Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Vleuten pakt ook eindzege in Vuelta

Van Vleuten pakt ook eindzege in Vuelta

MADRID (ANP) - Annemiek van Vleuten heeft na de Giro d'Italia Donne en de Tour de France ook de Challenge by La Vuelta gewonnen, de vijfdaagse rittenkoers die wordt gehouden in de laatste week van de Ronde van Spanje voor mannen.

In de laatste etappe, een criterium in Madrid over zeventien rondes van 5,8 kilometer, kwam de leidende positie van de 39-jarige renster van Movistar zoals verwacht niet meer in gevaar. De rit werd gewonnen door de Italiaanse wereldkampioene Elisa Balsamo. De renster van Trek-Segafredo hield in de massasprint de Belgische Lotte Kopecky en de Italiaanse Marta Bastianelli achter zich. Het was de negende overwinning van dit jaar voor Balsamo.

In het eindklassement had Van Vleuten een voorsprong van 1 minuut en 44 seconden op de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Demi Vollering, tweede in de Tour de France, sloot de Vuelta af als derde. Van Vleuten had donderdag in een zware bergetappe de leiderstrui veroverd en was de slotetappe met een veilige marge begonnen. Daarin was één serieuze ontsnapping met vier rensters onder wie Nina Buijsman en oud-schaatsster Carlijn Achtereekte. Met name Trek zorgde ervoor dat het viertal nooit ver weg liep. Het werk werd door Balsamo beloond.

Tijdrijden

Van Vleuten heeft aangekondigd nog één jaar door te gaan met wielrennen. Dit jaar volgen nog de individuele tijdrit, de wegwedstrijd en de gemengde ploegentijdrit op de WK in Australië. In 2019 werd ze wereldkampioen op de weg, de jaren ervoor veroverde ze twee keer de mondiale titel tijdrijden.

Van Vleuten was na een hoogtestage vooral nieuwsgierig naar haar vorm. "Ik ga nu met goed gevoel naar Australië", vertelde ze bij de NOS. "Met name door de tweede etappe. Het is altijd maar afwachten, je komt altijd terug van een hoogtestage met een beetje vermoeidheid in je lijf. De vraagtekens zijn een beetje weg. Ik ben nu al supertrots op dit seizoen. Ook op hoe ik me hier na de Tour heb kunnen herpakken."

Het WK is na de Giro en de Tour haar derde grote doel van dit jaar. "De ritten waren hier steeds laat. Ik heb drie dagen op rij bijgetraind 's morgens vroeg. Ook een beetje om in het ritme te komen voor Australië."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

8 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden