Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Variety: overgebleven Beatles werken mee aan Rolling Stones-plaat

Variety: overgebleven Beatles werken mee aan Rolling Stones-plaat

LONDEN (ANP) - Paul McCartney en Ringo Starr, de enige twee nog levende leden van The Beatles, hebben muziek opgenomen voor het nieuwe album van The Rolling Stones. Ingewijden vertellen aan het vakblad Variety dat McCartney en Starr de afgelopen weken in de studio in Los Angeles zijn geweest voor het project.

McCartney heeft basgitaar opgenomen en Starr drumt. Of de muzikanten ook samen op een track te horen zijn, is niet duidelijk. Naar verluidt is de plaat bijna klaar, al is er nog niets officieel aangekondigd.

Het zou het eerste Stones-album met origineel werk zijn sinds 2005. Keith Richards verklapte vorige maand al dat er nieuwe muziek aan zat te komen.

Hoewel The Rolling Stones en The Beatles allebei in de jaren zestig begonnen in Engeland en de muzikanten elkaar vaak zijn tegengekomen, werkten ze zelden samen. Op het Stones-nummer We Love You uit 1965 zingen McCartney en Lennon het achtergrondkoor. Brian Jones speelde in datzelfde jaar saxofoon op het Beatles-lied You Know My Name (Look Up the Number). In 1968 deden Lennon en Yoko Ono mee aan de tv-special The Rolling Stones’ Rock and Roll Circus.

Meer uit Buitenland

Hamas: 700 doden in Gaza in afgelopen 24 uur bij aanvallen Israël

GAZA-STAD (ANP/DPA) - In de afgelopen 24 uur zijn zevenhonderd Palestijnen omgekomen bij Israëlische aanvallen op de Gazastrook, stelt de Palestijnse beweging Hamas. De cijfers konden niet worden geverifieerd.

4 minuten geleden
Emir Qatar bespreekt met Macron permanent staakt-het-vuren Gaza

DOHA (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdagavond in de Qatarese hoofdstad Doha gesproken met de emir, sjeik Tamim bin Hamad al Thani, over onder meer de situatie in de Gazastrook. De leider van de oliestaat benadrukte in dat gesprek "het belang van een permanent staakt-het-vuren", meldt staatspersbureau QNA.

54 minuten geleden
Kleine eilandstaten op de klimaattop: we hebben nu actie nodig

DUBAI (ANP) - Het is cruciaal dat landen actie ondernemen om de opwarming van de aarde te beperken, benadrukten afgevaardigden van kleine eilandstaten in de Stille Oceaan tijdens de klimaattop in Dubai. "De tijd is op", zei Grace Malie uit Tuvalu. "Als we ooit de grens van 1,5 graad overschrijden, dan ben ik bang dat we ons land zullen verliezen."

1 uur geleden
Treinverkeer in zuiden Duitsland voorlopig ontregeld door sneeuw

MÜNCHEN (ANP) - Het treinverkeer in het zuiden van Duitsland blijft nog enkele dagen ontregeld door de grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen. Van en naar München rijden vooralsnog geen treinen. De situatie op de wegen is in die regio wel verbeterd ten opzichte van zaterdag.

2 uur geleden
Luchthaven München weer open na sluiting om hevige sneeuwval

MÜNCHEN (ANP) - De luchthaven van München is zondag sinds 06.00 uur weer open na een sluiting wegens hevige sneeuwval. Het vliegveld, het op na drukste van Duitsland, ging een dag eerder dicht.

4 uur geleden
VS-defensieminister: Israël riskeert strategische nederlaag

WASHINGTON (ANP) - Als Israël niet meer doet om in de Gazastrook burgerdoden te vermijden of in de Westoever geweld door kolonisten in te perken, dan riskeert het land in zijn oorlog met Hamas een strategische nederlaag. Dat zegt de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin.

5 uur geleden
Uitgebreide Israëlische bombardementen gemeld in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/AFP) - In de nacht van zaterdag op zondag heeft Israël opnieuw aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, ook in het zuiden waar naar schatting 1,7 miljoen inwoners heen zijn gevlucht.

5 uur geleden