Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Gaal waarschuwt voor overbelasting bij spelers

Van Gaal waarschuwt voor overbelasting bij spelers

ZEIST (ANP) - Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal vindt dat het aantal voetbalwedstrijden snel naar beneden moet. Gebeurt dat niet, dan gaat dat ten koste van de fysieke gesteldheid van de spelers. "De voetballer staat nu op de laatste plaats en die moet op de eerste plaats staan", aldus Van Gaal in zijn vooruitblik op de oefeninterland van dinsdag tegen Duitsland.

Van Gaal trainde maandag 20 tot 25 minuten op het systeem dat hij tegen Duitsland hanteert. "Dat doe ik normaal gesproken langer. Er zijn wel pijntjes. Deze spelers zijn overbelast, vind ik", zei de bondscoach. "Het probleem is dat deze spelers zoveel wedstrijden achter elkaar hebben gespeeld. Ze raken vermoeid en het herstel duurt langer."

De bondscoach vindt dat bonden creatiever moeten zijn met competitie-indelingen. "Dat is wel rigoureus, maar daar moet het wel naartoe", zei Van Gaal, die opnieuw aangaf geen fan te zijn van de Conference League. "De UEFA gaat nog even een derde kampioenschap organiseren. Van de 'Jut en Jul-competitie'. En dan staan er opeens vier Nederlandse clubs in de achtste finales. Ja, logisch. Alles wordt bevestigd wat ik gezegd heb. Maar ik word wel te schande gezet dat ik het 'Jut en Jul' noem. In de laatste fase van het toernooi is het niet meer 'Jut en Jul', in de eerste fase wel. De spelers moeten al die wedstrijden spelen. Dat moet je helemaal niet willen."

IJshockeywereld

Van Gaal noemt de ijshockeywereld als voorbeeld van hoe het eventueel zou moeten. "Groep C, groep B, groep A. Dat is toch niet zo moeilijk? Maar ja, het kost geld hè?"

De bondscoach heeft zelf bewust niet in een commissie van de UEFA of FIFA gezeten. "Met mijn curriculum zou dat eigenlijk wel moeten. Maar ze luisteren niet."

Meer uit Voetbal

O'Shea interim-hoofdcoach Ierse voetballers

DUBLIN (ANP/AFP) - Voormalig Manchester United-verdediger John O'Shea is benoemd tot interim-hoofdcoach van de Ierse voetbalploeg. Dat heeft de Ierse voetbalbond bekendgemaakt.

6 minuten geleden
Bekerfinalist NEC warm onthaald bij terugkomst in Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - De spelers van NEC zijn na het behalen van de bekerfinale warm onthaald in Nijmegen. Zo'n driehonderd supporters wachtten woensdag rond het middaguur de spelersbus op bij aankomst bij het Goffertstadion. De fans staken vuurwerk af en de voetballers, die in Leeuwarden eerstedivisionist Cambuur na verlenging uitschakelden, werden luid toegezongen.

1 uur geleden
Arbiter Dieperink VAR bij finale Nations League vrouwen

SEVILLA (ANP) - Arbiter Rob Dieperink is door de Europese voetbalbond UEFA aangewezen als VAR voor de finale van de Nations League voor vrouwen. De finale tussen Spanje en Frankrijk vindt woensdagavond plaats in het Spaanse Sevilla.

3 uur geleden
Basketballers Warriors langer door met succesvolle coach Kerr

SAN FRANCISCO (ANP) - Basketbalclub Golden State Warriors heeft het aflopende contract van coach Steve Kerr verlengd. De nieuwe verbintenis van de 58-jarige Amerikaan loopt tot het einde van het seizoen 2025/2026.

7 uur geleden
Volle tribunes in Heerenveen voor Casparij extra speciaal

HEERENVEEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje zijn maar wat blij dat zij woensdag bij de laatste kans op een olympisch ticket tegen Duitsland kunnen profiteren van het thuisvoordeel. Voor vleugelverdedigster Kerstin Casparij zijn de oranjetribunes in het Abe Lenstra-stadion extra speciaal. De 33-voudig international groeide op in Heerenveen en debuteerde er in de Eredivisie. "Maar ik heb er nog nooit een interland gespeeld en ook nog nooit voor volle tribunes."

7 uur geleden
Oranjevrouwen strijden met Duitsland voor laatste kans op Spelen

HEERENVEEN (ANP) - De voetbalsters van Oranje strijden vanaf 20.45 uur in Heerenveen met Duitsland om hun laatste kans op een ticket voor de Olympische Spelen. Na de kansloze 3-0-nederlaag bij wereldkampioen Spanje van vrijdag treffen de 'Leeuwinnen' in de nummer 2 van het afgelopen EK een gelijkwaardigere tegenstander.

10 uur geleden
Real Mallorca na strafschoppen naar finale Spaanse beker

SAN SEBASTIÁN (ANP) - Real Mallorca heeft zich ten koste van Real Sociedad geplaatst voor de finale van de Spaanse beker. Na het gelijkspel op Mallorca (0-0) hielden de ploegen elkaar in San Sebastián in de reguliere speeltijd en de verlenging ook in evenwicht (1-1). Mallorca won daarna de strafschoppenserie.

13 uur geleden