Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Halst keert niet meer terug in rvc van Ajax

Van Halst keert niet meer terug in rvc van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jan van Halst keert niet meer terug in de raad van commissarissen van Ajax. Hij vindt het niet zuiver om weer zitting te nemen in het toezichtsorgaan van de club uit Amsterdam als op 15 maart zijn tijdelijk dienstverband als algemeen directeur afloopt.

Van Halst maakt dan plaats voor Alex Kroes, die vanwege een concurrentiebeding bij AZ pas in maart de leiding krijgt over Ajax. Van Halst kreeg de afgelopen weken kritiek omdat hij als commissaris en interim-directeur onvoldoende toezicht zou hebben gehouden op de inmiddels ontslagen Sven Mislintat.

Accountants- en adviesbureau KPMG onderzoekt inmiddels in opdracht van Ajax de rol en belangen van de Duitser in verschillende transacties die hij de afgelopen maanden onder verantwoordelijkheid van de raad van commissarissen heeft gedaan.

Spelersmakelaarskantoor

Ajax ontsloeg Mislintat afgelopen zondag na het gestaakte duel met Feyenoord. De Duitser is in opspraak geraakt omdat hij zaken heeft gedaan met een spelersmakelaarskantoor dat aandelen heeft in een bedrijf waarvan hij zelf ook aandeelhouder is. Ajax was daar aanvankelijk niet van op de hoogte.

De raad van commissarissen van Ajax heeft zondag bevestigd dat het Michael van Praag en Leo van Wijk voordraagt als nieuwe leden. Van Praag is de beoogde voorzitter van de rvc. Hij was veertien jaar preses van Ajax, dat onder zijn leiding onder meer de Wereldbeker en Champions League won.

Algemene vergadering

Van Wijk, oud-topman van KLM, was in het verleden voorzitter van het toezichtsorgaan van Ajax. De ondernemingsraad en AFC Ajax NV steunen de voordracht van Van Praag en Van Wijk. Beide bestuurders kunnen op 17 november tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders worden benoemd.

Meer uit Voetbal

PSV met bereiken achtste finales CL al zeker van 50 miljoen euro

SEVILLA (ANP) - Het bereiken van de achtste finales van de Champions League is voor PSV niet alleen op sportief gebied belangrijk. De Eindhovenaren mogen dankzij die prestatie ruim 50 miljoen euro bijschrijven. Dat bedrag kan nog verder oplopen in het laatste pouleduel met Arsenal en vanaf de achtste finales.

2 uur geleden
PSV na acht jaar weer naar achtste finales Champions League

SEVILLA (ANP) - PSV staat na acht jaar weer in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren kunnen, dankzij een zege van Arsenal op RC Lens (6-0), de tweede plaats in groep B niet meer ontgaan.

2 uur geleden
Pepi blijft bescheiden na treffer: ik moet geduld hebben

SEVILLA (ANP) - Ricardo Pepi bleef bescheiden nadat hij PSV in de blessuretijd van de uitwedstrijd tegen Sevilla aan een cruciale zege had geholpen. De Amerikaan kopte de bal in de 92e minuut, na een voorzet van Yorbe Vertessen, hard binnen: 2-3.

3 uur geleden
Trainer Ten Hag baalt van gelijkspel Manchester United

ISTANBUL (ANP) - Trainer Erik ten Hag baalde van het gelijkspel van Manchester United bij Galatasaray in de Champions League (3-3). "We hadden de wedstrijd in handen", zei hij vlak na het duel in Istanbul. "We speelden ook goed, maar dan moet je ook 3 punten pakken. Dat hebben we niet gedaan. Ik moet ook constateren dat we niet goed hebben verdedigd."

3 uur geleden
Pepi beëindigt reeks van zestien jaar zonder uitzege voor PSV

SEVILLA (ANP) - PSV beëindigde met de miraculeuze overwinning bij Sevilla (2-3) een lange reeks uitwedstrijden in de Champions League zonder zege. De laatste keer dat de Eindhovenaren in het hoofdtoernooi een duel buiten het eigen stadion wonnen, was tot woensdag zestien jaar geleden.

3 uur geleden
PSV-trainer Bosz verbaasd na 'bizarre avond' in Sevilla

SEVILLA (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal tegen Sevilla lange tijd misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen spelen. "Het zag er niet naar uit dat we nog terug zouden komen. Dan mag je wel van een historische en bizarre avond spreken, ja", zei hij na de 3-2-zege.

4 uur geleden
Bosz denkt Lozano met hamstringblessure wel even kwijt te zijn

SEVILLA (ANP) - Hirving Lozano komt voorlopig niet aan voetballen toe. Die verwachting sprak PSV-trainer Peter Bosz uit na de 3-2-zege van zijn elftal bij Sevilla in de Champions League.

4 uur geleden