Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Nistelrooij als assistent met Oranje naar EK

Van Nistelrooij als assistent met Oranje naar EK

EINDHOVEN (ANP) - Ruud van Nistelrooij gaat tijdens het EK bondscoach Frank de Boer bij het Nederlands elftal assisteren. Dat vertelde de oud-aanvaller op de nieuwjaarsshow van PSV, de club waar hij volgend seizoen als opvolger van trainer Peter Uneken bij de beloftenploeg aan de slag gaat.

"Ik zou vorig jaar al als assistent van Ronald Koeman met Oranje naar het EK gaan", vertelde de 44-jarige Van Nistelrooij. "Maar dat toernooi is uitgesteld door corona. Nu ga ik komende zomer Frank de Boer en Dwight Lodeweges assisteren. Daar heb ik erg veel zin in."

Volgens Van Nistelrooij is het de bedoeling dat hij in maart al aanschuift bij Oranje, als de duels met Turkije, Letland en Gibraltar in de WK-kwalificatie op het programma staan. "Daar is wel over gesproken. De intentie is om dan de start te maken."

Van Nistelrooij was al eerder assistent van de bondscoaches Guus Hiddink en Danny Blind bij Oranje.

Meer uit Voetbal

Simons wil niet te lang stilstaan bij zijn afgekeurde doelpunt

LEIPZIG (ANP) - Xavi Simons wil niet te lang stilstaan bij zijn afgekeurde treffer in het duel met Frankrijk (0-0) op het EK. Hij leek Oranje halverwege de tweede helft op voorsprong te schieten, maar de grensrechter en later de videoscheidsrechter vonden dat Denzel Dumfries de Franse doelman Mike Maignan hinderde toen hij buitenspel stond.

2 uur geleden
Koeman is tevreden met gelijkspel van Oranje tegen Fransen

N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

2 uur geleden
Bondscoach Koeman snapt niet dat doelpunt van Simons is afgekeurd

LEIPZIG (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal snapt niet waarom het doelpunt van Xavi Simons tegen Frankrijk werd afgekeurd. Eerst een grensrechter en later de videoscheidsrechter oordeelden dat Denzel Dumfries de Franse doelman Mike Maignan hinderde terwijl hij buitenspel stond.

3 uur geleden
Aanvoerder Van Dijk kan leven met punt tegen Frankrijk

LEIPZIG (ANP) - Aanvoerder Virgil van Dijk zei in een eerste reactie na het doelpuntloos gelijkspel tegen Frankrijk dat hij kon leven met een punt. De verdediger van Oranje zag ook positieve punten en kijkt alweer vooruit.

3 uur geleden
Oranje besluit boeiend schouwspel met gelijkspel tegen Frankrijk

LEIPZIG (ANP) - Het Nederland elftal is dichtbij een plek in de achtste finales van het EK, na een gelijkspel tegen Frankrijk (0-0). Oranje leidt, met de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk van dinsdag voor de boeg, samen met de Fransen poule D van de Europese eindronde. De kans is groot dat het huidige puntentotaal van 4 voldoende is om in ieder geval als een van de vier beste nummers 3 verder te bekeren.

4 uur geleden
Oranje na 0-0 tegen Frankrijk dicht bij achtste finales EK

LEIPZIG (ANP) - Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet richting de achtste finales van het Europees kampioenschap in Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde in Leipzig met 0-0 gelijk tegen WK-finalist Frankrijk.

4 uur geleden
België zonder Witsel in groepswedstrijd tegen Roemenië

KEULEN (ANP/BELGA) - Bondscoach Domenico Tedesco van België moet het in de tweede groepswedstrijd op het EK tegen Roemenië nog doen zonder Axel Witsel. De speler van Atlético Madrid heeft pijntjes en is niet meegereisd met het elftal naar Keulen.

4 uur geleden