Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Gennip steunt oproep werkgevers om minder parttime te werken

Van Gennip steunt oproep werkgevers om minder parttime te werken

DEN HAAG (ANP) - Minister Karien van Gennip (Werkgelegenheid) juicht de oproep van werkgevers toe dat werknemers meer uren zouden moeten maken. "Dat leidt tot meer koopkracht, meer loon en helpt ook tegen de krapte", zegt de bewindsvrouw, die hint naar maatregelen op Prinsjesdag.

"Als we met elkaar in Nederland de uitdagingen aan willen gaan in de zorg, het onderwijs en de techniek, dan moeten we allemaal een stapje naar voren zetten", zegt Van Gennip. Het kabinet stimuleert volgens de minister al om meer uren te werken, met de verhoging van het minimumloon in 2023 en de plannen om kinderopvang nagenoeg gratis te maken. "Wie weet wat met Prinsjesdag nog komt", zegt ze verder.

Zelfs voor mensen die hun extra verdiensten voor een groot deel moeten afdragen aan de Belastingdienst, zijn volgens Van Gennip redenen om meer te werken. "Want je bouwt ook je pensioen op."

Ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN hebben vrijdag ervoor gepleit om ervoor te zorgen dat werknemers meer uren gaan draaien. Dan blijft de werkdruk beheersbaar en worden aan personeelstekort verbonden maatschappelijke problemen minder erg, bijvoorbeeld in het onderwijs en in het openbaar vervoer. Kabinetsplannen die dit beogen bieden volgens de werkgevers nog te weinig soelaas op de korte termijn.

Meer uit Politiek

Rutte zit zijn laatste ministerraad voor

DEN HAAG (ANP) - Mark Rutte zit deze vrijdag voor de laatste keer de wekelijkse ministerraad voor. De bewindspersonen komen weliswaar eind volgende week nog een keer bijeen voordat het nieuwe kabinet aantreedt, maar de demissionair premier neemt dan deel aan zijn laatste Europese top.

1 uur geleden
Motie van wantrouwen en motie van afkeuring tegen Yeşilgöz

DEN HAAG (ANP) - In de laatste dagen van haar ministerschap is een motie van wantrouwen ingediend tegen demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz door de SP, Partij voor de Dieren en DENK. GroenLinks-PvdA diende een motie van afkeuring in tegen de VVD-minister, die in ieder geval door Volt wordt gesteund. Dinsdag wordt over beide moties gestemd.

8 uur geleden
Deel Kamer neemt geen genoegen met verweer Yeşilgöz

DEN HAAG (ANP) - Een groot aantal oppositiepartijen in de Tweede Kamer neemt geen genoegen met het verweer van demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz. Ze nemen het haar kwalijk dat ze geen excuses aanbiedt voor het gebruik van onjuiste cijfers over gestapelde nareis van asielzoekers. Ook het feit dat Yeşilgöz bij haar ambtenaren niet om actuele cijfers heeft gevraagd toen er maatschappelijke onrust over ontstond, leidt tot veel onbegrip.

8 uur geleden
VVD'er Brekelmans: Rutte 'beste man voor deze cruciale positie'

DEN HAAG (ANP) - "De beste man voor deze cruciale positie in deze cruciale tijd!" Dat twittert VVD-Tweede Kamerlid en toekomstig minister van Defensie, Ruben Brekelmans, over Mark Rutte nu die de nieuwe topman van de NAVO kan worden na het besluit van Roemenië om zijn kandidaat terug te trekken.

16 uur geleden
D66 vindt NAVO-baan Rutte 'goed nieuws voor Westen en Nederland'

DEN HAAG (ANP) - D66-Kamerlid Jan Paternotte noemt het "goed nieuws voor het Westen én voor Nederland" dat Mark Rutte zo goed als zeker de nieuwe secretaris-generaal wordt van de NAVO. Dat schrijft de woordvoerder Buitenlandse Zaken van de D66-fractie in een bericht op X.

17 uur geleden
Opmerking over Jodenhaat was 'vrij genuanceerd', vindt Keijzer

DEN HAAG (ANP) - Beoogd minister en vicepremier Mona Keijzer (BBB) voelt er niets voor om terug te komen op haar opmerking dat in islamitische landen "Jodenhaat bijna onderdeel is van de cultuur". Oppositiepartijen vroegen Keijzer naar die omstreden uitspraak in haar hoorzitting. Ze antwoordde dat ze daarmee naar eigen zeggen "vrij genuanceerd" heeft "aangegeven wat op dit moment wel een probleem is".

17 uur geleden
Volt-Europarlementariërs niet naar liberalen, blijven bij groenen

BRUSSEL (ANP) - De Europarlementariërs van Volt bedanken voor de liberale fractie in het Europees Parlement. Ze blijven liever bij de groenen, omdat de liberalen volgens hen niet genoeg afstand nemen van rechts-nationalisten.

17 uur geleden