Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van 't Schip had graag nog een ervaren speler zien komen

Van 't Schip had graag nog een ervaren speler zien komen

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip snapt dat Ajax afgelopen week niet nog een ervaren voetballer heeft aangetrokken. "Het moet wel allemaal passen", zei hij. "En iedereen moet van zo'n speler overtuigd zijn. Je wil geen miskoop doen."

Van 't Schip pleitte afgelopen zaterdag na het uitduel met Heracles Almelo voor de komst van nog een ervaren speler. "Steven Berghuis is 32 jaar en in ons duel met Heracles was Ramaj met 22 jaar de op een na oudste speler. We zijn al heel blij met Henderson, maar nog een ervaren speler had ons proces kunnen versnellen. Want we maken echt wel stappen."

Ajax beleefde een vrij rustige transferperiode. Henderson kwam over van Al-Ettifaq en Kian Fitz-Jim (Excelsior) en Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund) zijn weer terug in Amsterdam. Anass Salah-Eddine vervolgt zijn loopbaan bij FC Twente en Georges Mikautadze is teruggekeerd naar Metz.

Optie tot koop

"We hebben ook nog twee spelers verhuurd aan FC Porto, met een optie tot koop", doelde Van 't Schip op Francisco Conceição en Jorge Sanchez. "Als we hen nu al hadden kunnen verkopen, dan was er misschien nog wel iets mogelijk geweest."

Nottingham Forest meldde zich donderdag vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog voor Chuba Akpom. "Ik heb hier niet alles te vertellen", zei Van 't Schip. "Maar ik wilde hem niet kwijt. Ik begreep ook dat ze hem aanvankelijk alleen wilden huren. Dat was helemaal onbespreekbaar."

Meer uit Voetbal

Voorlopig geen kaartverkoop Nations League-duel België-Israël

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische voetbalbond (KBVB) verkoopt voorlopig geen kaarten voor het Nations League-duel tussen België en Israël. Dat heeft met veiligheidsoverwegingen te maken. De wedstrijd staat voor 6 september op het programma.

17 minuten geleden
Go Ahead Eagles neemt middenvelder Suray over van Dordrecht

DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles heeft met Mathis Suray een nieuwe speler binnen voor het nieuwe seizoen. De Belgische middenvelder komt over van FC Dordrecht en tekent tot 2027, met een optie voor nog een jaar.

38 minuten geleden
Atalanta-trainer vreest voor einde seizoen EK-kandidaat De Roon

BERGAMO (ANP) - Het is de vraag of middenvelder Marten de Roon op tijd fit is voor het EK voetbal volgende maand. De aanvoerder van Atalanta moest woensdagavond met een blessure het veld verlaten in de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus (0-1).

55 minuten geleden
Braziliaans voetbal ligt twee weken stil na overstromingen

BRASILIA (ANP/RTR) - De Braziliaanse voetbalcompetitie ligt minstens twee weken stil na de zware overstromingen in het zuiden van het land. Na een recordhoeveelheid neerslag zijn meer dan honderd doden gevallen. Voetbalstadions en trainingsvelden hadden ook last van de overstromingen. Op 27 mei kijkt de Braziliaanse bond of de competitie kan worden hervat.

2 uur geleden
Ten Hag geeft blessures weer de schuld voor slecht seizoen United

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester United-trainer Erik ten Hag heeft andermaal het grote aantal blessures de schuld gegeven van het "ondermaatse seizoen". Toch was de Nederlander na de 3-2-thuiszege op concurrent Newcastle United ook positief, ondanks het feit dat de club nog altijd afkoerst op de laagste eindklassering in de Premier League ooit. "Dit team groeit, deze club heeft veel potentie", zei Ten Hag.

2 uur geleden
Atlético Madrid zeker van Champions League na Griezmann-show

GETAFE (ANP) - Antoine Griezmann heeft met drie doelpunten Atlético Madrid aan een 3-0-zege op Getafe geholpen. De ploeg van coach Diego Simeone verzekerde zich twee duels voor het einde van het seizoen van deelname aan de Champions League. Daarvoor was de zege niet eens nodig, concurrent Athletic Club ging zelf onderuit bij Celta.

11 uur geleden
Celtic na ruime zege kampioen van Schotland

KILMARNOCK (ANP) - Celtic heeft voor de 54e keer de landstitel in Schotland veroverd. De voetbalclub uit Glasgow won het uitduel bij Kilmarnock met 5-0, waar het aan een gelijkspel al voldoende had gehad.

12 uur geleden