Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van 't Wout nog somber over heropenen kapperszaken

Van 't Wout nog somber over heropenen kapperszaken

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kijkt de komende dagen wanneer kappers hun zaak weer kunnen openen, maar "het ziet er nog niet goed uit", zegt demissionair minister Bas van 't Wout (Economische Zaken). Hij denkt dat het kabinet er dinsdag meer over kan zeggen, maar hij durft nog niet te zeggen of hij dan met goed nieuws komt.

"Ik snap de noodkreet van de kappers heel goed", zegt hij. "Maar je bent beperkt door de ruimte die het virus biedt." De minister zegt dat ook andere sectoren weer open willen. Mogelijk kan er meer als mensen zich vooraf laten testen. Ook onderzoekt het kabinet of bij versoepelingen een sector helemaal opengaat, of alle sectoren een klein beetje.

Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) denkt ook dat er pas volgende week uitsluitsel komt. Hij vindt het "moeilijk" in te schatten hoe groot de kans is dat kappers weer deels of zelfs volledig open kunnen. Koolmees zegt kappers te blijven "stutten en steunen" met steunpakketten, die onlangs weer werden uitgebreid.

Donderdag kwamen kappers massaal in actie. Ze zeggen dat ze door corona op het punt van omvallen staan en dat de steunpakketten niet voldoende zijn. Kapperszaken zijn sinds half december vorig jaar dicht vanwege de harde lockdown. Eerder vorig jaar moesten ze ook al voor enkele weken de deuren sluiten.

Meer uit Binnenland

Storing treinverkeer Amsterdam opgelost, treinen gaan weer rijden

AMSTERDAM (ANP) - De storing van het treinverkeer rond Amsterdam is verholpen, meldt een woordvoerder van de NS. Vanaf 09.00 uur gaan in die regio weer treinen rijden. Reizigers moeten de rest van de ochtend wel rekening houden met verstoringen.

4 minuten geleden
Lift gezocht en plek op de achterbank aangeboden

DEN HAAG (ANP) - Op sociale media proberen mensen van alles om, ondanks de treinstoring rond Amsterdam, toch naar het werk of huis te komen. Onder meer via de hashtag #treinpoolen bieden mensen een plek in de auto aan, of vragen ze een ritje.

27 minuten geleden
Veel gestrande reizigers op Amsterdam CS

AMSTERDAM (ANP) - Op Amsterdam CS staan maandagochtend veel gestrande reizigers. Mensen komen kennelijk in onwetendheid of met goede hoop naar het station, maar daar wordt omgeroepen dat er geen treinen rijden. Dat staat ook op alle borden.

34 minuten geleden
Zo'n 150 concertbezoekers hebben in Ziggo Dome geslapen

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 150 concertbezoekers hebben in de nacht van zondag op maandag in de Ziggo Dome in Amsterdam geslapen. Mensen die aanwezig waren bij shows van Harry Styles in de Amsterdam ArenA en Ghost in AFAS Live en vanwege de grote treinstoring niet naar huis konden, werden daar opgevangen.

39 minuten geleden
NS: impact storing heel groot op mensen in en rond Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De impact van de treinstoring op mensen in en rond Amsterdam is heel groot, zegt een woordvoerder van de NS. Ook voor de rest van het land heeft de storing gevolgen.

40 minuten geleden
Schiphol: laat je brengen of neem de taxi of de bus

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol raadt reizigers aan om met alternatief vervoer naar de luchthaven te komen vanwege de treinstoring rond Amsterdam. "Laat je brengen of neem de taxi of de bus", zegt een woordvoerder van Schiphol maandagochtend. Het vliegveld heeft personeel ook gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken.

43 minuten geleden
Gestrande reizigers in Jaarbeurs langzaam aan weer op pad

UTRECHT (ANP) - In de Jaarbeurs in Utrecht hebben ongeveer 180 mensen de nacht doorgebracht. Maandagochtend druppelen ze langzaam weer naar buiten, meldt een woordvoerster van de gemeente Utrecht. Om 07.30 uur waren er nog zo'n vijftien mensen die hun spulletjes bij elkaar pakten.

1 uur geleden