Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Rijthoven bij debuut naar derde ronde op Wimbledon

Van Rijthoven bij debuut naar derde ronde op Wimbledon

LONDEN (ANP) - Tim van Rijthoven heeft zich verzekerd van een plek in de derde ronde van Wimbledon. De nummer 104 van de wereld, toegelaten met een wildcard, versloeg de als vijftiende geplaatste Amerikaan Reilly Opelka met 6-4 6-7 (8) 7-6 (7) 7-6 (4).

Op zijn tweede wedstrijdpunt sloeg Van Rijthoven een goede eerste service, die Opelka (24) - de mondiale nummer 18 - te machtig was. Het duel met slechts één servicebreak duurde 3 uur en 5 minuten.

Van Rijthoven wist in de eerste set alleen bij 2-2 een break te plaatsen. Hij kreeg zes breakpoints en stond er vijf toe.

Twintig punten

Het duel stond eigenlijk gepland voor baan 12, maar vanwege de regen vroeg op de dag werden er partijen verplaatst naar andere banen. Op de kleine baan 4, nabij het Centre Court, gaven beide spelers elkaar weinig toe. Van Rijthoven sloeg zeventien aces, Opelka twee meer. De Nederlander won wel twintig punten meer dan zijn opponent.

De 25-jarige Van Rijthoven, die zijn debuut maakt op een grandslamtoernooi, is de eerste Nederlander die de derde ronde weet te bereiken op Wimbledon sinds 2013. Negen jaar geleden lukte het Igor Sijsling twee wedstrijden te winnen in Londen. Sijsling is nu de coach van Van Rijthoven.

Derde ronde

Van Rijthoven neemt het vrijdag in de derde ronde op tegen Nikoloz Basilasjvili uit Georgië, die als 22e geplaatst is. De nummer 3 van Nederland is dit jaar nog ongeslagen op gras. Eerder deze maand verbaasde hij door het grastoernooi van Rosmalen te winnen. Ook voor dat toernooi ontving hij een wildcard. In de finale liet hij toen de Rus Daniil Medvedev kansloos.

Tallon Griekspoor werd woensdag in de tweede ronde uitgeschakeld. Botic van de Zandschulp komt donderdagmiddag nog in actie in de tweede ronde, tegen de Fin Emil Ruusuvuori.

Meer uit Sport

Topsnelheid omlaag in MotoGP door nieuwe regels vanaf 2027

MADRID (ANP) - De topsnelheid in de MotoGP gaat vanaf 2027 omlaag door de invoering van motoren met minder vermogen. De cilinderinhoud gaat naar beneden van 1000cc naar 850cc. Het is een maatregel om de veiligheid te vergroten in de koningsklasse van de motorsport, meldt de MotoGP.

1 uur geleden
Zelfverzekerde Norris verwacht nu meer zeges in Formule 1

MIAMI (ANP) - Voor Lando Norris was zijn eerste overwinning in de Formule 1 een enorme opluchting, maar geen verrassing. "Aan het begin van het jaar zei ik al dat wij races konden winnen. Veel mensen twijfelden daaraan, maar ik was vol vertrouwen. Ik wist dat mijn tijd zou komen", zei de Brit van McLaren tijdens de persconferentie van de FIA na afloop van de Grote Prijs van Miami.

4 uur geleden
Beachduo Van de Velde/Immers verliest finale in Brasilia

BRASILIA (ANP) - Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben naast de titel van het Elite 16-toernooi van Brasilia gegrepen. Het Nederlandse koppel verloor de finale in drie sets van de Brazilianen Evandro en Arthur: 17-21 23-21 15-9

6 uur geleden
Sprinter Martina nog niet zeker van zesde Spelen

NASSAU (ANP) - Churandy Martina is nog niet zeker van zijn zesde deelname aan de Olympische Spelen. De 39-jarige sprinter wist zich bij de WK estafette op de Bahama's niet te plaatsen voor het toernooi in Parijs met de ploeg op de 4x100 meter.

7 uur geleden
Zilver Bol en Klaver op 4x400 meter gemengd bij WK estafette

NASSAU (ANP) - Atletes Femke Bol en Lieke Klaver hebben de Nederlandse ploeg op de 4x400 meter gemengd aan een zilveren medaille geholpen op de WK estafette. Alleen het kwartet uit de Verenigde Staten was in de finale bij de zogeheten World Relays op de Bahama's sneller.

7 uur geleden
Verstappen is blij voor GP-winnaar Norris in Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plaats in de Grote Prijs van Miami. De 26-jarige wereldkampioen zei na de race blij te zijn voor de Brit Lando Norris die zijn eerste GP-zege in de Formule 1 pakte. "Het zat er al een poosje aan te komen en het gaat zeker niet zijn laatste overwinning zijn", zei Verstappen in het interview op de baan.

14 uur geleden
Norris uitzinnig na 'eindelijk' eerste GP-zege in Formule 1

MIAMI (ANP) - Lando Norris was "uitzinnig van geluk" met zijn eerste GP-zege in de Formule 1. "Het werd tijd hè", zei de 24-jarige Brit van McLaren in het interview op de baan na zijn overwinning op het Miami International Autodrome. "Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het me gelukt."

14 uur geleden