Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Rijthoven zou 'droomweek' zonder wildcard moeten missen

Van Rijthoven zou 'droomweek' zonder wildcard moeten missen

ROSMALEN (ANP) - Tim van Rijthoven bedankte na afloop van zijn sensationele optreden in de finale in Rosmalen de organisatie van het Brabantse grastoernooi. Toernooidirecteur Marcel Hunze kende hem een wildcard toe.

"Bedankt voor de wildcard, want zonder jullie was dit niet eens mogelijk geweest en had ik waarschijnlijk deze week een challenger in Engeland gespeeld", zei Van Rijthoven, die zijn speech in het Engels hield.

"Dit is nieuw voor mij en het duurt even om dit te beseffen. Wat een droom was deze week voor mij", aldus de 25-jarige nummer 205 van de wereld. "Ik wil mijn team bedanken dat ze nederig zijn gebleven, want ze hebben het niet groter gemaakt dan het is. We kunnen toevallig goed tegen een gele bal aan slaan."

Droom

Van Rijthoven versloeg in de finale de Rus Daniil Medvedev met 6-4 6-1, een van de meest verrassende uitslagen van dit seizoen. "Je bent een geweldige speler en ik heb je veel op televisie gezien", zei de onervaren Nederlander. "Het was al een droom om tegen je te spelen. Ik weet zeker dat je nog veel titels gaat pakken en hoop je vaker tegen te komen in de toekomst."

Van Rijthoven gaat bijna honderd plekken stijgen op de wereldranglijst. "Hopelijk sta ik hier volgend jaar weer, precies op dezelfde plek", sloot hij strijdlustig af.

Meer uit Sport

Djokovic troeft Verstappen af in uitreiking Oscars van de sport

MADRID (ANP) - Max Verstappen heeft naast zijn tweede Oscar van de sport gegrepen. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag tijdens de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid het begeerde zilveren beeldje naar tennisser Novak Djokovic gaan.

9 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot wint prestigieuze Oscar van de sport

MADRID (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid.

9 uur geleden
Wielrenster Wiebes verlengt contract bij SD Worx - Protime

ANTWERPEN (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft haar contract bij SD Worx - Protime verlengd tot en met 2028. De 25-jarige sprintster had nog een verbintenis tot en met 2025.

11 uur geleden
Discuswerpster Van Daalen geplaatst voor Olympische Spelen

RAMONA (ANP) - Atlete Alida van Daalen heeft voldaan aan de olympische limiet bij het discuswerpen. De 22-jarige Rotterdamse kwam afgelopen weekeinde bij werpwedstrijden in het Amerikaanse Ramona tot 66,31 meter, ruim boven de vereiste 64,50 meter.

11 uur geleden
Schaatsster Leerdam bevestigt vertrek bij Schaatsteam Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Jutta Leerdam heeft haar vertrek bij Schaatsteam Jumbo bevestigd. "Ik wil jullie laten weten dat ik komend seizoen niet meer in het geel zal schaatsen. Ik heb iets anders nodig op dit moment in mijn carrière", schreef de 25-jarige meervoudig wereldkampioene op Instagram.

12 uur geleden
Schaatsploeg Jumbo staakt onderhandelingen met Leerdam definitief

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsteam Jumbo gaat niet verder met schaatsster Jutta Leerdam. De ploeg van Jac Orie en Sven Kramer heeft de onderhandelingen met de meervoudig wereldkampioene over verlenging van het aflopende contract definitief gestaakt, bevestigt de ploeg berichtgeving in De Telegraaf.

13 uur geleden
Turnster Lieke Wevers maakt bij EK internationale rentree

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) is door bondscoach Jeroen Jacobs opgenomen in de selectie voor de EK turnen in het Italiaanse Rimini. De tweevoudig olympiër maakt zodoende begin mei haar rentree op het internationale podium.

14 uur geleden