Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Nistelrooij wil droomstart tegen Rangers FC compleet maken

Van Nistelrooij wil droomstart tegen Rangers FC compleet maken

DEVENTER (ANP) - Ruud van Nistelrooij kon zich een betere start als hoofdtrainer van PSV niet wensen. Met winst van de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, de ontsnapping tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League én twee zeges in de Eredivisie, valt alles voorlopig de goede kant op voor de oud-spits. Van Nistelrooij is zelf pas tevreden als de komende twee weken ten koste van Rangers FC het hoofdtoernooi van de Champions League wordt gehaald.

"Je wilt deze wedstrijd zonder kleerscheuren doorkomen. Dat lukte bijna", sprak Van Nistelrooij zaterdagavond in stadion De Adelaarshorst na winst (5-2) op Go Ahead Eagles. De trainer doelde daarmee op het uitvallen van de Amerikaanse middenvelder Richard Ledezma, die na een half uur spelen hard op zijn enkels werd geraakt.

PSV heeft tussen de twee wedstrijden tegen de Rangers door, niet het gevaar nog meer spelers kwijt te raken. Of het moet op een training gebeuren. Het thuisduel met FC Volendam is door de KNVB namelijk verplaatst naar de laatste dag van augustus, om PSV zo de kans te geven zich optimaal voor te bereiden op de tweestrijd met de Schotten.

Pittige competitiestart

"De vraag van de KNVB kwam al tijdens de voorbereiding", aldus Van Nistelrooij. "Ik heb daar direct 'ja' op gezegd. We werken nu toe naar de uitwedstrijd van dinsdag en hebben daarna acht dagen voorbereidingstijd voor de return. Dat is een luxe van jewelste. We krijgen de tijd om een klein beetje adem te halen na deze beste wel pittige competitiestart met de nodige wedstrijden."

Sommige trainers vinden het juist fijn om tussen twee 'grote' wedstrijden in een competitiewedstrijd af te werken, zodat de spelers in een bepaald ritme blijven. "Zomaar eventjes 90 minuten voetballen bestaat niet. Je ziet wat er vandaag gebeurt met Ledezma", was Van Nistelrooij duidelijk.

Toen AS Monaco bij de loting uit de koker kwam als tegenstander van PSV in de derde voorronde van de Champions League, baalden de Eindhovenaren behoorlijk. Monaco werd gezien als zwaarst mogelijke opponent in de kwalificatie. PSV ontsnapte dinsdag na verlenging. Het is niet zo dat Van Nistelrooij zijn elftal nu als favoriet ziet tegen de Rangers, waar Giovanni van Bronckhorst hoofdtrainer is. "We spelen tegen de finalist van de Europa League. En we weten wat voor thuiswedstrijden zij kunnen spelen, gesteund door een fanatieke aanhang. Favoriet zou ik ons absoluut niet willen noemen."

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

5 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

5 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

5 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

7 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

7 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

9 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

9 uur geleden