Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Hooijdonk bezorgt Heerenveen zeldzame thuiszege op Groningen

Van Hooijdonk bezorgt Heerenveen zeldzame thuiszege op Groningen

HEERENVEEN (ANP) - Sc Heerenveen heeft na zeven jaar weer een thuiszege in de Eredivisie geboekt op FC Groningen. De Derby van het Noorden eindigde vooral dankzij twee doelpunten van spits Sydney van Hooijdonk in 3-1 voor de Friezen. Zo blijft de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen, waar een reeks van zeven achtereenvolgende competitienederlagen aan voorafging.

In het eigen, sfeervolle, Abe Lenstra-stadion begon de nummer 11 van de Eredivisie beter dan Groningen. Dat leidde in de 7e minuut tot de voorsprong via Van Hooijdonk, die, na een vanaf de paal teruggekaatste bal, raak kon schieten. In de aanloop zat Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh mis. Het was voor Van Hooijdonk zijn tweede competitiedoelpunt voor de Friezen, na vier wedstrijden niet te hebben gescoord.

Met zijn eerste Eredivisiedoelpunt voor Groningen zette Neraysho Kasanwirjo zijn ploeg op gelijke hoogte. De afgelopen zomer van Ajax overgekomen verdediger schoot na een half uur met links hard raak via de onderkant van de lat van net buiten het strafschopgebied.

Van Hooijdonk speelde zich vlak na rust goed vrij en maakte met links zijn tweede treffer van de middag. Verdediger Sven van Beek, die sinds februari 2016 niet in het goede doel had gescoord in de Eredivisie, kopte 10 minuten voor tijd de 3-1 raak uit een hoekschop.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden