Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vanaf februari hinder door werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14

Vanaf februari hinder door werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14

LEIDSCHENDAM (ANP) - Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

Weggebruikers worden tijdens afsluitingen omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijden van 10 minuten tot een half uur. In tegenstelling tot veel andere werkzaamheden, vindt het werk niet in de weekenden, maar juist doordeweeks, tussen 21.00 uur en 06.00 uur, plaats. Dit om de toegankelijkheid van het drukbezochte winkelcentrum Mall of the Netherlands, pal gelegen aan de N14, zo goed mogelijk te houden.

Het voorbereidende werk is al begonnen. De komende twee nachten en ook tijdens de nachten van 14 en 22 december zijn delen van de tunnel afgesloten. Er staan omleidingsroutes aangegeven. Naast het vervangen van de verlichting wordt meteen ook ander renovatie- en onderhoudswerk uitgevoerd, zoals het vernieuwen van de blusleidingen. "Door het combineren van werkzaamheden wordt hinder door afsluitingen de komende jaren beperkt", meldt Rijkswaterstaat.

Het werk wordt in fases uitgevoerd. Per rijrichting duurt het werk naar verwachting zeven weken. Actuele informatie over deze en andere werkzaamheden aan de infrastructuur in deze regio is te vinden op de website van Zuid-Holland bereikbaar.

Meer uit Binnenland

Rover: snelle oplossing nodig, anders wordt trein onbetaalbaar

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover roept de politiek op om opnieuw fors te investeren in treinvervoer, om te voorkomen dat treinreizen voor veel mensen onbetaalbaar wordt. In het jaarverslag dat de Nederlandse Spoorwegen (NS) dinsdagochtend publiceerden, werd duidelijk dat de spoorvervoerder overweegt om de prijs van een treinkaartje vanaf 2025 met ruim 10 procent te verhogen. Maar duurdere kaartjes zullen alleen maar meer reizigers kosten, waarschuwt Rover. Het demissionaire kabinet maakte in oktober weliswaar een bedrag van 120 miljoen euro vrij waarmee de NS een prijsstijging dit jaar kan voorkomen, maar "de politiek moet ook voor 2025 en later een oplossing bieden", aldus een woordvoerster van de reizigersorganisatie.

6 minuten geleden
NS-baas kijkt opnieuw naar politiek voor steun duurdere tickets

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de NS hoopt dat de politiek dit jaar opnieuw zal bijspringen om de verwachte prijsverhoging van treinkaartjes en abonnementen op te vangen. Bij de presentatie van de jaarcijfers gaf Koolmees aan dat treintickets naar verwachting per 1 januari 2025 flink duurder kunnen uitvallen, maar dat hij zo veel mogelijk wil voorkomen dat dit voor de rekening van de reiziger komt.

9 minuten geleden
Kamerleden spreken van gerechtigheid bij levenslang voor Taghi

DEN HAAG (ANP) - Kamerleden spreken van "gerechtigheid" nu Ridouan Taghi en twee medeverdachten tot levenslange gevangenisstraffen zijn veroordeeld. VVD-Kamerlid Ulysse Ellian hekelt de afwezigheid van de hoofdverdachte die niet in de rechtbank is en volgens de VVD'er het vonnis ook niet heeft gevolgd.

13 minuten geleden
FNV geeft Arriva een week om busstakingen in Twente te voorkomen

HENGELO (ANP) - Streekvervoerder Arriva krijgt een week de tijd om aan de eisen van de chauffeurs in de regio Twente te voldoen, anders volgen stakingen. Vakbond FNV heeft Arriva een ultimatum gesteld, tot dinsdag 5 maart om 17.00 uur. De chauffeurs willen onder meer een aaneengesloten pauze van 30 minuten kunnen opnemen en tijdens hun dienst meer tijd om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan.

46 minuten geleden
Levenslang voor 'onbetwiste leider' Taghi en twee medeverdachten

AMSTERDAM (ANP) - Ridouan Taghi was "de enige" en "onbetwiste" leider van een criminele organisatie die zich bezighield met "nietsontziend ontwrichtend geweld". Dat zei de rechter dinsdag tijdens het vonnis in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Taghi en twee medeverdachten zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Er was zes keer de hoogst mogelijke straf geƫist.

46 minuten geleden
Baudet hoopt op 'leuke, onbekende backbencher' als premier

DEN HAAG (ANP) - Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet blijft bij zijn afkeer tegen een meerderheidskabinet. Een buitenparlementair kabinet doet de democratie volgens de politicus meer eer aan, maar de Kamer moet wel "uit haar eigen midden een premier kiezen. Op dezelfde manier als dat de Kamer een Kamervoorzitter kiest." Zo'n "open sollicitatie" kan ertoe leiden dat onbekende parlementariƫrs (backbenchers) opstaan. "En voor je het weet heb je een hele leuke onbekende nieuwe premier."

48 minuten geleden
Uitspraak in Marengo-proces na ruim anderhalf uur voorbij

AMSTERDAM (ANP) - De uitspraak in het omvangrijke liquidatieproces Marengo was dinsdag na ruim anderhalf uur afgerond. Iets voor 12.00 uur had de rechter het vonnis voorgelezen en was de zitting in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp voorbij. De uitspraak begon met enige vertraging rond 10.15 uur.

1 uur geleden