Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Egmond geeft Kuipers de ruimte om door te fluiten

Van Egmond geeft Kuipers de ruimte om door te fluiten

ZEIST (ANP) - Scheidsrechter Björn Kuipers wilde komende zomer op het EK afscheid nemen van het internationale topvoetbal, maar dat plan viel in duigen door de coronacrisis. Het EK is uitgesteld naar de zomer van 2021. De 47-jarige supermarkteigenaar uit Oldenzaal beslist in het najaar of hij toch nog een seizoen doorgaat, om zo alsnog te kunnen eindigen op de Europese eindronde.

"Björn heeft aangegeven dat hij tot september, oktober wil wachten met het nemen van een beslissing", zegt Dick van Egmond, de scheidsrechterscoördinator van de KNVB. "We hebben samen besproken dat dat het meest verstandig is. Maar hij moet zelf die afweging maken. Als hij nog een jaar door wil gaan, dan krijgt hij daar van de KNVB de gelegenheid voor."

De KNVB zou afgelopen maand van de Europese federatie UEFA te horen krijgen welke scheidsrechters zijn geselecteerd voor het EK. Het bericht kwam er echter niet, omdat het coronavirus het voetbal in heel Europa heeft stilgelegd en het EK daarom is uitgesteld.

Van Egmond hoopt dat Nederland met twee scheidsrechters is vertegenwoordigd op de Europese eindronde: Kuipers en de 37-jarige Danny Makkelie.

Meer uit Voetbal

Athletic Club verslaat Atlético Madrid weer en bereikt bekerfinale

BILBAO (ANP) - Athletic Club heeft zich ten koste van Atlético Madrid geplaatst voor de finale van de Spaanse beker. De voetbalclub uit Bilbao zegevierde met 3-0 na het eerste duel in Madrid al met 1-0 te hebben gewonnen.

57 minuten geleden
Bacuna is trots op spel van FC Groningen in De Kuip

GRONINGEN (ANP) - Voor FC Groningen duurde de halve eindstrijd van de KNVB-beker tegen Feyenoord in De Kuip zo'n half uurtje te lang. De nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie kwam verdiend op voorsprong, maar ging onderuit na treffers van Dávid Hancko (62e minuut) en Ondrej Lingr (83e minuut).

58 minuten geleden
Feyenoord vreest ernstige knieblessure voor Stengs

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot kon na de zege van Feyenoord op FC Groningen (2-1) in de halve eindstrijd van de KNVB-beker nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de knieblessure van Calvin Stengs. "Dat hij pijn heeft, dat is duidelijk", zei hij. "Jullie hebben hem ook zien huilen. Hopelijk was dat ook een beetje van de schrik."

59 minuten geleden
Fans Atlético Madrid naar ziekenhuis na confrontatie in Bilbao

BILBAO (ANP) - Fans van Atlético Madrid zijn in Bilbao voor aanvang van de halve finale van de Spaanse beker tegen Athletic Club gewond geraakt door een confrontatie in een bar met aanhangers van de thuisclub. Meerdere Madrileense supporters moesten met letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Atlético-voorzitter Enrique Cerezo spreekt in gesprek met Movistar Plus+ over "meerdere ernstig gewonden".

2 uur geleden
Hancko helpt Feyenoord met treffer naar bekerfinale

ROTTERDAM (ANP) - Moe maar voldaan wandelde Dávid Hancko na afloop van de halve eindstrijd van de KNVB-beker tussen Feyenoord en FC Groningen (2-1) naar de perskamer van De Kuip. "Het ging zeker niet vanzelf", zei de verdediger. "Ik was in de tweede helft ook best moe, net als enkele ploeggenoten. Maar we zijn blijven strijden, gelukkig met succes. Dit is top."

2 uur geleden
Invaller Lingr schiet Feyenoord naar bekerfinale tegen NEC

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft zich naar de bekerfinale geknokt. De club kwam in de tweede helft van de halve eindstrijd tegen FC Groningen terug van een achterstand en zegevierde met 2-1. Ondrej Lingr, ingevallen voor de onzichtbare Ayase Ueda , maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt.

2 uur geleden
Feyenoord verslaat FC Groningen en treft NEC in bekerfinale

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft met veel moeite de finale van de KNVB-beker bereikt. De nummer 2 van de Eredivisie rekende in de slotfase af met FC Groningen, de nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie. Ondrej Lingr, ingevallen voor Ayase Ueda, maakte in de 83e minuut het winnende doelpunt: 2-1.

3 uur geleden