Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Nistelrooij kijkt uit naar treffen met vriend Van Bronckhorst

Van Nistelrooij kijkt uit naar treffen met vriend Van Bronckhorst

EINDHOVEN (ANP) - Ruud van Nistelrooij kijkt uit naar het weerzien met zijn goede vriend Giovanni van Bronckhorst. Beide trainers bereikten dinsdag op wonderbaarlijke wijze de play-offs van de Champions League, waarin ze de komende twee weken met respectievelijk PSV en Rangers FC uit gaan maken wie naar het hoofdtoernooi van de Champions League mag.

PSV leek in de derde voorronde tegen een veel sterker AS Monaco te stranden, maar de Eindhovenaren redden het op de valreep alsnog. Dankzij een doelpunt van de Mexicaan Érick Gutiérrez in de 89e minuut, wist PSV er een verlenging uit te slepen. Luuk de Jong, die de assist gaf bij die treffer, zorgde in de verlenging met zijn hoofd voor de 3-2.

Van Bronckhorst kende met de Rangers ook een bijzondere avond. Na de nederlaag van vorige week bij de Belgische club Union (2-0), leken de Schotten op weg naar uitschakeling. Van Bronckhorst zag zijn elftal in een vol Ibrox Stadium met 3-0 stunten en alsnog de play-offs halen.

Bewondering

"Ik heb Giovanni als persoon heel hoog zitten", aldus Van Nistelrooij in het Philips-stadion. "Onze beide gezinnen kennen elkaar goed. Als ik zie hoe Giovanni het bij Feyenoord heeft gedaan en nu ook weer bij de Rangers doet, dan heb ik daar veel bewondering voor. Rangers is een fantastische tegenstander om tegen te spelen. De sfeer op Ibrox is geweldig."

Van Nistelrooij en Van Bronckhorst kennen elkaar onder meer van hun gezamenlijke periodes bij het Nederlands elftal. De voormalige spits en voormalige linkerverdediger maakten allebei deel uit van de selectie van Oranje bij de EK's van 2004 en 2008 en het WK van 2006.

Hoofdtrainer

De 47-jarige Van Bronckhorst heeft een wat langere periode als hoofdtrainer achter zich dan de 46-jarige Van Nistelrooij, die koos voor de geleidelijke weg en bij PSV dit seizoen doorstroomde naar de positie van hoofdtrainer. Van Bronckhorst deed hetzelfde bij Feyenoord, waarmee hij in 2017 de landstitel won. Vorig jaar bereikte hij met de Rangers de finale van de Europa League.

Van Nistelrooij kent bij PSV voorlopig een perfecte start. De Eindhovenaren wonnen de Johan Cruijff Schaal van Ajax, begonnen de Eredivisie met een zege op FC Emmen en schakelden AS Monaco uit in de Champions League. Dat er in aanloop naar de dubbelde confrontatie met de Rangers op voetballend gebied nog genoeg te verbeteren valt, maakt Van Nistelrooij niet zoveel uit. "Als de tegenstander beter is, moet je het ergens anders vandaan zien te halen", zei hij. "Je moet een manier vinden om bij elkaar te blijven en specifieke kwaliteiten van elkaar benutten. Het zit goed met het karakter, de wilskracht, de mentaliteit en eenheid."

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

6 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

7 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

7 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

9 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

9 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

11 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

11 uur geleden