Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Gaal vergist zich in ontslag directeur voetbalontwikkeling

Van Gaal vergist zich in ontslag directeur voetbalontwikkeling

ZEIST (ANP) - Louis van Gaal heeft zich vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de oefenwedstrijd van zaterdag tegen Denemarken vergist in het ontslag van directeur voetbalontwikkeling Marcel Lucassen. Dat gebeurde toen de bondscoach de vraag kreeg wie in zijn ogen de opvolger moet worden van directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma, die komende zomer vertrekt.

"Ik was een keer uitgenodigd om met hem te praten. Voor zover je hem in één gesprek kan beoordelen, vind ik het een hele goede vent", aldus Van Gaal over Lucassen. "Hij heeft heel veel ervaring. Tot mijn verbazing las ik op alle media-kanalen dat hij ontslagen wordt. Ik vind dat vreemd. Waarschijnlijk mag ik dit ook weer niet zeggen omdat ik voor de KNVB werk."

De KNVB liet kort na de persconferentie weten dat het bericht niet klopt en dat Van Gaal zich vermoedelijk heeft vergist.

De bondscoach adviseerde Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal bij de KNVB, eerder om Ronald Koeman te benaderen als zijn opvolger. Ook gaf de 70-jarige trainer advies over andere bestuurszaken binnen de bond. "Ik zou een andere verdeling maken", zei hij over de posities van directeur topvoetbal en directeur voetbalontwikkeling. "Ik heb Marianne ook gezegd hoe ik het zou doen. Maar dat laat ik tussen ons, anders gaan de media zich daar weer mee bemoeien. Ik wil wel uitdrukkelijk stellen dat Marcel Lucassen een hele goede vent is. De KNVB is voor de opleiding, daar moet je de beste mensen voor kiezen. Het topvoetbal gaat vanzelf met de bondscoach die is aangesteld."

Meer uit Voetbal

Aanvaller Lang maakt in oefenduel met Brugge rentree bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Noa Lang heeft zijn rentree gemaakt bij PSV. De aanvaller deed in een oefenwedstrijd tegen Club Brugge zo'n twintig minuten mee. Het duel eindigde in 1-1.

10 minuten geleden
AZ versterkt zich met Ierse aanvaller Parrott

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft Troy Parrott vastgelegd. De 22-jarige Ierse aanvaller komt over van Tottenham Hotspur, dat hem vorig seizoen aan Excelsior verhuurde. Voor de Rotterdammers scoorde Parrott zeventien keer in 32 wedstrijden.

1 uur geleden
Heerenveen-verdediger Van Ottele zet loopbaan voort bij Fortuna

SITTARD (ANP) - Syb van Ottele voetbalt komend seizoen bij Fortuna Sittard. De 22-jarige verdediger komt over van sc Heerenveen waar zijn contract deze zomer afliep.

4 uur geleden
Inter neemt Iraanse international Taremi over van Porto

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft de Iraanse international Mehdi Taremi voor drie jaar vastgelegd. De 31-jarige aanvaller komt over van FC Porto, waar hij in vier jaar tijd goed was voor 91 doelpunten in 182 wedstrijden.

5 uur geleden
Spitse zag 'prima spelend' Oranje, maar ontsnapte met handsbal

SITTARD (ANP) - Sherida Spitse was na afloop van het EK-kwalificatieduel met Italië (0-0) zeer te spreken over het vertoonde spel van de Nederlandse voetbalsters. De aanvoerster miste maar één ding.

14 uur geleden
Bielsa haalt na knokpartij uit naar organisatie Copa América

CHARLOTTE (ANP) - Marcelo Bielsa heeft op een persconferentie hard uitgehaald naar de organisatie van de Copa América. De bondscoach van Uruguay vindt dat die verantwoordelijk is voor de ongeregeldheden tussen zijn spelers en Colombiaanse fans na afloop van het onderlinge duel. Uruguay verloor de halve finale in het Amerikaanse Charlotte met 1-0.

14 uur geleden
Voetbalsters verzuimen EK-ticket tegen Italië veilig te stellen

SITTARD (ANP) - De Nederlandse voetbalsters zijn er nog niet in geslaagd om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. In Sittard zou een zege op Italië voldoende zijn geweest, maar de formatie van bondscoach Andries Jonker bleef steken op een 0-0-gelijkspel.

16 uur geleden