Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van 't Schip ziet Ajax 'op karakter' winnen bij NEC

Van 't Schip ziet Ajax 'op karakter' winnen bij NEC

NIJMEGEN (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip zag zijn ploeg "op karakter" met 2-1 winnen van NEC. Met woensdag het restant van het duel met RKC, bij een 3-2-voorsprong, en zaterdag een thuiswedstrijd tegen Sparta voor de boeg lonkt de zesde plaats in de Eredivisie.

"Het was al met al een verdiende overwinning, op karakter binnengehaald", sprak Van 't Schip na het duel in Nijmegen bij ESPN. Bij de rust stond het nog 0-0. "Maar we hadden het gevoel dat de goal eraan zat te komen. We kregen ook een paar kansen, maar ik was blij dat er na een klein uur eentje inging." De IJslander Kristian Hlynsson schoot raak na een knappe actie van Brian Brobbey, die de pass gaf na een worsteling met NEC-verdediger Bram Nuytinck. "Een andere speler gaat wellicht naar de grond", klonk het vol lof over de spits.

Het doelpunt luidde merkwaardig genoeg een mindere fase in. "Zij werden feller, terwijl wij vaak te snel balverlies leden. We hadden betere keuzes moeten maken en beter van de ruimte moeten profiteren."

Ajax staat achtste, met zicht op meer. "Natuurlijk willen we naar die vijfde plek. Eerst moeten we voor tien minuten naar RKC. Best gek, iets dat je goed moet voorbereiden." Ajax begint in Waalwijk met een 3-2-voorsprong nadat de wedstrijd op 30 september werd gestaakt omdat RKC-doelman Etienne Vaessen even buiten bewustzijn was na een botsing met Brobbey. "We gaan alles op alles zetten om er klaar voor te zijn", aldus Van 't Schip die in Nijmegen aantrad met in de basis slechts twee spelers die ouder zijn dan 22. "De balans is een beetje scheef", erkende hij. "Daar moeten we misschien in de winterstop wat aan doen."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden