Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Rijsselberghe trots: Badloe sterren van de hemel gevaren

Van Rijsselberghe trots: Badloe sterren van de hemel gevaren

TOKIO (ANP) - Windsurfer Dorian van Rijsselberghe is blij dat Kiran Badloe hem bij de Olympische Spelen is opgevolgd als winnaar in de RS:X-klasse. "Ik ben zo trots als een pauw", zei de tweevoudig olympisch kampioen (2012 en 2016) tegen de NOS nadat Badloe het goud al veilig had gesteld.

"Ik had graag langs de kant gestaan om hem te feliciteren, maar dat kon helaas niet. Ik heb hem gisteren al alles gezegd wat ik moest zeggen, want gisteren had hij eigenlijk al gewonnen. Vandaag mag hij lekker genieten van alle andere mensen die hem feliciteren", vervolgde Van Rijsselberghe, die zich even zorgde maken toen Badloe eerder deze week tijdens de vijfde race werd gediskwalificeerd. "Toen kneep ik 'm wel even, want dat was toch racebepalend voor de races die er nog aan zaten te komen. Hij heeft zich goed gehouden en de sterren van de hemel gevaren."

Van Dijsselberghe omschreef Badloe als een "enorm getalenteerde speer op het water, die supergoed gevoel heeft voor het materiaal". Ook gaf hij een compliment aan coach Aaron McIntosh. "Hij vraagt heel veel, maar zegt heel weinig. Op de juiste momenten weet hij de juiste dingen te zeggen, tussen neus en lippen door", aldus Van Rijsselberghe, die onder leiding van McIntosh ook zijn successen boekte.

Meer uit Sport

Olympisch kampioene baanwielrennen Braspennincx stopt per direct

HELLENDOORN (ANP) - Baanwielrenster Shanne Braspennincx heeft per direct een punt achter haar carrière gezet. De 32-jarige olympisch kampioene op het onderdeel keirin zegt dat ze de motivatie niet meer kan opbrengen en dat het plezier weg is, meldt wielerunie KNWU.

1 uur geleden
Klaver aast op WK-medaille, snakt naar toptijd op 400 meter

APELDOORN/GLASGOW (ANP) - Lieke Klaver is moeilijk tevreden te stellen. De 25-jarige atlete heeft deze winter weer harder gelopen dan ooit op de 400 meter indoor en staat met haar tijd van 50,10 seconden tweede op de wereldranglijst van dit jaar, maar het gaat haar niet hard genoeg. "Het is een supergoede tijd en ik vind dat ik er blij mee moet zijn, maar stiekem hoop je toch op een 49'er."

1 uur geleden
Kleine zege handbalsters op Tsjechië in EK-kwalificatie

PRAAG (ANP) - De Nederlandse handbalvrouwen hebben ook de derde kwalificatiewedstrijd in de strijd om deelname aan het komende Europees kampioenschap gewonnen. Het team van bondscoach Per Johansson zette in Praag Tsjechië met klein verschil aan de kant: 30-29. Oranje leidde bij rust met 18-16.

10 uur geleden
Beijing organiseert in 2027 WK atletiek

GLASGOW (ANP) - De wereldkampioenschappen atletiek zijn in 2027 in Beijing. Dat heeft atletiekfederatie World Athletics besloten voorafgaand aan de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow. In 2015 waren de WK atletiek ook in Beijing.

12 uur geleden
Tennisser Murray lijkt komende zomer carrière te beëindigen

DUBAI (ANP/AFP) - Andy Murray lijkt bezig aan zijn laatste maanden als tennisser. "Ik speel waarschijnlijk niet meer na de zomer", verklaarde de 36-jarige Schot, die woensdag in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai verloor van de Fransman Ugo Humbert (6-2 6-4).

14 uur geleden
Van de Zandschulp lijdt kansloze nederlaag tegen Korda

DUBAI (ANP) - Botic van de Zandschulp heeft bij het ATP-toernooi van Dubai een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 75 van de wereld wist in de tweede ronde slechts één game te pakken tegen de Amerikaan Sebastian Korda: 6-1 6-0. De partij duurde 43 minuten. Van de Zandschulp wist maar 20 punten te winnen.

14 uur geleden
Tennisbond ATP gaat partnership aan met Saudisch investeringsfonds

LONDEN (ANP) - De ATP, de overkoepelende organisatie van het mannentennis, is een partnership aangegaan met het Public Investment Fund (PIF), een Saudisch investeringsfonds. Het gaat om "meerjarige samenwerking op strategisch gebied". De partijen deden geen uitspraken over de hoogte van de investering.

15 uur geleden