Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

Zijn advocaat had gevraagd hem vrij te laten, onder meer omdat hij dreigt zijn woning kwijt te raken. De rechtbank gaf echter aan het maatschappelijke belang zwaarder te vinden wegen dan zijn persoonlijke belang. In een rapport van de reclassering staat dat de kans op herhaling als groot wordt ingeschat. Dat ziet de rechtbank ook als reden om T. nog in voorarrest te houden.

T. zit vast op een afdeling met intensiever toezicht. "Ik ben daar echt alleen maar gezet vanwege mijn achternaam", aldus T. Ridouan Taghi is hoofdverdachte in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Daarin is een levenslange gevangenisstraf tegen hem geëist.

T. ontkent

Volgens T.'s advocaat zou uit informatie van de politie blijken dat hij helemaal niks met de vermeende criminele organisatie van zijn familielid te maken heeft. "Integendeel zelfs. Hij wordt meer gezien als last dan als aanvulling van die organisatie, staat volgens de politie in onderschepte communicatie", aldus advocaat Yehudi Moszkowicz.

T. ontkent dat hij iets met drugs en wapens te maken heeft, maar erkent wel dat hij "in het verleden" fouten heeft gemaakt. Hij heeft een strafblad met veroordelingen voor onder meer mishandeling en vernieling. "Ik heb verkeerde keuzes gemaakt, maar wil nooit meer in deze situaties terechtkomen." T. zat in de rechtbank met zijn arm in een mitella, omdat zijn schouder uit de kom was. Dat had hij overgehouden aan een recente vechtpartij met een medegedetineerde, vertelde hij de rechter.

Inhoudelijke behandeling

Het is de bedoeling om de zaak van T. 19 maart volgend jaar inhoudelijk te behandelen. Die behandeling is al meerdere keren uitgesteld, onder meer door tijdgebrek, extra onderzoekswensen en een wraking die vervolgens werd afgewezen.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

3 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

7 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden