Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vastgoedontwikkelaar Evergrande weer onder druk op beurs Hongkong

Vastgoedontwikkelaar Evergrande weer onder druk op beurs Hongkong

HONGKONG (ANP) - De door schulden geplaagde projectontwikkelaar China Evergrande Group is woensdag op de beurs in Hongkong weer onderuitgegaan. De onderneming miste weer een betalingsdeadline. Beleggers deden hun aandelen daarop in de verkoop, al houden ze hoop dat het bedrijf zijn schulden kan herschikken. Het aandeel zakte 3,4 procent en noteerde op zijn laagste stand ooit.

De vastgoedsector stond sowieso onder druk, ook door problemen bij andere bedrijven in de sector. Zo werd de handel in Kaisa Group in Hongkong voor de tweede keer in korte tijd stilgelegd. Dat bedrijf lijkt ook een betalingsdeadline te hebben gemist. De handel in het aandeel werd begin november voor bijna drie weken geschorst nadat het al een aflossing op een vermogensbeheerproduct miste.

Ook webwinkelreus Alibaba moest het ontgelden op de beurs in Hongkong. Dat aandeel verloor 5,4 procent daags na de grootste koerssprong van het bedrijf van 5,1 procent sinds het op de Aziatische beurs een notering heeft. Ook het debuut van Weibo in Hongkong ging gepaard met een flink verlies. Het bedrijf achter de microblog die veel weg heeft van Twitter stond net als andere techbedrijven onder druk, vooral omdat Beijing de sector aanpakt met steeds strengere regels.

Nikkei

Het sentiment op de beurzen in Azië was overwegend positief. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde nog wel een fractie lager. Maar de graadmeter in Shanghai stond 0,9 procent hoger en in Seoul won de Kospi 0,4 procent.

In Japan won de Nikkei-index 1,4 procent. De economie van Japan is het derde kwartaal van dit jaar harder gekrompen dan waar eerder van uit was gegaan. Vooral de consumptie van huishoudens viel tegen. Het eerder gemelde cijfer van 3,1 procent krimp werd bijgesteld naar 3,6 procent.

Meer uit Financieel

Meta kondigt nieuwe vr-bril aan, kort voor presentatie Apple

MENLO PARK (ANP) - Facebook-moeder Meta Platforms heeft donderdag een nieuwe virtualrealitybril (VR) aangekondigd. De Meta Quest 3 kan ook de echte wereld om de gebruiker heen meenemen in de VR-beleving, stelt Meta in een blogpost. Het apparaat komt evenwel pas in het najaar op de markt.

1 uur geleden
Curaçao wil hulp Nederland bij schrappen sancties tegen Venezuela

WILLEMSTAD/DEN HAAG (ANP) - De Curaçaose politicus Amerigo Thodé, leider van de grootste fractie in het Curaçaose parlement, heeft donderdag een oproep gedaan aan Nederland om te helpen bij het versoepelen en uiteindelijk schrappen van de economische sancties tegen Venezuela.

2 uur geleden
Rusland beboet WhatsApp voor niet wissen verboden bericht

MOSKOU (ANP/AFP) - Berichtendienst WhatsApp heeft in Rusland een boete gekregen omdat het verboden informatie niet verwijderde. Voor de dienst is het de eerste keer dat hij zo'n boete krijgt, maar andere internetdiensten als Google, Twitter, TikTok en Telegram kregen al eerder boetes opgelegd.

2 uur geleden
Ahold-Delhaize lager op Damrak na gestegen inflatie Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold-Delhaize eindigde donderdag bij de grote verliezers in de Amsterdamse AEX-index. In Nederland steeg de inflatie in mei opnieuw, wat slecht nieuws kan zijn voor de verkopen van supermarkten. Maar ook in andere Europese landen werd voedsel nog altijd aanzienlijk duurder, zelfs als de inflatie in algehele zin minder hard steeg. Ahold-Delhaize daalde 0,9 procent.

3 uur geleden
Amsterdam doet AEB opnieuw in verkoop na overnameverbod ACM

AMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdamse stadsbestuur kiest ervoor om een nieuwe koper te zoeken voor het Afval Energie Bedrijf (AEB). Dat hebben de verantwoordelijke wethouders donderdag gemeld in een brief aan de gemeenteraad. De scheidingsinstallatie van het bedrijf blijft overigens wel eigendom van de gemeente.

4 uur geleden
Strukton: schorsing Sanderink geeft broodnodige duidelijkheid

UTRECHT (ANP) - Bouwbedrijf Strukton is blij met de duidelijkheid over de positie van de geschorste topman Gerard Sanderink, die door de ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam voor onbepaalde tijd is geschorst als bestuurder van het bedrijf. De raad van commissarissen van Strukton en holdingbedrijf Oranjewoud had daar om gevraagd omdat Sanderink de toekomst van de ondernemingen in gevaar zou brengen. Hij sleepte zijn bedrijven mee in privéruzies en complottheorieën, gaven de commissarissen aan.

4 uur geleden
Warenhuis Macy's onderuit op Wall Street na winstalarm

NEW YORK (ANP) - Macy's behoorde donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De warenhuisketen, die ook eigenaar is van de luxe warenhuizen Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury, boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Het winkelbedrijf verlaagde echter zijn omzet- en winstverwachting voor het hele jaar. Dat komt doordat consumenten steeds voorzichtiger zijn geworden door de hoge inflatie. Het aandeel werd haast 5 procent lager gezet.

5 uur geleden