Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Varkenskop en graffiti bij huizen toppolitici VS

Varkenskop en graffiti bij huizen toppolitici VS

WASHINGTON (ANP/AFP) - Vandalen hebben de huizen besmeurd van twee van de bekendste politici in de Verenigde Staten: de Republikein Mitch McConnell en de Democrate Nancy Pelosi. Dat gebeurde na een slepende discussie over financiële steun voor Amerikaanse burgers tijdens de coronacrisis.

Het Congres keurde vorige maand een coronasteunpakket goed van honderden miljarden dollars. De meeste Amerikanen krijgen een steuncheque van 600 dollar (492 euro). President Donald Trump noemt dat bedrag veel te laag en eist dat het alsnog wordt verhoogd naar 2000 dollar (1600 euro). Democraten hebben daar wel oren naar, maar de Republikeinse Partij van Trump is verdeeld over de kwestie.

Boze burgers lijken nu hun woede te koelen op woningen van betrokken toppolitici. Bij Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, lag volgens lokale media in San Francisco een varkenskop voor de deur. Ook had iemand "$2K" op haar garage gespoten en dat doorgestreept. Ook was "schrap huurbetalingen" en "we willen alles" op de garagedeur gekalkt.

Ook het huis van de Republikeinse voorman in de Senaat moest het ontgelden. Vandalen spoten volgens lokale media "waar is mijn geld" en "Mitch doodt de armen" op een deur en raam van de woning in Louisville, Kentucky. Het is onduidelijk of iemand thuis was toen dat gebeurde. McConnell reageerde getergd en zei dat "vandalisme en politiek bedrijven op basis van angst heeft geen plek in onze samenleving".

Meer uit Buitenland

EU gaf in 2021 record aantal verblijfsvergunningen wegens werk af

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben vorig jaar gezamenlijk 2,95 miljoen eerste verblijfsvergunningen afgegeven aan burgers van buiten de EU. Dat is volgens het Europese statistiekbureau Eurostat een stijging van 693.700, oftewel 31 procent, ten opzichte van 2020. Het aantal verblijfsvergunningen vanwege werk bereikte een recordhoogte van 1,3 miljoen, ofwel bijna de helft (45 procent) van alle toegekende verblijfsvergunningen.

40 minuten geleden
Dodental loopt op na recordhoeveelheid regen in Zuid-Korea

SEOUL (ANP/RTR) - De recordhoeveelheid regen in Seoul en omgeving heeft zeker negen mensen het leven gekost, bericht het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Het noodweer gaat gepaard met overstromingen, aardverschuivingen en stroomstoringen.

1 uur geleden
Turkije gaat voor kust weer naar olie en gas boren

ANKARA (ANP/AFP) - Turkije stuurt een nieuw onderzoeksschip bij Antalya de zee op om 55 kilometer voor de kust proefboringen naar olie en gas te doen. President Erdogan stelt dat zijn land voor boringen van niemand toestemming nodig heeft. Volgens algemene internationale regels heeft een land vanaf de kust een eigen kuststrook van maximaal 22,2 kilometer. Dit is de territoriale zone. De zee en de bodem behoren tot de kuststaat.

2 uur geleden
Keulse Dom komt in het donker te staan om energie te sparen

KEULEN (ANP/DPA) - De beroemde kathedraal van Keulen, de Dom, komt 's nachts voortaan in het donker te staan om elektriciteit te besparen. Het stadsbestuur heeft besloten de schijnwerpers uit te zetten omdat Duitsland minder Russisch gas krijgt sinds de Russische invasie in Oekraïne.

2 uur geleden
Motown-songwriter Lamont Dozier (81) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse songwriter Lamont Dozier is overleden. Hij is 81 jaar geworden, heeft zijn zoon dinsdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak is niet bekend.

4 uur geleden
Premier Estland: geen Russische toeristen meer in Europese Unie

TALLINN (ANP/RTR) - De premier van Estland wil geen Russische toeristen meer in de Europese Unie als straf voor de bloedige Russische invasie in Oekraïne. Regeringsleidster Kaja Kallas roept op de afgifte van toeristenvisa aan Russen te stoppen.

4 uur geleden
VS schrappen 'wrede' antimigratiemaatregel Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben een antimigratiemaatregel van de vorige president Donald Trump geschrapt, die door critici als wreed werd bestempeld. Asielzoekers hoeven niet meer in Mexico te wachten terwijl hun aanvraag bij de rechter loopt.

6 uur geleden