Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Geel volgt Fledderus bij Eredivisie CV op als manager

Van Geel volgt Fledderus bij Eredivisie CV op als manager

ZEIST (ANP) - Martin van Geel heeft een nieuwe baan. De bij Willem II vertrekkende directeur gaat bij de Eredivisie CV aan de slag als technisch manager. De 63-jarige Van Geel is de opvolger van Mark-Jan Fledderus, die in maart stopte. Fledderus voerde zijn functie pas uit sinds juni vorig jaar.

Van Geel, die op 1 juli begint, wordt bij de Eredivisie CV onder meer "verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de Eredivisie en haar achttien clubs, met als ambitie om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top 6-positie in Europa te handhaven".

"Na 29 jaar stop ik dan wel als clubdirecteur, maar ik heb nog genoeg passie en energie om deze nieuwe uitdaging met heel veel plezier aan te gaan en mijn kennis en ervaring ten dienste te stellen aan het Nederlandse voetbal", reageert Van Geel via de Eredivisie CV.

Directeur Jan de Jong is blij met de komst van de ervaren bestuurder, die onder meer bij Ajax, Feyenoord en AZ werkte. "Meer Eredivisie-ervaring krijg je niet in een mens. De keus voor hem was dan ook snel gemaakt. De opdracht voor Martin is helder: samen met de clubs zorgen dat wij de zesde competitie van Europa blijven. De realisatie is een stuk ingewikkelder. Een prachtige klus ligt er op hem te wachten."

Meer uit Voetbal

KNVB zet in op belonen goed gedrag tegen wangedrag supporters

ZEIST (ANP) - Clubs in het betaald voetbal gaan vanaf volgend seizoen meer inzetten op het belonen van goed gedrag om onlusten onder supporters tegen te gaan. Dat meldt voetbalbond KNVB in een plan voor volgend seizoen, met daarin 21 nieuwe maatregelen. De KNVB vraagt de hulp van gemeentes en politie om uitsupporters bijvoorbeeld meer vrijheid te geven zelf naar wedstrijden te gaan, in plaats van verplicht gezamenlijk per bus af te reizen.

9 minuten geleden
Belg Brys niet langer bondscoach Kameroen na aanvaring met Eto'o

YAOUNDÉ (ANP/BELGA) - Marc Brys is niet langer de bondscoach van Kameroen. Hij is aan de kant geschoven door bondsvoorzitter Samuel Eto'o, met wie hij eerder deze week een aanvaring had. De beelden daarvan verschenen op sociale media.

15 minuten geleden
NAC na ruime zege op negental Excelsior (6-2) dicht bij promotie

BREDA (ANP) - NAC Breda is dicht bij een terugkeer in de Eredivisie. Het elftal van trainer Jean-Paul van Gastel won in de finale van de play-offs voor eigen publiek van Excelsior, dat Lance Duijvestein (eerste helft) en Arthur Zagré (tweede helft) rood zag pakken. NAC profiteerde van die overtalsituatie en sloeg met 6-2 toe.

12 uur geleden
Werner ook komend seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur

LONDEN (ANP) - Timo Werner speelt ook komend seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur. De Duitse aanvaller werd de afgelopen maanden door de Londenaren al gehuurd van RB Leipzig. Tottenham Hotspur heeft tevens een optie tot koop bedongen.

12 uur geleden
Verdediger Kuipers tekent contract voor vier jaar bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Bas Kuipers is vanaf nu speler van FC Twente. De 29-jarige aanvoerder van Go Ahead Eagles ondertekende een contract voor vier seizoenen bij de Enschedeërs.

14 uur geleden
Ancelotti zegt trainersloopbaan na Real Madrid af te sluiten

MADRID (ANP/DPA) - Carlo Ancelotti neemt na zijn periode bij Real Madrid geen nieuwe baan als voetbaltrainer meer aan. Dat zegt de 64-jarige Italiaan, die bij de Spaanse kampioen nog een contract heeft tot de zomer van 2026, tegen de krant La Repubblica.

14 uur geleden
Nigeria mist spits Osimhen in belangrijke WK-kwalificatieduels

ABUJA (ANP/AFP) - Nigeria kan volgende maand in de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Zuid-Afrika en Benin niet beschikken over Victor Osimhen. De Nigeriaanse voetbalbond meldt dat de aanvaller van Napoli vier weken aan de kant staat met een blessure.

15 uur geleden