Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Gaal: nu gaat het om het 'echie' op WK

Van Gaal: nu gaat het om het 'echie' op WK

AL RAYYAN (ANP) - Bondscoach Louis van Gaal voelt de spanning bij het Nederlands elftal in aanloop naar het duel met de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK. "Natuurlijk, nu gaat het om het 'echie'. In de groepsfase kan je nog een wedstrijd verliezen, ook al hebben wij dat niet gedaan", zei Van Gaal kort voor de aftrap bij de NOS. "Dat hebben we wel gezien in al die andere groepen."

Oranje bereikte met 7 punten uit drie wedstrijden als winnaar van groep A de knock-outfase, waarin met de VS de nummer 2 van groep B wacht. Van Gaal houdt vast aan het elftal dat hij in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar (2-0) het veld in stuurde. "Ik kies weer voor deze elf omdat ik daar redelijk tevreden over was. Dat heb ik op mijn persconferenties ook gezegd. Eigenlijk had je dit dus op je vingers kunnen uitrekenen", aldus de bondscoach, die "een goed gevoel" zegt te hebben.

Hoewel Memphis Depay deze week openlijk zei graag met Steven Bergwijn voorin te willen spelen, kiest Van Gaal weer voor Cody Gakpo naast Depay en Davy Klaassen daar kort achter. "Memphis heeft tegen mij niets gezegd, hij zegt het tegen jullie. Voor hem is dat schijnbaar makkelijker. Maar als hij het wel tegen mij zou hebben gezegd, dan zou dat nog niets uit hebben gemaakt. Over het algemeen kiest altijd de coach z'n elftal. Niet alleen Louis van Gaal, maar alle coaches."

Middenveld

De bondscoach zet Marten de Roon weer naast Frenkie de Jong op het middenveld, met Klaassen daarvoor. "Amerika heeft een middenveld dat fysiek heel sterk is. Dat is hun sterkste wapen. Dan moeten daar ook fysiek sterke spelers tegenover staan."

Van Gaal wilde niet precies zeggen hoe hij de Amerikanen gaat bestrijden. "Over tactiek ga ik niets zeggen, anders kan de tegenstander zich daarop instellen. Tegenwoordig gaat alles in de digitale wereld zo snel. Je gaat wel zien hoe wij het gaan doen."

Meer uit Voetbal

Bologna pakt na rood Beukema punt in thuisduel met Udinese

BOLOGNA (ANP) - Bologna is er in de Serie A niet in geslaagd nummer 3 Juventus op de ranglijst te passeren. Het team van coach Thiago Motta kwam voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

7 minuten geleden
Koploper Arsenal boekt nipte zege in stadsderby bij Tottenham

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft dankzij een krappe zege in de stadsderby tegen Tottenham Hotspur goede zaken gedaan in de Engelse titelstrijd (2-3). De koploper was in de eerste helft uiterst effectief, met drie treffers uit twee schoten op doel. Dankzij een eigen doelpunt van Pierre-Emile Højbjerg en goals van Bukayo Saka en Kai Havertz leidden de 'Gunners' al met 3-0 bij rust.

9 minuten geleden
Courtois keert tegen Bayern München terug in selectie Real Madrid

MADRID (ANP/BELGA) - Thibaut Courtois is door trainer Carlo Ancelotti opgenomen in de selectie van Real Madrid voor de halve finale van de Champions League tegen Bayern München van dinsdag. De 31-jarige doelman liep in augustus een zware knieblessure op en kwam dit seizoen nog niet in actie.

17 minuten geleden
Geen winnaar bij duel tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Utrecht. De nummer 16 van de Eredivisie leek op weg naar de eerste competitiezege sinds begin maart, maar Sam Lammers zorgde kort voor tijd voor de 2-2-eindstand.

31 minuten geleden
FC Volendam bijna zeker van degradatie na nederlaag bij Sparta

ROTTERDAM (ANP) - FC Volendam kan degradatie uit de Eredivisie nauwelijks meer ontlopen. De ploeg van trainer Regillio Simons verloor het uitduel met Sparta Rotterdam met 1-0. Daardoor moet de nummer 17 in de laatste drie duels een achterstand van 6 punten goedmaken op RKC Waalwijk. Ook is het doelsaldo van de Noord-Hollanders veel slechter.

39 minuten geleden
Kampioen Internazionale met zege op Torino naar huldiging

MILAAN (ANP) - Landskampioen Internazionale heeft op de dag van de huldiging met 2-0 gewonnen van middenmoter Torino. Hakan Çalhanoglu tekende na rust voor beide treffers. Adrien Tamèze van Torino kreeg in de 49e minuut een rode kaart.

2 uur geleden
AZ boekt bij NEC belangrijke zege in strijd om Europees voetbal

NIJMEGEN (ANP) - AZ heeft in de strijd om Europees voetbal een belangrijke zege geboekt op NEC. De nummer 4 van de Eredivisie was in het Goffertstadion met 3-0 te sterk voor de verliezend bekerfinalist, die op de zesde plaats van de ranglijst staat.

2 uur geleden