Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Rij wil kijken naar snellere verhoging kilometervergoeding

Van Rij wil kijken naar snellere verhoging kilometervergoeding

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingen) wil kijken of het mogelijk is de onbelaste reiskostenvergoeding eerder te verhogen dan het kabinet van plan was. Dat zegt hij de Kamer toe, nadat verschillende partijen hierom hadden gevraagd. "Technisch zou je dat vanaf 1 juli kunnen doen", aldus Van Rij. Hij wil kijken wat het precies betekent als het kabinet daartoe zou besluiten.

"Ik begrijp de gedachte", zegt de bewindsman tegen de Kamer. "Ik zou willen zeggen: laten we het serieus bekijken. Maar dan moet er een dekking gevonden worden." Als het kabinet zo'n maatregel neemt, komt er ook minder binnen. Ergens anders moet geld vandaan komen.

De VVD, die dit voorstel ook had gedaan, had bedacht het geld dat het kabinet 'verdient' doordat de jubelton (de 100.000 euro die mensen belastingvrij kunnen schenken voor een woning) eerder wordt verlaagd. Maar die maatregel levert veel te weinig op, zegt Van Rij. VVD-Kamerlid Eelco Heinen gaf in het debat aan al te broeden op een andere dekking.

Overigens wil de staatssecretaris nog niet beloven dat hij de vergoeding per kilometer waar geen belasting over hoeft te worden betaald eerder verhoogt. Partijen in de Kamer hadden dit voorgesteld om de pijn van de hoge brandstofprijzen te verzachten. Van Rij ziet verder ook "een grote verantwoordelijkheid liggen bij werkgevers. Ze moeten dan ook die onbelaste reiskostenvergoeding toekennen aan werknemers".

Het kabinet was al voornemens de onbelaste reiskostenvergoeding stapsgewijs te verhogen van 19 cent per kilometer naar 23 cent.

Meer uit Binnenland

Vier Nederlanders vliegen terug van Mallorca na instorten club

DEN HAAG (ANP) - Vier van de tien Nederlanders die betrokken waren bij de ingestorte beachclub op Mallorca vliegen maandag terug naar huis. Dat meldt de ANWB Alarmcentrale. "We hopen dat een aantal op korte termijn volgt", aldus een woordvoerster. Eén Nederlander moet nog in het ziekenhuis blijven.

1 uur geleden
Joost Klein haalt uit naar songfestival: fuck Eurovision

VANCOUVER (ANP) - Joost Klein heeft tijdens zijn eerste buitenlandse optreden na het Eurovisie Songfestival uitgehaald naar het evenement. Tijdens zijn show op een festival in Vancouver in Canada riep hij "fuck Eurovision", zo is te zien op beelden op sociale media.

1 uur geleden
Q-Park is 'enorm geschrokken' van instorten garage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Q-Park is "enorm geschrokken" van het instorten van de hellingbanen in de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. "We zijn opgelucht dat bezoekers en medewerkers ongedeerd zijn gebleven. Wij willen onze oprechte dank uitspreken aan de hulpdiensten voor hun snelle en professionele handelen", schrijft de parkeerexploitant mede namens Primevest, de eigenaar van de garage, in een verklaring op de website.

2 uur geleden
Bouwer Ballast Nedam werkt mee aan onderzoek ingestorte garage

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijf Ballast Nedam werkt waar nodig mee aan het verkennende onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de ingestorte parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat zegt een woordvoerster van het concern. Ballast Nedam heeft de parkeergarage in 2008 gebouwd.

4 uur geleden
Politie schiet 24-jarige vrouw dood in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Een 24-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van zondag op maandag overleden, nadat een agent op haar had geschoten. De politie kreeg een melding van een "dreigende situatie" in een woning aan de Helperzoom in Groningen. Daar ontstond een situatie waarbij de agent zich "genoodzaakt" voelde om te schieten. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond en overleed kort daarna.

4 uur geleden
Stichting: liever drinkfles van staal of glas dan van plastic

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Tegengif raadt ouders aan hun kinderen voor onderweg drinkflessen mee te geven van roestvrij staal of glas. De veelvuldig in omloop zijnde herbruikbare plastic drinkflessen zouden volgens de stichting chemicaliën naar de inhoud kunnen lekken, met name nadat ze in de afwasmachine zijn geweest.

5 uur geleden
OVV begint verkennend onderzoek bij ingestorte garage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zijn aan het eind van de ochtend aangekomen bij de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein. Volgens een woordvoerster zijn drie onderzoekers ter plaatse voor een verkennend onderzoek.

5 uur geleden