Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Gaal maakt zich zorgen om verkouden spelers bij Oranje

Van Gaal maakt zich zorgen om verkouden spelers bij Oranje

DOHA (ANP) - Louis van Gaal maakt zich zorgen over het aantal spelers in de selectie van het Nederlands elftal dat verkouden is geworden in Qatar. Steeds meer internationals van Oranje kuchen of zijn snotterig, vermoedelijk vanwege de vele airco's in Doha. "Als dit in de groep rondgaat, dan is het zorgelijk", zei de bondscoach een dag voor het duel met de Verenigde Staten bij de NOS.

Van Gaal besloot donderdag aangepast te trainen. Hij zag af van het traditionele partijspel tussen de beoogde basisploeg en wisselspelers voor de achtste finale van zaterdag tegen de Amerikanen. "Ik heb ze een dagje rust gegund", vertelde de bondscoach. "Met deze groep is het zo dat zij dat communiceren met mij. Ik luister naar mijn spelers."

Van Gaal zegt dat hij nog over al zijn 26 spelers kan beschikken. Hij wil niet vertellen hoeveel internationals verkouden zijn. Eerder op dit WK schoven Frenkie de Jong en Marten de Roon snotterig aan bij een persconferentie. "Ik ben wat verkouden en heb een beetje last van mijn keel", zei De Jong vlak voor het tweede groepsduel met Ecuador. "Maar dat is geen probleem, ik kan gewoon spelen."

Airco's

De Roon schoof donderdag nog met een nasale stem aan bij de aanwezige pers. "Ik ben wat verkouden, maar voor de rest voel ik me prima", zei de middenvelder, die de laatste groepswedstrijd tegen Qatar (2-0) een basisplaats had en in de buurt van De Jong voetbalde. "Ik heb iets te dicht bij hem gespeeld, denk ik", grapte De Roon.

Bondscoach Gregg Berhalter van de Verenigde Staten was niet verbaasd toen hij hoorde dat veel spelers van het Nederlands elftal verkouden zijn. "Daar hebben we allemaal last van hier", zei hij. "Ik heb mezelf zelfs een aantal dagen heel beroerd gevoeld. Dat komt echt door die airco's."

Overdag 30 graden

Het is in Doha overdag 30 graden of warmer. In de stadions, hotels, taxi's en bussen loeien airco's zo hard dat veel mensen het koud hebben.

Meer uit Voetbal

Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

2 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

2 uur geleden
FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

4 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.

4 uur geleden
Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

5 uur geleden
Henderson is terug op het trainingsveld bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder is hersteld van een rugblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Trainer John van 't Schip neemt hem mogelijk op in zijn selectie voor het thuisduel van woensdagavond met Excelsior.

6 uur geleden
Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

7 uur geleden