Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Haga doet in 20 plaatsen mee met gemeenteraadsverkiezingen

Van Haga doet in 20 plaatsen mee met gemeenteraadsverkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Wybren van Haga, eerder lid van Forum voor Democratie, gaat met zijn partij Belang van Nederland (BVNL) in twintig plaatsen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. In onder meer Haarlem, Zaanstad, Groningen, Maastricht en Utrecht staat de partij op het stembiljet.

"Het is gelukt om in twintig plaatsen lokale afdelingen op te richten en voldoende goede kandidaten te vinden", laat Van Haga weten. Met zijn partij wil hij gaan voor "vrijheid, gezond verstand en ondernemersgeest".

Hij haalde veel voorkeursstemmen bij de afgelopen landelijke verkiezingen, toen hij nog meedeed met Forum voor Democratie. Met zijn 241.193 stemmen haalde hij ongeveer vierduizend stemmen minder dan partijleider Thierry Baudet.

Samen met Olaf Ephraim en Hans Smolders scheidde hij zich in mei vorig jaar af van FVD. "In de afgelopen tijd is er binnen de fractie van FVD een verschil van inzicht ontstaan over de manier waarop politiek bedreven wordt", zei hij toen. Binnen de partij ontstond spanning over onder meer een poster die een vergelijking trok tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronacrisis.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

RobvdZande 3 maanden geleden
mijn stem heeft hij, geniale man!

Meer uit Politiek

Burgemeesters praten opnieuw over opvang vluchtelingen

ARNHEM (ANP) - De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad praten maandagavond in Utrecht opnieuw met elkaar over de problemen met de opvang van vluchtelingen. Staatssecretaris Eric van der Burg (Justitie en Veiligheid) en de directeur-generaal van Migratie zijn daar naar verwachting bij.

11 minuten geleden
Voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk ziet af van terugkeer

DEN HAAG (ANP) - Voormalig PvdA-parlementariër Gijs van Dijk keert niet terug in de Tweede Kamer. Dat heeft hij laten weten aan partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent, zo bevestigt een woordvoerder van de PvdA na een bericht van NRC.

6 uur geleden
Kabinet vindt dekking voor snellere verhoging kilometervergoeding

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet haalt de beloofde verhoging van de onbelaste kilometervergoeding definitief een jaar naar voren. Dat betekent dat het maximum volgend jaar op 21 cent per kilometer komt in plaats van de huidige 19 cent. In 2024 gaat dat bedrag verder omhoog naar 23 cent.

9 uur geleden
Segers: helpt niet als kabinet de Kamer alleen als 'lastig' ziet

ZWOLLE (ANP) - Een kabinet dat de Tweede Kamer alleen maar als "lastige mensen" beschouwt en het debat als "onderbreking van alle belangrijke zaken" waaraan gewerkt wordt, draagt niet bij aan herstel van het vertrouwen in de politiek. Dat heeft ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers gezegd tijdens een partijcongres in Zwolle.

1 dag geleden
Kabinet trekt nog eens 680 miljoen euro uit voor Groningen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt in de Voorjaarsnota nog eens 680 miljoen euro vrij voor Groningen, aldus staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw). Het geld is bedoeld voor de afhandeling van de gevolgen van de aardbevingen veroorzaakt door de gaswinning.

2 dagen geleden
Minister Helder: geen pgb meer voor kleine woonzorggroepen

DEN HAAG (ANP) - Minister Conny Helder (Medische Zorg) wil dat kleinschalige wooninitiatieven voor zorg straks niet meer structureel worden bekostigd via persoonsgebonden budgetten (pgb's) van meerdere cliënten. Het gaat Helder vooral om woonvormen waarin zorgaanbieders een grote rol hebben. Volgens Helder "past dit niet bij de kerngedachte van het pgb" om cliënten juist op individueel niveau zorg op maat in te laten kopen, zo schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

2 dagen geleden
Oppositie: verhoging AOW is sigaar uit eigen doos

DEN HAAG (ANP) - Bij de oppositie vallen een aantal plannen uit de Voorjaarsnota niet goed. Vooral de manier waarop de verhoging van de AOW wordt gefinancierd, valt slecht bij partijen. Wel zijn ze tevreden dat de ouderdomsvoorziening aan het minimumloon gekoppeld blijft.

2 dagen geleden