Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Nistelrooij wil revanche op Cambuur na afgang in Leeuwarden

Van Nistelrooij wil revanche op Cambuur na afgang in Leeuwarden

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Ruud van Nistelrooij heeft zondag met PSV iets recht te zetten tegen SC Cambuur. De Eindhovenaren verloren begin oktober met liefst 3-0 bij de hekkensluiter van de Eredivisie. "Die wedstrijd zit op mijn netvlies, het was de slechtste wedstrijd van ons dit seizoen", aldus de coach vrijdag op sportcomplex De Herdgang.

Van Nistelrooij merkt dat niet alleen bij hem die nederlaag nog niet vergeten is. "Het leeft wel, er wordt flink over gesproken in de groep", zei hij.

PSV heeft, met nog tien speelronden te gaan, een achterstand van 6 punten op koploper Feyenoord. De aandacht spitst zich de laatste weken vooral toe op de strijd tussen Feyenoord en eerste achtervolger Ajax. Voor PSV en Van Nistelrooij is dat niet vervelend.

Earnest Stewart

"Het belangrijkste is dat wij zelf resultaten behalen, daarna kijk je wat andere teams doen. In die volgorde", aldus Van Nistelrooij. "Wij willen stijgen op de ranglijst. We hebben voorlopig geen midweeks programma meer en kunnen daardoor op trainingen wat extra gas geven. Het staat heel dicht bij elkaar. De concurrenten spelen ook nog tegen elkaar. Maar ook wij treffen Ajax en AZ nog."

Van Nistelrooij is samen met Earnest Stewart, die onlangs begon als directeur voetbalzaken van PSV, ook al bezig met het nieuwe seizoen. Deze week maakte de club bekend dat linksback Patrick van Aanholt ook komend seizoen in Eindhoven voetbalt. "Ik ben heel blij met de komst van Earnest en heb er heel veel zin in om de basis te leggen voor komend seizoen", aldus Van Nistelrooij, die niet wilde zeggen of PSV ook bezig is om FC Utrecht-speler Taylor Booth binnen te halen. "Wie er op onze scoutinglijstjes staan, gaan we niet op straat gooien."

Doorbouwen

Algemeen directeur Marcel Brands liet eind januari weten de komende jaren met PSV in financieel opzicht wat minder risico's te nemen. Dat is nodig na de hoge uitgaven van de laatste jaren. Mede daardoor voelde PSV zich genoodzaakt om in de winterstop aanvallers Cody Gakpo en Noni Madueke te verkopen. Van Nistelrooij gaat ervan uit dat dat de komende jaren niet meer nodig is. "Nu kunnen we weer doorbouwen, dat is het doel geweest van die transfers. Gezamenlijk willen we nu een sterkere selectie op poten zetten."

Verdedigers Jordan Teze en Armando Obispo, die allebei nog een contract hebben tot 2025, zijn hun basisplaats sinds enige tijd kwijt. "Op dit moment voetballen ze niet, maar het zijn belangrijke spelers in onze selectie. We hebben meerdere spelers gehad die hun plek kwijtraakten en zich daarna weer terugknokten. Dat zijn zij nu ook aan het doen. Ze kunnen dit seizoen nog een belangrijke bijdrage leveren."

Meer uit Voetbal

Jans richt zich na langer aanblijven kwartet op duel met Sparta

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht-trainer Ron Jans is zeer te spreken over het langer aanblijven van Jens Toornstra, Vasilis Barkas, Ryan Flamingo en Nick Viergever. Het contractnieuws over het kwartet werd deze week bekendgemaakt. Volgens Jans zorgt het voor continuïteit.

1 uur geleden
FC Twente contracteert jeugdspeler Ribbers

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft jeugdspeler Jort Ribbers tot medio 2026 vastgelegd. De 19-jarige aanvaller uit Lochem maakt al sinds zijn jeugd deel uit van de opleiding en zit dicht tegen het eerste elftal aan.

1 uur geleden
PSV neemt Tillman definitief over van Bayern München

EINDHOVEN (ANP) - PSV neemt de 21-jarige Malik Tillman definitief over van Bayern München, zo meldt de kersverse landskampioen. De Amerikaanse middenvelder werd dit seizoen gehuurd en PSV heeft besloten om de koopoptie in het contract te lichten.

1 uur geleden
Van 't Schip wil met ruime Ajax-selectie vijfde plek verdedigen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax speelt zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Almere City. Trainer John van 't Schip kent het belang van het duel. Een zege is nodig om de vijfde plek in de Eredivisie te behouden en de play-offs te ontlopen. NEC en FC Utrecht maken ook nog kans op de vijfde plaats.

1 uur geleden
Arteta wil met Arsenal hegemonie Manchester City doorbreken

LONDEN (ANP/AFP) - Arsenal-trainer Mikel Arteta wil met zijn ploeg Manchester City van de troon stoten in de Premier League. De Spanjaard beseft dat Arsenal het in de titelrace niet in eigen hand heeft, maar doet een beroep op zijn spelers om gefocust te blijven.

2 uur geleden
AZ mogelijk weer met Zeefuik tegen Go Ahead Eagles

ALKMAAR (ANP) - AZ kan zondag mogelijk weer beschikken over Lequincio Zeefuik. De 19-jarige aanvaller maakt volgens zijn trainer Maarten Martens stappen vooruit na zijn blessure. De Alkmaarders spelen zondag uit tegen Go Ahead Eagles.

3 uur geleden
Giménez en Timber twijfelachtig voor Feyenoord tegen NEC

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord moet het zondag tegen NEC mogelijk doen zonder Santiago Giménez en Quinten Timber. Dat zei trainer Arne Slot vrijdag tijdens de persconferentie.

3 uur geleden