Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Veldhoven wil snellere EU-aanpak gerecycleerd plastic

Van Veldhoven wil snellere EU-aanpak gerecycleerd plastic

BRUSSEL (ANP) - Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vraagt de Europese Commissie zo snel mogelijk met een voorstel te komen voor een verplichte hoeveelheid gerecycled materiaal in plastic. Ze wil dat Brussel binnen een jaar dit zogeheten gehalte recyclaat in plastic producten vaststelt en aankondigt. Volgens Van Veldhoven helpt zo’n signaal de recyclingsector door de crisis, betoogde ze tijdens een videoconferentie met haar EU-collega’s, vicevoorzitter Frans Timmermans van de commissie en EU-commissaris Virginijus Sinkevičius (Milieu).

Van Veldhoven dringt al langer in Brussel aan op maatregelen om sneller tot een kringloopeconomie te komen. De circulaire economie heeft volgens haar groot potentieel voor economische groei en banen, en draagt substantieel bij aan de klimaatneutraliteit die de EU in 2050 wil bereiken. De commissie focust op een groen herstel uit de coronacrisis.

Volgens Van Veldhoven is een sterke interne markt voor secundaire grondstoffen nodig om schaarste en een instabiele voorraad te voorkomen. De vraag naar hoogwaardig hergebruikt materiaal moet daarom worden aangemoedigd, maar daar zijn afspraken over nodig.

Meer uit Politiek

Adema: gepolst door Van der Plas om opnieuw minister te worden

AMERSFOORT (ANP) - Oud-landbouwminister Piet Adema (ChristenUnie) zegt dat hij door BBB-leider Caroline van der Plas "informeel gepolst" is om opnieuw minister te worden. Dat was wel al voor de Tweede Kamerverkiezingen, geeft Adema aan in een interview in het Nederlands Dagblad.

3 uur geleden
Schoof benadrukt veiligheid voor alle politici na aanslag Trump

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof heeft zondag contact gehad met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) over de aanslag op Donald Trump. De NCTV en de inlichtingendienst monitoren de situatie in Nederland en als er noodzakelijke maatregelen nodig zijn dan worden die genomen, zei Schoof zondagmiddag tegen verzamelde pers bij het ministerie van Algemene Zaken. "Wij moeten er met elkaar voor zorgen dat politici hun werk vrij, ongestoord en veilig kunnen doen."

17 uur geleden
SP-leider Dijk: politiek geweld is onacceptabel

DEN HAAG (ANP) - In een korte verklaring op X spreekt SP-leider Jimmy Dijk zich uit tegen de aanslag op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. "Politiek geweld is onacceptabel", schrijft Dijk. Hij wenst Trump en de anderen die gewond zijn geraakt "een snel herstel" toe.

21 uur geleden
Baudet: godzijdank mislukte laffe aanslag op Trump

DEN HAAG (ANP) - FVD-leider Thierry Baudet is opgelucht dat Donald Trump de aanval op hem tijdens een campagnebijeenkomst heeft overleefd. "Godzijdank mislukte deze laffe aanslag op president Trump." Volgens Baudet is het "de zoveelste daad van geweld richting rechtse, patriottische politici" en gaat "de demonisering alle perken te buiten".

21 uur geleden
Van der Plas: aanval op Trump mag niet gebagatelliseerd worden

DEN HAAG (ANP) - BBB-leider Caroline van der Plas noemt de aanval op Donald Trump "verschrikkelijk". Dat schrijft ze op X. "Fysiek mag hij dan "in orde" zijn, het is en blijft een moordaanslag." De BBB-leider vindt dat "een aanslag op iemands leven nooit mag worden gebagatelliseerd".

22 uur geleden
Bontenbal: aanslag Trump verschrikkelijk

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal heeft op X zijn afschuw uitgesproken over de aanval op Donald Trump. "Vreselijk", schrijft Bontenbal. "Geweld heeft geen plaats in een democratie."

22 uur geleden
Brekelmans: aanslag Trump zonder mitsen en maren veroordelen

DEN HAAG (ANP) - Defensieminister Ruben Brekelmans vindt dat men de aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, die de oud-president overleefde, "zonder mitsen en maren, breed en krachtig" moet veroordelen. "De aanslag op Trump herinnert ons aan de zwartste bladzijden uit de Amerikaanse en onze democratie", schrijft hij op X.

22 uur geleden