Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Vleuten: teleurstelling over afgelaste koersen groter

Van Vleuten: teleurstelling over afgelaste koersen groter

WAGENINGEN (ANP) - Het uitstel van de Olympische Spelen zag Annemiek van Vleuten al lang aankomen. "Een goed besluit, goed dat er duidelijkheid is", zegt de regerend wereldkampioene wielrennen op de weg nadat het IOC heeft besloten dat Tokio 2020 vermoedelijk pas in de zomer van 2021 plaatsvindt.

Haar grootste teleurstelling van dit seizoen had ze eigenlijk al verwerkt. "Ik keek vooral uit naar de Ronde van Vlaanderen, de Ardenner klassiekers en de Amstel Gold Race. Het leek me geweldig om daar in mijn regenboogtrui aan de start te staan. Dat dat allemaal niet doorging, dat vond ik pas echt erg."

De Spelen zijn ook niet afgelast, maar uitgesteld. Dus volgend jaar is er voor Van Vleuten, al is ze dan inmiddels 38 jaar, nog een kans op olympisch succes. "Dat is ook wel een troost. De Spelen worden ingehaald, die koersen waarschijnlijk niet. Ik was sowieso nog een jaar doorgegaan met wielrennen, maar had dat graag gedaan in een jaar zonder Spelen. Ik vind een jaar met Olympische Spelen eigenlijk nooit zo fijn, er wordt door de media zo veel druk opgelegd. Alles gaat dan over de Spelen terwijl er genoeg andere mooie wedstrijden zijn."

Van Vleuten leek vier jaar geleden in Rio op weg naar olympisch goud toen ze in een afdaling zwaar ten val kwam. Ze herstelde en werd beter dan ooit, met de wereldtitel van vorig jaar als ultieme beloning. Succes op de Spelen moet nu een jaar wachten. "Het is terecht. De Spelen gaan ook over eerlijk en fair met elkaar kunnen strijden. Nu zouden niet alle sporters dezelfde kansen hebben, terwijl ook de kwalificatie nog lang niet was afgerond. Ik ben blij dat we nu van die onzekerheid af zijn en hoop vooral dat we dit jaar nog aan fietsen toekomen."

Meer uit Sport

KNSB stuurt assistent-bondscoach shorttrackploeg weg

UTRECHT (ANP) - Annie Sarrat is niet langer assistent-bondscoach van de Nederlandse shorttrackploeg. Schaatsbond KNSB stuurt de Canadese, die ook een Frans paspoort heeft, weg. Dat is de uitkomst van een evaluatie na de WK van vorige maand in Ahoy, waar de Oranje-formatie van bondscoach Niels Kerstholt teleurstelde.

27 minuten geleden
Nederlandse topgolfers Luiten, Van Driel en Huizing naar KLM Open

BADHOEVEDORP (ANP) - De golfers Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing doen dit jaar alle drie mee aan de KLM Open. Zij zijn momenteel de drie beste Nederlandse golfers van de DP World Tour.

1 uur geleden
Renner De Marchi wint in Ronde van de Alpen voor eerst sinds 2021

STANS (ANP/BELGA) - Wielrenner Alessandro De Marchi heeft voor het eerst sinds oktober 2021 weer een wedstrijd gewonnen. De Italiaan van Team Jayco AlUla deed dat in de tweede etappe van de Ronde van de Alpen. De Noor Tobias Foss, winnaar van de eerste etappe, blijft aan de leiding van het klassement.

1 uur geleden
Wielrenner Vingegaard ontslagen uit Spaans ziekenhuis

MADRID (ANP) - Wielrenner Jonas Vingegaard is ontslagen uit het Spaanse ziekenhuis, waar hij bijna twee weken heeft gelegen. De tweevoudig Tourwinnaar kwam op 4 april hard ten val in de Ronde van het Baskenland. Hij bleek een sleutelbeen en meerdere ribben te hebben gebroken en een longkneuzing opgelopen te hebben.

3 uur geleden
Wereldkampioene Kopecky doet woensdag toch mee aan Waalse Pijl

CHARLEROI (ANP) - Wereldkampioene Lotte Kopecky doet woensdag toch mee aan de Waalse Pijl. "Ze start als luxeknecht", meldt haar ploeg SD Worx-Protime.

5 uur geleden
Olympische vlam voor Spelen in Parijs ontstoken in Griekenland

OLYMPIA (ANP/RTR) - In Griekenland is de olympische vlam traditioneel ontstoken voor de Olympische Spelen van Parijs komende zomer. Dat gebeurde zoals altijd in Olympia, de plaats waar de Olympische Spelen zijn ontstaan.

6 uur geleden
Olympische basketbalselectie VS gevuld met NBA-sterren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse basketbalselectie voor de Olympische Spelen is zo goed als rond, schrijven onder meer The Athletic en CBS Sports. Het mannenteam bestaat uit NBA-sterren zoals LeBron James, Kevin Durant en Stephen Curry.

7 uur geleden