Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Rijthoven gaat tegen Djokovic 'met brede glimlach' de baan op

Van Rijthoven gaat tegen Djokovic 'met brede glimlach' de baan op

LONDEN (ANP) - Tim van Rijthoven is van plan om zondag op Wimbledon ook te genieten van zijn duel met regerend kampioen Novak Djokovic. De op een wildcard toegelaten Van Rijthoven denkt ten koste van 20-voudig grandslamkampioen zijn negende zege op rij te kunnen boeken.

"Voor het toernooi droomde ik ervan om tegen hem te spelen. Om nu die kans te krijgen, is heel mooi en iets magisch", zei de 25-jarige nummer 104 van de wereld. Hij deed nooit eerder mee aan een grandslamtoernooi.

"Toen ik na mijn wedstrijd in de derde ronde in de kleedkamer kwam, maakte ik er al een voorstelling van hoe het zou zijn op het Centre Court of Court 1. Ik zag mezelf al met een grote glimlach de baan oplopen."

Weinig zwakke punten

Van Rijthoven is de eerste Nederlander die tegen Djokovic aantreedt sinds Tallon Griekspoor op de US Open van vorig jaar. Griekspoor verloor met 6-2 6-3 6-2. "Met twintig grandslamtitels heeft hij mega historie geschreven. Daar wil je graag een keer tegen spelen. Alleen had ik die kans niet heel vaak, omdat ik nooit met zo'n grootheid in het schema heb gestaan", aldus Van Rijthoven, de afgelopen jaren actief in het challengercircuit.

Als Van Rijthoven Djokovic zag dan was het vooral op televisie, zo bekende hij. "Dat zijn gasten die je wat meer ziet spelen omdat ze overal de finale halen of het toernooi winnen. Het zal heel lastig worden hem te verslaan, omdat hij weinig zwakke punten heeft. Maar ik ga iedere wedstrijd in alsof ik de betere speler ben. Die mindset heb ik sinds een paar maanden, ook al is het niet altijd het geval", aldus Van Rijthoven, die zijn verblijf in Londen nog wel wil verlengen. "Ik heb nooit zover gekeken in het schema, dus er zullen wel wat afspraken afgezegd moeten worden."

Blessures

Waar Djokovic de afgelopen jaren de ene na de andere titel pakte, maakte de Nederlander moeilijke jaren door. Hij overwoog zelfs te stoppen met tennis, na onder meer een polsblessure en een golferselleboog. Dit jaar werden zijn resultaten aansprekender en zijn titel vorige maand in Rosmalen was de duidelijke bevestiging. Hij kreeg na zijn opmerkelijke reeks in Brabant een wildcard voor Wimbledon.

Het duel tussen de nummer 3 van Nederland en de mondiale nummer 3 wordt zondag gespeeld. 'Middle Sunday' was traditiegetrouw een rustdag, maar sinds dit jaar wordt er twee weken lang dagelijks getennist.

Meer uit Sport

Tennisster Rus strandt in eerste ronde WTA-toernooi Rome

ROME (ANP) - Arantxa Rus is er niet in geslaagd de tweede ronde van het WTA-toernooi van Rome te bereiken. De 33-jarige Zuid-Hollandse was op het gravel in de Italiaanse hoofdstad niet opgewassen tegen Camila Osorio uit Colombia. Ze verloor in drie sets: 6-4 3-6 4-6.

48 minuten geleden
Van de Zandschulp via kwalificaties naar hoofdtoernooi in Rome

ROME (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft het hoofdschema van het masterstoernooi van Rome bereikt. De 28-jarige tennisser won in de tweede ronde van de kwalificaties in twee sets van de Argentijn Facundo Bagnis: 6-3 6-1.

1 uur geleden
Italiaan Milan sprint naar ritwinst in Giro

ANDORA (ANP) - De Italiaan Jonathan Milan heeft de vierde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een grotendeels vlakke rit van Acqui Terme naar Andora over 152 kilometer. Kort voor de streep lag nog een korte beklimming van de Capo Mele, bekend uit de wielerklassieker Milaan-Sanremo.

2 uur geleden
Girmay stapt na twee valpartijen uit Giro d'Italia

ANDORA (ANP) - De Eritrese wielrenner Biniam Girmay heeft de Giro d'Italia verlaten nadat hij in de vierde etappe tweemaal ten val was gekomen. Eerst ging de renner van het Belgische Intermarché-Wanty met nog vijf andere renners onderuit op de door regen glad geworden wegen.

3 uur geleden
Aankomst olympische vlam moet enthousiasme voor Spelen losmaken

MARSEILLE (ANP/AFP) - Marseille loopt woensdagavond naar verwachting uit voor de olympische vlam, die op een oude zeilboot vanuit Olympia arriveert. Daarna begint een fakkeltocht over 12.000 kilometer door Frankrijk en de overzeese gebieden. In de Zuid-Franse havenstad worden 150.000 toeschouwers verwacht. De tocht eindigt op 26 juli in Parijs, de dag van de openingsceremonie.

3 uur geleden
Vingegaard spreekt na zware val hoop uit op Tourdeelname

GLYNGØRE (ANP) - De Deen Jonas Vingegaard heeft voor het eerst sinds zijn zware ongeval in de Ronde van Baskenland weer buiten op de racefiets getraind. Dat blijkt uit een filmpje dat zijn ploeg Visma - Lease a Bike heeft gepost. De tweevoudig Tourwinnaar liep bij de val begin april een gebroken sleutelbeen, enkele gebroken ribben en een longkneuzing op. Hij lag twee weken in het ziekenhuis. Vingegaard hoopt eind juni te kunnen starten in de Tour de France.

5 uur geleden
Zieke Welten niet meer van start in Giro d'Italia

ACQUI TERME (ANP) - Bram Welten is niet meer van start gegaan in de vierde etappe van de Giro d'Italia. De renner van dsm-firmenich PostNL is ziek, zo meldt zijn ploeg.

6 uur geleden