Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vastgoedbedrijf Shimao stijgt in Hongkong, Japanse beurs gesloten

Vastgoedbedrijf Shimao stijgt in Hongkong, Japanse beurs gesloten

HONGKONG (ANP) - Het Chinese vastgoedbedrijf Shimao toonde maandag wat herstel op de beurs in Hongkong, na de zware verliesbeurt op vrijdag. Volgens Chinese media heeft de noodlijdende projectontwikkelaar al zijn vastgoedprojecten te koop gezet. Beleggers verwerkten daarnaast nog het tegenvallende Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag, dat voor verliezen zorgde op Wall Street. In Japan was de beurs gesloten vanwege een nationale feestdag.

De Hang Seng-index in Hongkong ging tussentijds 0,8 procent vooruit. Shimao dikte 5,7 procent aan. De Chinese nieuwswebsite Caixin meldde dat het bedrijf al zijn woningprojecten en commerciële vastgoedprojecten gaat verkopen om geld op te halen. Vrijdag kelderde het aandeel nog bijna 17 procent nadat persbureau Reuters meldde dat de vastgoedontwikkelaar een betaling op een lening heeft gemist. Vastgoedconcern Evergrande, dat ook in financiële problemen verkeert, zakte 2 procent.

De Chinese vastgoedsector zit na jaren van ongekende groei, die vooral werd gefinancierd met gigantische schulden, in financiële nood. Afgelopen week riep Beijing de banken al op om de kredietverlening aan de geplaagde vastgoedsector op te voeren. De autoriteiten hopen dat het daarmee voor de sterkere partijen op de vastgoedmarkt makkelijker wordt om noodlijdende branchegenoten of projecten van deze bedrijven over te nemen.

Verzekeraar China Life Insurance daalde bijna 2 procent na berichten dat de Chinese anti-corruptiewaakhond CCDI onderzoek doet naar voorzitter Wang Ban van het bedrijf. De beurs in Shanghai won 0,3 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,9 procent. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,8 procent. De Australische mijnbouwers Rio Tinto, BHP en Fortescue wonnen tot ruim 2 procent.

Meer uit Financieel

Koopjesketen Action leent miljarden om eigenaren te belonen

ZWAAGDIJK (ANP) - Budgetwinkelketen Action leent omgerekend bijna 1,8 miljard euro om grootaandeelhouder 3i en andere eigenaren mee te belonen. Dat komt naar voren uit een rapport van kredietbeoordelaar Moody's, dat ondanks de hogere schuldenlast positief blijft over het bedrijf.

6 minuten geleden
Bijna kwart Nederlandse bedrijven te laat met betaling facturen

ROTTERDAM (ANP) - Bijna een kwart van de Nederlandse bedrijven heeft vorig jaar facturen te laat betaald. Daarbij waren vooral grote bedrijven te laat met het betalen van rekeningen binnen de aangegeven betalingstermijnen, aldus een studie van onderzoeksbureau Altares Dun & Bradstreet.

34 minuten geleden
EU komt met nieuwe sancties die Russisch lng moeten raken

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen zijn het eens over nieuwe strafmaatregelen die onder meer de lucratieve Russische handel in vloeibaar gemaakt aardgas (lng) moet raken. Het is het veertiende sanctiepakket sinds de Russische inval in Oekraïne, ruim twee jaar geleden.

1 uur geleden
Zwitserland verlaagt rentetarief voor tweede keer op rij

ZÜRICH (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Zwitserse centrale bank heeft donderdag het rentetarief voor de tweede keer op rij verlaagd. Bij de vorige vergadering in maart werden de leenkosten in het land al voor de eerste keer sinds juni 2022 teruggeschroefd. De Swiss National Bank (SNB) was daarmee de eerste van de belangrijkste centrale banken ter wereld die de rente verlaagde.

2 uur geleden
Oproepen in Japan tot hogere prijzen voor toeristen om drukte

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - In Japan gaan er steeds meer stemmen op voor hogere prijzen van bijvoorbeeld tickets van bezienswaardigheden voor toeristen. Het Aziatische land ontvangt namelijk grote aantallen buitenlandse bezoekers wat heeft geleid tot klachten over drukte en ook ongepast gedrag. Door hogere prijzen zouden die bezoekersaantallen binnen de perken gehouden kunnen worden, terwijl de inkomsten uit toerisme op peil blijven.

2 uur geleden
ASMI en Van Lanschot bij stijgers op licht hoger Damrak

AMSTERDAM (ANP) - ASMI en Van Lanschot Kempen behoorden donderdag tot de sterkste stijgers op het Damrak. ASMI profiteerde van een positief analistenrapport. De kenners van de Amerikaanse bank Morgan Stanley schroefden hun aanbeveling voor het chipbedrijf op naar kopen. Volgens de analisten biedt de opkomst van kunstmatige intelligentie grote kansen voor de apparatuur van ASMI. Ook het koersdoel voor het aandeel ging flink omhoog. ASMI werd ruim 4 procent hoger gezet en stond daarmee bovenaan in de AEX-index.

3 uur geleden
LTO waarschuwt voor giftige plant jakobskruiskruid

DEN HAAG (ANP) - Boeren waarschuwen voor het giftige jakobskruiskruid dat zich snel in Nederland verspreidt. Deze gele bloemen kunnen dodelijk zijn voor dieren zoals paarden en koeien, meldt LTO Noord. De landbouworganisatie roept lokale overheden op om maatregelen te nemen. Ook Rijkswaterstaat, ProRail en de waterschappen zijn aangeschreven.

3 uur geleden