Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Ruiven nieuwe directeur voetbalontwikkeling bij KNVB

Van Ruiven nieuwe directeur voetbalontwikkeling bij KNVB

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft Lennard van Ruiven benoemd tot directeur voetbalontwikkeling. De 44-jarige Van Ruiven volgt Marcel Lucassen op, die onlangs vertrok bij de voetbalbond. Aloys Wijnker neemt ook een deel van de taken van Lucassen over. Onder de afdeling voetbalontwikkeling vallen onder meer de voetbalopleidingen en nationale jeugdteams.

Van Ruiven was de afgelopen jaren manager voetbalontwikkeling bij de KNVB en werkte eerder als hoofd jeugdopleiding bij Sparta. "Voetbalontwikkeling is het bouwen aan de toekomst van het voetbal", zegt de Rotterdammer. "Op elk onderdeel van de afdeling willen we graag de volgende stap zetten. Dat doen we door specialisten aan ons te binden en constructief samen met de clubs en belangenorganisaties op te trekken. Dit continu met de gedachte: hoe kunnen we het voor de voetballer nog beter doen? De trainer/coach is hierin cruciaal en daar ligt dus de nadruk op."

Wijnker (51) werkt sinds 2020 bij de KNVB als manager voetbalbeleid bij de jeugd. Hij neemt nu ook de technische coördinatie voor de nationale jeugdteams Onder 15 tot en met Onder 18 (jongens) onder zijn hoede. Wijnker bekleedde eerder een vergelijkbare functie bij de Amerikaanse voetbalbond. Hij was ook hoofd jeugdopleiding bij AZ en Vitesse.

Deskundigheid

"Met de aanstelling van Lennard en Aloys zetten we een weloverwogen stap", meldt de directie van de KNVB. "Gelet op zijn brede deskundigheid en 'trackrecord' zien we in Lennard de ideale kandidaat voor het realiseren van onze langetermijnambities. Aloys verstevigt de samenwerking tussen de betaaldvoetbalorganisaties en de KNVB gericht op de huidige toptalenten."

De KNVB moet nog een directeur topvoetbal aanstellen. Nico-Jan Hoogma stopt binnenkort en dan komt die functie vrij. Met Ronald Koeman heeft de KNVB al wel een opvolger aangesteld voor Louis van Gaal, die na het WK van eind dit jaar stopt als bondscoach.

Meer uit Voetbal

West Ham United verslaat Fiorentina en wint Conference League

PRAAG (ANP) - West Ham United heeft woensdagavond de Conference League gewonnen. De Engelse club van de Schotse trainer David Moyes versloeg in de finale in Praag het Italiaanse Fiorentina. De beslissende treffer (2-1) viel in de 90e minuut en werd gemaakt door Jarrod Bowen.

4 uur geleden
Hoofdwond speler Fiorentina door uit publiek gegooid voorwerp

PRAAG (ANP) - Aanvoerder Cristiano Biraghi van Fiorentina is tijdens de finale van de Conference League in Praag tegen West Ham United geraakt door een uit het publiek gegooid voorwerp. Hij liep daardoor een bloedende wond aan de achterkant van zijn hoofd op. Dat gebeurde bij het nemen van een hoekschop.

5 uur geleden
Messi bevestigt dat hij voor Inter Miami gaat voetballen

MIAMI (ANP) - Lionel Messi heeft bevestigd dat hij voor Inter Miami gaat voetballen. "Ik heb besloten dat ik naar Miami ga", zegt hij in de Spaanse kranten Diario Sport en Mundo Deportivo. "De deal is nog niet voor 100 procent afgerond. Maar we hebben besloten dat we daar onze weg vervolgen."

6 uur geleden
Fiorentina begint met Amrabat aan finale tegen West Ham United

PRAAG (ANP) - Sofyan Amrabat begint om 21.00 uur met Fiorentina aan de finale van de Conference League tegen West Ham United. De middenvelder, geboren in Huizen, is vastbesloten om met een prijs afscheid te nemen van het seizoen.

7 uur geleden
Breuer keert als assistent-trainer terug bij Excelsior

ROTTERDAM (ANP) - Michel Breuer keert komend seizoen terug bij Excelsior. De voormalige verdediger gaat als assistent van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen aan de slag bij het eerste elftal.

8 uur geleden
Zwiterse commissie: WK in Qatar was niet klimaatneutraal

Z√úRICH (ANP/DPA) - Wereldvoetbalbond FIFA heeft ten onrechte beweerd dat het WK in Qatar klimaatneutraal was. Dit is de conclusie van de Zwitserse Integriteitscommissie (SLK), die klachten uit meerdere landen gegrond acht.

9 uur geleden
AS Roma moet aanvaller Abraham lang missen

ROME (ANP) - AS Roma moet Tammy Abraham lang missen. De 25-jarige spits is aan de kruisband van zijn linkerknie geopereerd. Hij moet lang revalideren.

9 uur geleden