Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Veldhuizen stopt als burgemeester van Enschede

Van Veldhuizen stopt als burgemeester van Enschede

ENSCHEDE (ANP) - Burgemeester Onno van Veldhuizen van de gemeente Enschede vertrekt als burgemeester. Hij schrijft aan zijn "lieve stadsgenoten" dat er iets anders op zijn pad is gekomen. Wat dat precies is, vertelt hij pas als alles rond in.

Van Veldhuizen (58) is sinds 2015 burgemeester van de Twentse stad. Zijn ambtstermijn loopt op 2 oktober af. Eerder was hij burgemeester van Hoorn (2003-2015) en van Nieuwkoop (1999-2003). Eind oktober 2020 belandde Van Veldhuizen met hoge koorts en longontsteking in het ziekenhuis na een coronabesmetting. Half maart keerde hij na vijf maanden afwezigheid weer terug op zijn post.

Locoburgemeester Niels van den Berg zegt namens het college dat Enschede en de regio met het afscheid van Van Veldhuizen "een ervaren en gedreven burgemeester, een betrokken burgervader en een bestuurder met een uitgebreid netwerk in Nederland, Duitsland en daarbuiten" verliest.

Meer uit Binnenland

Hele week minder dan 2000 asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - In totaal 1982 asielzoekers hebben de nacht van donderdag op vrijdag doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Daarmee is het maximum van 2000 al een hele week niet overschreden.

13 minuten geleden
Nu al kans op tekenbeet door hoge temperaturen

WAGENINGEN (ANP) - Door de relatief hoge temperaturen van de afgelopen februarimaand, is de teek al uit winterrust gekomen. Op de website Tekenradar.nl zijn al tientallen meldingen van tekenbeten binnengekomen. Ook zijn er al meldingen van de ziekte van Lyme, die door besmette teken wordt overgebracht. Normaal is het bloedzuigertje in februari nog niet actief.

19 minuten geleden
Sla gegevens niet zomaar op in VS, waarschuwt Van Huffelen

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven en overheden moeten goed nadenken over de risico's voordat ze hun gegevens opslaan op een harde schijf van een Amerikaans bedrijf, waarschuwt demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering). Ze reageert daarmee op een kritisch rapport van het Instituut Clingendael, in opdracht van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De onderzoekers maken zich zorgen over wetten die Amerikaanse bedrijven verplichten om gegevens over te dragen aan hun overheid als hierom wordt gevraagd, ook als die in een ander land zijn opgeslagen.

35 minuten geleden
OM Amsterdam weet niets van verblijf in cel van Promes in Dubai

AMSTERDAM (ANP) - Bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam is niets bekend over een verblijf in de cel in Dubai van voetballer Quincy Promes. Dat laat een woordvoerder van het OM vrijdag desgevraagd weten. Volgens het OM was er al eerder sprake van soortgelijke geruchten, maar ook toen kon niet worden vastgesteld dat Promes in Dubai zou worden vastgehouden.

1 uur geleden
CBS: meer mensen voelen zich onveilig dan twee jaar terug

DEN HAAG (ANP) - Meer mensen voelen zich onveilig dan twee jaar eerder. Ook het aantal mensen dat vorig jaar aangaf slachtoffer te zijn geweest van traditionele criminaliteit (geweld, diefstal, inbraak, vernielingen) is voor het eerst sinds 2021 weer toegenomen. Dat meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor 2023.

1 uur geleden
Schip dat vastzat onder Rotterdamse brug weer los

ROTTERDAM (ANP) - De schade aan de Willemsbrug in Rotterdam valt mee nadat vrijdagochtend een containerschip tegen de brug aanvoer en vast kwam te zitten. Niemand raakte gewond, meldt de veiligheidsregio.

1 uur geleden
Nieuwe zaak Consumentenbond tegen Facebook en Instagram

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond begint een nieuwe rechtszaak tegen Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram. De organisatie wil voor elkaar krijgen dat gebruikers een schadevergoeding krijgen voor het schenden van hun privacy.

4 uur geleden