Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van 't Schip verwacht pittige minuten bij uitspelen duel met RKC

Van 't Schip verwacht pittige minuten bij uitspelen duel met RKC

AMSTERDAM (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip heeft zijn spelers voorbereid op een hectische slotfase van de uitwedstrijd tegen RKC. Dat duel werd in september in de 84e minuut gestaakt na een hoofdblessure bij RKC-doelman Etienne Vaessen. Ajax leidde op dat moment met 3-2.

"Het is natuurlijk een gekke wedstrijd. Normaal zit je in de 84e minuut in de vermoeidheid en nu begin je eigenlijk totaal fris. Dat geldt voor ons, maar ook voor RKC. Zij hebben niks te verliezen en wij alles", aldus Van 't Schip op de website van Ajax. "Zij zullen vol risico's gaan nemen en wij moeten daar een antwoord op hebben. We moeten de resterende minuten op de best mogelijke manier uitspelen. Hopelijk met nog een goal erbij, maar anders moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we geen doelpunt incasseren."

De opstelling van Ajax ziet er woensdag wat anders uit dan eind september. Steven Bergwijn was destijds al gewisseld en mag dus niet spelen. Amourricho van Axel Dongen, Jay Gorter en Silvano Vos stonden binnen de lijnen op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd. "Aangezien het om blessures gaat, mag ik gewoon nieuwe spelers inpassen", weet Van 't Schip.

Meer uit Voetbal

Bosz ziet gebrek aan buitenspelers PSV opbreken tegen Dortmund

EINDHOVEN (ANP) - Peter Bosz draaide er na het gelijkspel tegen Borussia Dortmund (1-1) in de achtste finales van de Champions League niet omheen. De trainer bracht een kwartier voor tijd spits Ricardo Pepi in de ploeg om nog iets te forceren. Liever had hij gekozen voor fitte buitenspelers, maar die waren niet voorhanden in het Philips-stadion.

1 uur geleden
Dortmund-coach Terzic: we hebben onszelf in deze positie gebracht

EINDHOVEN (ANP) - Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic hield zich na de strafschop die zijn elftal tegen kreeg in de ontmoeting met PSV in de achtste finales van de Champions League (1-1) meer op de vlakte dan zijn verdediger Mats Hummels. "Je merkt hoeveel discussie er over dat moment is na de wedstrijd. Dat is niet voor het eerst. Het valt ons zwaar, maar het is onderdeel van het spel. Bovendien hebben we onszelf in die positie gebracht door PSV in onze zestien te laten komen."

7 uur geleden
Bosz kan 'vooraf niet, maar na afloop wel' leven met gelijkspel

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz hield een redelijk tevreden gevoel over na het gelijkspel (1-1) tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League. "Vooraf kon ik er niet mee leven, maar nu aan het einde wel", zei hij in het Philips-stadion.

8 uur geleden
Hummels vindt arbitrage Champions League-onwaardig

EINDHOVEN (ANP) - Mats Hummels uitte na afloop van het duel uit de Champions League tussen PSV en Borussia Dortmund (1-1) forse kritiek op de arbitrage. De verdediger was het volstrekt niet eens met de strafschop die PSV had gekregen. "We zitten in de achtste finales van de Champions League, dan verwacht je ook scheidsrechters van het hoogste niveau", mopperde de Duitser, die was bestraft voor een vermeende overtreding op Malik Tillman, op tv-zender Amazon Prime.

8 uur geleden
Veerman na strafschop voor PSV blij met videoscheidsrechter

EINDHOVEN (ANP) - Joey Veerman vond dat PSV in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund (1-1) niet mocht klagen over de arbitrage. "Nu hadden wij de VAR een keertje mee", zei hij over de strafschop die de Eindhovenaren in de tweede helft kregen. Dortmund-verdediger Mats Hummels gleed in een duel met Malik Tillman eerst de bal weg, maar werd toch bestraft. De videoscheidsrechter draaide de beslissing van de arbiter niet terug.

8 uur geleden
Manchester United bevestigt aandelenovername Ratcliffe

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft bevestigd dat 25 procent van de aandelen van de club in handen is gekomen van Sir Jim Ratcliffe. Eerder hadden de Premier League en de Engelse voetbalbond FA al hun goedkeuring verleend voor de overname door de hoogste baas van chemiegigant INEOS.

8 uur geleden
PSV moet zich tegen Dortmund met gelijkspel tevreden stellen

EINDHOVEN (ANP) - PSV mag nog altijd hopen op een plek in de kwartfinales van de Champions League. De Eindhovenaren moesten zich in eigen stadion in de eerste ontmoeting met Borussia Dortmund tevreden stellen met een gelijkspel (1-1) en staan over drie weken voor de zware taak om in Duitsland te winnen.

9 uur geleden