiken. Dit meldt energiebedrijf Vattenfall na onderzoek in Nederland, Zweden, Finland, Duitsland en Frankrijk. Ruim negen op de tien mensen besparen vooral energie vanwege de gestegen kosten.

Energieprijzen zijn sinds de zomer van 2021 een stuk hoger, vooral door de oorlog in Oekraïne. Mensen in Europese landen zijn minder energie gaan verbruiken om de kosten te beperken. Ruim zeven op de tien Nederlanders zeggen in het onderzoek van Vattenfall ook energie te besparen tegen klimaatverandering en om minder grondstoffen te gebruiken zoals gas. Ondanks de dalende energieprijzen en het prijsplafond maakt 86 procent van de Nederlanders zich zorgen over de energieprijzen in de toekomst.

Manager Heleen Boer bij Vattenfall zegt dat alle lagen van de samenleving kijken naar het terugdringen van energieverbruik. "We zien dat energieprijzen nu dalen en het wordt de komende maanden dan ook interessant om te zien of dit nog invloed heeft op het bespaargedrag van Nederlanders gedurende de zomermaanden."

De maatregelen die mensen in Nederland volgens Vattenfall nemen om minder energie te verbruiken zijn vooral gerelateerd aan de winter. Zo geeft 82 procent van de ondervraagden aan alleen ruimtes te verwarmen waarin ze het meest aanwezig zijn.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

8 uur geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

9 uur geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

9 uur geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

11 uur geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

11 uur geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

12 uur geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

13 uur geleden