Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Nistelrooij rekent na vertrek Madueke op 'echte karakters'

Van Nistelrooij rekent na vertrek Madueke op 'echte karakters'

EINDHOVEN (ANP) - Ruud van Nistelrooij wil niet te lang stilstaan bij het vertrek van Noni Madueke naar Chelsea. Dat liet de trainer van PSV vrijdag blijken op een persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Vitesse.

"Nu moeten de echte karakters opstaan, moeten we zorgen dat er bij ons eenheid blijft en de spelers moeten laten zien dat ze er staan voor de club", aldus Van Nistelrooij, die eind december topscorer Cody Gakpo al kwijtraakte aan Liverpool.

Met het vertrek van de twee aanvallers lijken de titelkansen voor PSV flink geslonken. Van Nistelrooij: "We moeten nu laten zien na alles wat er gebeurd is, dat onze ambitie overeind blijft. Dat het team hongerig is en vooruit wil."

Belangen

Van Nistelrooij zei na de transfer van Gakpo nog heel stellig dat verder geen speler deze winter de club nog mocht verlaten. De trainer weet inmiddels maar al te goed dat hij lang niet de enige is die daar over gaat. PSV heeft het geld van Gakpo en Madueke in financieel opzicht hard nodig. "We hebben goede gesprekken gehad, maar er was geen weg meer terug en er stond een stevige financiële compensatie tegenover", zei de coach. "Noni wilde terug naar Londen. Ik ben hierin gekend en ik heb mijn stem laten horen. Maar ik kan me ook goed inleven in de belangen van de club."

PSV staat na zestien speelronden op de vierde plek in de Eredivisie met een achterstand van 5 punten op koploper Feyenoord. De Eindhovenaren spraken aan het begin van het seizoen de ambitie uit om voor het eerst sinds 2018 weer kampioen te worden.

Van Nistelrooij hoopt dat de supporters van PSV begrip hebben voor de tussentijdse transfers van Gakpo en Madueke, wat de titelkansen aanzienlijk verkleint. "Als deze transferwindow voorbij is, zal algemeen directeur Marcel Brands volledige openheid geven over de financiële en sportieve keuzes die er gemaakt zijn. Ik denk dat het belangrijk is dat de achterban weet waarom bepaalde keuzes worden gemaakt", sprak hij. "Ik weet dat er achter de schermen heel veel gedaan wordt om de ploeg te versterken. Daar hebben we nog tijd voor. En ik ga er ook vanuit dat die er komen, waardoor we weer verder kunnen bouwen aan het team."

Meer uit Voetbal

Sheffield United gedegradeerd na nederlaag bij Newcastle

NEWCASTLE (ANP) - Newcastle United heeft met een 5-1-zege het lot van Sheffield United bezegeld. De bezoekers kwamen nog op voorsprong in Newcastle, maar gingen na een 1-1-ruststand in de tweede helft ten onder. Door de nederlaag is de degradatie na één jaar Premier League een feit.

15 minuten geleden
RB Leipzig neemt afstand van Dortmund in strijd om CL-ticket

LEIPZIG (ANP) - Vier dagen voordat Borussia Dortmund het in de halve finales van de Champions League opneemt tegen Paris Saint-Germain heeft de ploeg een gevoelige nederlaag geleden bij RB Leipzig: 4-1. De thuisploeg nam daarmee afstand van Dortmund in de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan het belangrijkste clubtoernooi voor volgend seizoen.

42 minuten geleden
Ontstemde Liverpool-trainer Klopp wil niet meer over titel praten

LONDEN (ANP) - Trainer Jürgen Klopp van Liverpool was zeer ontstemd over het gelijkspel (2-2) bij West Ham United. De titel raakt daardoor verder uit zicht voor de club, waar zo goed als zeker Arne Slot volgend jaar trainer is. "Ik wil niet eens meer over de titel praten, ik ben er niet voor in de stemming", zei de Duitse coach na afloop op TNT Sports.

53 minuten geleden
Champions League lonkt voor Girona na zege op Las Palmas

LAS PALMAS (ANP) - Girona is FC Barcelona weer voorbij in de Spaanse La Liga en klom naar de tweede plaats. De ploeg van Oranje-international Daley Blind won op Gran Canaria van Las Palmas met 2-0.

1 uur geleden
Titel uit zicht voor Liverpool door 2-2 bij West Ham United

LONDEN (ANP) - Liverpool heeft in de uitwedstrijd bij West Ham United twee punten verspeeld. De ploeg van Jürgen Klopp bleef in Londen steken op 2-2. De titel in de Premier League raakt door het puntenverlies verder uit zicht.

2 uur geleden
Leicester City zeker van promotie dankzij nederlaag Leeds United

LONDEN (ANP) - Koploper Leicester City heeft promotie naar de Engelse Premier League veiliggesteld zonder te spelen. Dat was te danken aan de ruime nederlaag van rivaal Leeds United tegen Queens Park Rangers (0-4). Hierdoor is een plek bij de eerste twee in de Championship, die recht geeft op directe promotie, zeker.

17 uur geleden
Willem II mist eerste kans op promotie met 1-1 tegen FC Groningen

TILBURG (ANP) - Willem II heeft de eerste mogelijkheid om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen niet benut. In het eigen Koning Willem II Stadion bleef Willem II steken op een 1-1-gelijkspel tegen concurrent FC Groningen.

20 uur geleden