Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Gaal ziet in leerzaam duel met Wales vooral hoe het niet moet

Van Gaal ziet in leerzaam duel met Wales vooral hoe het niet moet

CARDIFF (ANP) - Louis van Gaal zag tijdens het gewonnen uitduel van het Nederlands elftal met Wales (1-2) in de Nations League dat er een groot verschil zit tussen zijn eerste en tweede keus bij Oranje. "Het was geen goede wedstrijd", erkende de bondscoach. "Maar ik ben wel wijzer geworden. En dat was voor mij ook de opzet."

Van Gaal wil de zes groepsduels van Oranje in de Nations League vooral benutten om te weten te komen met welke spelers hij in november naar het WK in Qatar moet gaan. Hij zag vrijdag hoe een groot deel van zijn beoogde basisploeg Belgiƫ vernederde in Brussel (4-1). Tegen Wales liet hij elf andere spelers aan de aftrap verschijnen. Veel van hen lieten onbedoeld zien hoe het niet moet.

"Ik weet al wat ik aan de spelers van het duel met Belgiƫ heb", zei Van Gaal. "Daarom koos ik nu voor een compleet ander team. Uiteindelijk mag ik 23 of misschien zelfs 26 spelers mee naar het WK nemen. Ik kan pas echt goede keuzes maken als ik iedereen heb zien spelen."

Mentaliteit

Van Gaal was na de zege op Wales vooral tevreden over Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt, verdedigers die weten hoe het is om aan de aftrap van een duel met de nationale ploeg te verschijnen. "Wales heeft nauwelijks een kans gekregen", zei de bondscoach. "Maar wij hebben het zeker in de eerste helft niet goed gedaan. Het is wel weer knap dat we na die gelijkmaker in blessuretijd toch nog weten te winnen. Dat zegt veel over de mentaliteit van mijn spelers."

Van Gaal was niet tevreden over zijn debutanten Jerdy Schouten en Jordan Teze. "Zij leden veel te veel balverlies, al heeft Schouten uiteindelijk nog wel een voldoende gescoord", zei hij. "Op de training deden ze het veel beter. Maar voetballen met Oranje brengt stress met zich mee. Ik wilde graag zien hoe iedereen daar mee om gaat."

112 miljoen waard

"Ik vind Gakpo een van onze grootste talenten, maar het shirt van Oranje weegt nog zwaar voor hem", zei Van Gaal. "Hij heeft ook een rottig jaar achter de rug met al die blessures. Ik praat op weg naar het WK niet over een A-ploeg of B-ploeg. Maar nu voetbalden we met veel spelers die nog geen tien interlands hebben gespeeld. Logisch dat die het iets moeilijker hebben", aldus de bondscoach die ook niet tevreden kon zijn over het spel van Noa Lang en Hans Hateboer.

"Ik ben natuurlijk niet gek", zei Van Gaal. "Ik had jullie voor deze wedstrijd ook wel kunnen vertellen dat Schouten nog geen Frenkie de Jong is. Maar ik wilde deze wedstrijd ook winnen. Daarom liet ik Frenkie en Steven Bergwijn nog invallen. Dan zie je meteen dat het beter gaat, met die dribbel van Frenkie vlak voor de winnende treffer van Weghorst als absoluut hoogtepunt. Daarom is Frenkie geloof ik ook 112 miljoen euro waard."

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden