Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Wonderen voelt duidelijke klik met sc Heerenveen

Van Wonderen voelt duidelijke klik met sc Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - Kees van Wonderen voelt een duidelijke klik met sc Heerenveen, de club waar hij onlangs aan de slag is gegaan als hoofdtrainer. Dat zei de 53-jarige trainer bij zijn presentatie in Friesland.

"Ik heb vroegtijdig aangegeven dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging bij een club waar ik aan een elftal kan bouwen en waarbij ik net even wat meer mogelijkheden heb dan bij Go Ahead Eagles", aldus Van Wonderen, die erin slaagde Go Ahead in de Eredivisie te houden.

"Voor mij was het ook belangrijk dat het een club was die organisatorisch op orde is en duidelijk weet waar die naartoe wil. De match bij Heerenveen was meteen duidelijk. Toen ik hier laatst speelde met Go Ahead zag ik al een spandoek hangen met 'Welkom Kees', dus ik kreeg gelijk een vertrouwd gevoel."

Afstand

Van Wonderen is al voorzichtig aan het werk gegaan in het Abe Lenstra Stadion, terwijl zijn spelers nog vrijaf hebben. "Ik ben al een beetje begonnen en heb de meeste spelers al gesproken, om te kijken hoe ze naar zichzelf en naar de club kijken. Maar ze moeten nu even afstand nemen van het voetbal, dat ga ik ook nog even doen", aldus de trainer.

"Ik hoop een strijdbaar en attractief elftal op het veld te zetten dat realistisch is. Heerenveen kennen we als club met vaak 4-3-3 en een avontuurlijke speelstijl, maar je moet kunnen variëren in het huidige voetbal."

Heerenveen begint de voorbereiding rond 24 juni. De internationals sluiten later aan.

Meer uit Voetbal

Simons krijgt rode kaart en haalt einde duel RB Leipzig niet

SINSHEIM (ANP) - Xavi Simons heeft in het competitieduel van RB Leipzig bij Hoffenheim (1-1) het einde niet gehaald. De Oranje-international kreeg na 72 minuten zijn tweede gele kaart, en dus rood, en moest vertrekken.

7 minuten geleden
Fortuna en Go Ahead Eagles scoren niet, blessure voor Sierhuis

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles zijn niet tot scoren gekomen in de competitiewedstrijd in Limburg (0-0). Door het gelijkspel is de ploeg uit Deventer van coach René Hake dicht bij het bereiken van de play-offs voor Europees voetbal. Fortuna staat elfde.

20 minuten geleden
Roda JC en FC Groningen strijden op laatste speeldag om promotie

KERKRADE (ANP) - Roda JC is door een 2-0-zege op SC Cambuur nog niet zeker van promotie naar de Eredivisie. Omdat FC Groningen bij Telstar diep in blessuretijd met 1-1 gelijkspeelde, valt de beslissing volgende week.

36 minuten geleden
Geen winnaar bij Eredivisiewedstrijd Almere City - sc Heerenveen

ALMERE (ANP) - De wedstrijd tussen Almere City en sc Heerenveen is in een gelijkspel geëindigd. In Almere kwamen de Friezen via Osame Sahraoui terug tot 1-1 na een vroege achterstand. Kornelius Hansen had de ploeg van coach Alex Pastoor op voorsprong gezet.

37 minuten geleden
Willem II speelt gelijk in Dordrecht en is terug in Eredivisie

DORDRECHT (ANP) - Willem II keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. De Tilburgers hadden genoeg aan een gelijkspel in en tegen Dordrecht: 1-1. De gelijkmaker van Michael de Leeuw viel pas diep in blessuretijd.

39 minuten geleden
Dallinga maakt dertiende competitiegoal voor verliezend Toulouse

TOULOUSE (ANP) - Met zijn dertiende doelpunt van het seizoen in de Franse Ligue 1 heeft Thijs Dallinga zijn club Toulouse in het duel met Montpellier niet aan punten kunnen helpen. De bezoekers zegevierden met 1-2.

1 uur geleden
UEFA keurt EK-selecties van 26 spelers definitief goed

NYON (ANP) - De nationale voetbalteams mogen bij het EK van 2024 in Duitsland volgende maand uit een selectie van maximaal 26 spelers bestaan. De Europese voetbalbond heeft het verzoek de selecties van 23 naar 26 spelers uit te breiden goedgekeurd, zo meldt de UEFA via X.

3 uur geleden