Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Liere wint Kür met 'on fire' Hermes bij Jumping Amsterdam

Van Liere wint Kür met 'on fire' Hermes bij Jumping Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Dressuuramazone Dinja van Liere heeft bij Jumping Amsterdam met overmacht de Kür gewonnen die meetelt voor de wereldbeker. Ze kreeg voor de proef met haar hengst Hermes in een uitverkochte RAI een recordscore van 87,055 procent van de jury.

De 32-jarige Van Liere was vrijdag ook de beste in de Grand Prix. Ze zette haar dominante optreden voort in de oefening op muziek. De Duitse Isabell Werth (Emilio) eindigde in de Kür als tweede met een waardering van 86,595 procent. De derde plaats was voor de Deense Nanna Skodborg Merrald (Blue Hors Zack) met 85,220 procent.

Het was na Mechelen de tweede zege van dit seizoen voor Van Liere, die vrijwel zeker is van deelname aan de wereldbekerfinale in april in het Amerikaanse Omaha.

On fire

"Ik ben heel, heel blij", zei Van Liere, "Hermes voelde gisteren in de Grand Prix al zo goed. En vandaag was hij echt 'on fire'. Ik ben heel trots dat hij steeds beter wordt. Ik had de score van Isabell gezien en dacht: het gaat niet lukken om die te verbeteren. Maar Hermes was fantastisch, ik kon hem heel fijn rijden en we hadden geen fouten. Het publiek was echt geweldig. Het maakte me echt emotioneel toen ik de baan verliet en ze op de banken stonden. Dat was echt een wauw-gevoel."

Hans Peter Minderhoud (Dream Boy) noteerde de zesde score met 81,970 procent, Emmelie Scholtens (Desperado) reed naar de zevende plaats met 81,640 procent.

Met vertrouwen

Bondscoach Alex van Silfhout was bijzonder verheugd met het optreden van de Nederlanders. "Ik ga met vertrouwen de zomer tegemoet. We hadden hier vijf combinaties aan de start en vier daarvan reden een score boven de 80 procent en één tegen de 80 procent. Dan mogen we op dit moment heel tevreden zijn."

Meer uit Sport

Wielerbond KNWU boos op politie om nieuwe regels motorbegeleiding

ARNHEM (ANP) - Wielerbond KNWU vreest dat dit jaar een aantal koersen niet kan doorgaan vanwege de veranderde werkwijze die door de Nationale Politie is ingevoerd. Bij veel wielerwedstrijden zijn motoragenten nodig om het verkeer te regelen. Vanwege een tekort mochten de afgelopen jaren ook motoragenten met een zogenoemde C1-opleiding worden ingezet, die niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van koersen. Nu dat - volgens de KNWU plotseling - verboden is, dreigen rigoureuze aanpassingen van de wielerkalender.

1 uur geleden
IOC buigt zich over grootste 'hoofdpijndossier' voor Spelen 2024

LAUSANNE (ANP) - Het bestuur van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vergadert dinsdag in Lausanne over het grootste 'hoofdpijndossier' in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs. Mogen sporters uit Rusland en Belarus volgend jaar onder neutrale vlag meedoen, terwijl de oorlog in Oekraïne nog steeds voortduurt? Dat is de vraag die voor heel wat verdeeldheid in de sportwereld zorgt.

2 uur geleden
Poolse regering tegen deelname Russen aan Spelen

WARSCHAU (ANP) - Sporters uit Rusland en Belarus moeten worden uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen totdat Rusland zijn troepen terugtrekt uit Oekraïne. Dat stelt de regering van Polen in reactie op de plannen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om atleten uit beide landen onder voorwaarden toe te laten in Parijs.

3 uur geleden
Samenwerking Haase en Middelkoop eindigt in tweede ronde Miami

MIAMI (ANP) - De samenwerking tussen de tennissers Robin Haase en Matwé Middelkoop is zondag in Miami ten einde gekomen. Het Nederlandse dubbelduo verloor in de tweede ronde van het masterstoernooi via een matchtiebreak van de Duitser Kevin Krawietz en de Fransman Fabrice Martin: 6-7 (8) 7-6 (4) 10-7. Haase en Middelkoop hadden voor de partij al aangekondigd uit elkaar te gaan.

7 uur geleden
Van de Zandschulp verslaat Ruud en bereikt vierde ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft op het masterstoernooi van Miami de vierde ronde bereikt met een overwinning op Casper Ruud, de nummer 4 van de wereld. De Nederlander versloeg de 24-jarige Noor in drie sets (3-6 6-4 6-4) en boekte zo zijn eerste overwinning op een speler uit de top 5 van de mondiale ranglijst. De partij duurde bijna drie uur. Van de Zandschulp gaat nu met de Fin Emil Ruusuvuori strijden om een plek in de kwartfinales in Florida.

8 uur geleden
Turner Schmidt wil op EK teamticket voor WK veiligstellen

ROTTERDAM (ANP) - Turner Casimir Schmidt hoopt dat de Nederlandse turners bij de EK turnen in Antalya aan de 'goede kant van de streep' zullen eindigen. Daarmee doelt de turner van SV PAX Haarlemmermeer op het behalen van een plek bij de top 13 in de landenwedstrijd. De Nederlandse ploeg verzekert zich daarmee namelijk van een teamticket voor de WK van later dit jaar, waar olympische startbewijzen te verdienen zijn.

18 uur geleden
Straf en mogelijk handbreuk geplaagde motorracer Márquez

PORTIMÃO (ANP) - Motorcoureur Marc Márquez heeft in ieder geval een straf overgehouden aan zijn crash in de Grote Prijs van Portugal, maar mogelijk ook een breukje in zijn rechterhand. Zijn team Repsol Honda meldde dat de zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP nader onderzoek laat doen in een ziekenhuis in Barcelona.

19 uur geleden