Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Nistelrooij hoopt El Ghazi er tegen Twente weer bij te hebben

Van Nistelrooij hoopt El Ghazi er tegen Twente weer bij te hebben

EINDHOVEN (ANP) - Anwar El Ghazi maakt zondag tegen FC Twente mogelijk zijn rentree in de wedstrijdselectie van PSV. De aanvaller liep een kleine drie weken geleden in het uitduel met Feyenoord (2-2) een spierblessure op en is daarvan nagenoeg hersteld.

"El Ghazi komt langzaam terug in de teamtraining. We gaan kijken of de zondag haalbaar is voor hem. Zo niet, dan keert hij donderdag terug in de kwartfinale van de beker tegen ADO Den Haag", aldus trainer Ruud van Nistelrooij, die tegen Twente weer een beroep kan doen op Ibrahim Sangaré. De Ivoriaanse middenvelder was vorige week ziek en kwam donderdag in de Europa Leaguewedstrijd tegen Sevilla (2-0) nog niet in actie. "Sangaré is steeds fitter aan het worden, hij heeft vandaag goed getraind."

De mogelijke terugkeer van El Ghazi is niet onbelangrijk voor PSV. Thorgan Hazard, een andere buitenspeler, liep een week geleden een spierblessure op en speelt voorlopig niet.

Aftocht in Europa

PSV is ondanks de zege van 2-0 op Sevilla uitgeschakeld in de Europa League. De Eindhovenaren verloren in Spanje namelijk met 3-0. "We moeten door", aldus Van Nistelrooij, die in de competitie met PSV een achterstand van 6 punten op koploper Feyenoord heeft. "Het is alweer snel zondag. We pakken de goede overwinning van gisteren wel mee richting Twente. Het staat bovenin heel dicht bij elkaar met vijf ploegen en we komen steeds dichter bij het einde. We komen nu in de fase waar het er om gaat."

In september verloor PSV de uitwedstrijd in de Eredivisie tegen FC Twente met 2-1. Van Nistelrooij: "We willen nu iets rechtzetten. Twente is een team dat 'hoog' op het veld staat en goed speelt. Het is een echte topwedstrijd voor ons. We hebben een overwinning nodig, zeker omdat het een thuiswedstrijd is voor ons."

Meer uit Voetbal

Voetbalsters Ajax winnen voor de zesde keer KNVB-beker

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Ajax hebben voor de zesde keer de KNVB-beker gewonnen. Het elftal van de vertrekkende trainster Suzanne Bakker was in het stadion van Willem II met 3-1 te sterk voor Fortuna Sittard. Het was de eerste keer dat er een videoscheidsrechter aanwezig was bij een wedstrijd in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

19 minuten geleden
Voetbalster Beerensteyn verlaat na twee seizoenen Juventus

TURIJN (ANP) - Voetbalster Lineth Beerensteyn verlaat Juventus. De 27-jarige Oranje-international speelde twee seizoenen in Turijn. Het is nog onbekend waar ze haar carrière gaat vervolgen.

2 uur geleden
Ophef om gedrag Monaco-speler Camara bij actie tegen homofobie

MONACO (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra wil de "zwaarst mogelijke sancties" tegen Mohamed Camara en zijn club Monaco nadat de voetballer een logo tegen onder meer homofobie op zijn shirt had bedekt met tape.

3 uur geleden
Feyenoorder Ivanusec en Ajacieden Sutalo en Sosa naar EK voetbal

ZAGREB (ANP) - Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec en verdedigers Josip Sutalo en Borna Sosa van Ajax mogen zich opmaken voor het EK voetbal. Bondscoach Zlatko Dalic van Kroatië zette de drie spelers uit de Eredivisie op de lijst van 26 namen voor het toernooi in Duitsland.

3 uur geleden
Fagioli na schorsing van zeven maanden terug in selectie Juventus

TURIJN (ANP) - Nicolò Fagioli keert na een schorsing van zeven maanden terug in de selectie van Juventus voor de uitwedstrijd tegen Bologna van maandagavond. De 23-jarige middenvelder werd half oktober geschorst door de Italiaanse voetbalbond (FIGC) omdat hij illegale sportweddenschappen had afgesloten. Hij gokte ook op voetbalwedstrijden, maar niet op wedstrijden van zijn eigen ploeg. In Italië is het voor voetballers, net als elders in Europa, verboden om te wedden op competities in hun eigen sport.

3 uur geleden
AZ en trainer Martens maken contractverlenging officieel

ALKMAAR (ANP) - AZ-trainer Maarten Martens heeft maandag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot de zomer van 2026. De club uit Alkmaar meldde zondag na de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (3-3) al dat de 39-jarige Belg zou aanblijven als coach.

3 uur geleden
Guardiola twijfelt over toekomst bij City na komend seizoen

MANCHESTER (ANP/AFP) - Coach Pep Guardiola heeft na het behalen van de landstitel met Manchester City gehint op een afscheid in 2025. "De realiteit is dat ik dichter bij een vertrek ben dan bij een extra jaar blijven. Het zijn nu al acht jaar, het worden er negen. We gaan tijdens het komende seizoen maar eens over de toekomst praten", zei Guardiola bij tv-zender Sky Sports.

6 uur geleden