Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Gennip steunt oproep werkgevers om minder parttime te werken

Van Gennip steunt oproep werkgevers om minder parttime te werken

DEN HAAG (ANP) - Minister Karien van Gennip (Werkgelegenheid) juicht de oproep van werkgevers toe dat werknemers meer uren zouden moeten maken. "Dat leidt tot meer koopkracht, meer loon en helpt ook tegen de krapte", zegt de bewindsvrouw, die hint naar maatregelen op Prinsjesdag.

"Als we met elkaar in Nederland de uitdagingen aan willen gaan in de zorg, het onderwijs en de techniek, dan moeten we allemaal een stapje naar voren zetten", zegt Van Gennip. Het kabinet stimuleert volgens de minister al om meer uren te werken, met de verhoging van het minimumloon in 2023 en de plannen om kinderopvang nagenoeg gratis te maken. "Wie weet wat met Prinsjesdag nog komt", zegt ze verder.

Zelfs voor mensen die hun extra verdiensten voor een groot deel moeten afdragen aan de Belastingdienst, zijn volgens Van Gennip redenen om meer te werken. "Want je bouwt ook je pensioen op."

Ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN hebben vrijdag ervoor gepleit om ervoor te zorgen dat werknemers meer uren gaan draaien. Dan blijft de werkdruk beheersbaar en worden aan personeelstekort verbonden maatschappelijke problemen minder erg, bijvoorbeeld in het onderwijs en in het openbaar vervoer. Kabinetsplannen die dit beogen bieden volgens de werkgevers nog te weinig soelaas op de korte termijn.

Meer uit Politiek

Yeşilgöz na advies: geen reden voor vervolging collega Wiersma

DEN HAAG (ANP) - Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz geeft geen opdracht om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Procureur-Generaal (PG) bij de Hoge Raad Edwin Bleichrodt heeft gekeken naar de aangifte die tegen Wiersma was gedaan, en ziet geen aanknopingspunten voor vervolging. Het is nu aan de Tweede Kamer.

3 uur geleden
VVD boos: Rotterdamse terrassen niet open op Koningsdag

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdamse horecazaken kunnen tijdens Koningsdag op 27 april en ook tijdens de Rotterdam Marathon op zondag 16 april geen gasten op hun terrassen ontvangen. Ondernemers die bij de gemeente een terrasvergunning hebben aangevraagd en gekregen, bemerkten dat de vergunning pas vanaf 15 mei ingaat.

3 uur geleden
Yeşilgöz: begin aan transitie bij Landelijke Eenheid politie

DEN HAAG (ANP) - De politie kan beginnen met de grote verbouwing van de Landelijke Eenheid. Naar aanleiding van verschillende rapporten zijn plannen gemaakt voor de transitie en daar kan mee begonnen worden, schrijft minister van Justitie Dilan Yeşilgöz aan de Tweede Kamer. Ze spreekt van "een meerjarige, complexe en omvangrijke opgave".

3 uur geleden
60 uur taakstraf en week voorwaardelijk voor Gideon van Meijeren

DEN HAAG (ANP) - Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie is vrijdagmiddag veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week. Hij was niet bij zijn strafzaak aanwezig.

4 uur geleden
Minister Kaag ziet tegenvallers in aanloop naar voorjaarsnota

DEN HAAG (ANP) - In het kabinet beginnen volgende week de gesprekken over de voorjaarsnota. Minister Sigrid Kaag (Financiën) spreekt dan met ministers over de lopende begroting. Ze zei vrijdag vooral tegenvallers te zien. "We leven in heel onzekere tijden."

4 uur geleden
FVD'er Gideon van Meijeren blijft weg bij politierechter

DEN HAAG (ANP) - Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie is vrijdagmiddag niet komen opdagen bij de politierechter in Den Haag. Hij heeft zich bij de rechtbank afgemeld, bleek bij aanvang van de zitting. De zaak wordt nu zonder hem behandeld.

4 uur geleden
Harbers: ook ‘kampioen’ Nederland heeft problemen met water

NEW YORK (ANP) - Nederland mag dan "kampioen" zijn als het aankomt op het bouwen van dijken of waterweringen, maar problemen met water blijven ook ons land niet bespaard. Vooral het vasthouden van water en het op peil houden van de kwaliteit zijn uitdagingen, zegt minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) tijdens de New York Water Week tegen het ANP.

4 uur geleden