Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Dijke had anderen medaille gegund na 'teleurstellende Spelen'

Van Dijke had anderen medaille gegund na 'teleurstellende Spelen'

TOKIO (ANP) - Judoka Sanne van Dijke baalde er flink van dat zij de enige judoka is die Tokio verlaat met een medaille op zak. In de gemengde landenwedstrijd, de afsluiting van het olympische judotoernooi, werd Nederland vijfde. In de strijd om brons was Duitsland met 4-2 te sterk.

"We zaten er zo dichtbij. Alle vier de partijen die we verloren, hadden we net zo goed kunnen winnen. Het is zuur dat ze alle vier net hun kant op vielen. En die wedstrijden die wij wonnen, die waren gewoon duidelijk", zei Van Dijke, die Nederland nog wel op een 1-0-voorsprong zette.

"Ik wist dat mijn wedstrijd echt wel een belangrijke was. Ik dacht: als ik mijn taak volbreng, dan zorgt dat voor extra energie en geef ik het team een boost. Het mocht helaas niet zo zijn."

Lege handen

En dus bleef de Nederlandse judoploeg steken op één medaille; Van Dijke pakte woensdag brons in de klasse tot 70 kilogram. "Ik had het iedereen heel erg gegund om met een medaille naar huis te gaan vandaag. Het is gewoon heel zuur dat het net de andere kant opviel", aldus Van Dijke.

"Zeker omdat het individueel teleurstellende Spelen waren, mag ik wel zeggen, had ik graag met het team een bronzen plak gepakt. Het scheelde echt een haar, maar we staan toch met lege handen."

Zuipen

Van Dijke vliegt maandag terug naar Nederland. "Wat ik nu ga doen? Eerst ga ik drie dagen in bed liggen, dan ga ik eens mijn kop eraf zuipen en dan naar de koning."

De landenwedstrijd betekende het allerlaatste optreden van Henk Grol, die vrijdag al individueel voor het laatst in actie kwam. "Hoe mooi was het geweest om met brons af te sluiten, we waren er zó dichtbij", zei Grol (36) na zijn laatste dag als judoprofessional.

Grol verloor een dag eerder in de klasse boven 100 kilogram in een partij van slechts 25 seconden. "Ik kon het niet loslaten en heb geen minuut geslapen. Ik heb de hele nacht buiten op het balkon gezeten. En ik denk dat ik vanavond weer slecht ga slapen."

Meer uit Sport

Dressuuramazone Dujardin geschorst om overtreding paardenwelzijn

LAUSANNE (ANP) - De Federatie voor Paardensport (FEI) heeft de Britse dressuuramazone Charlotte Dujardin met onmiddellijke ingang voorlopig geschorst voor een periode van zes maanden. De 39-jarige Britse, met zes olympische medailles gedeeld recordhouder van Groot-Brittannië bij de vrouwen, heeft de regels voor het 'paardenwelzijn' overtreden, meldt de federatie.

1 uur geleden
Van de Zandschulp verliest op challenger van Zwitserse tiener

ZUG (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp is op het challengertoernooi van Zug in Zwitserland meteen uitgeschakeld. De 28-jarige Nederlander verloor in de eerste ronde van de 19-jarige Zwitser Mika Brunhold: 7-5 (5) 3-6 7-6 (5).

1 uur geleden
Dressuuramazone Dujardin trekt zich terug van Spelen om onderzoek

PARIJS (ANP/RTR) - Dressuuramazone Charlotte Dujardin neemt niet deel aan de Olympische Spelen. De 39-jarige Britse, met zes olympische medailles gedeeld recordhouder van Groot-Brittannië bij de vrouwen, heeft zich teruggetrokken om een onderzoek van de internationale paardensportbond FEI. Dat verklaarde Dujardin dinsdag.

3 uur geleden
Olympiërs krijgen advies mondkapje te dragen en boks te geven

PARIJS (ANP) - Nederlandse sporters en begeleiders krijgen rond de Olympische Spelen in Parijs het advies om in drukke ruimtes een mondkapje te dragen en mensen te begroeten met een boks in plaats van een knuffel of hand. "Zo willen we allerlei soorten infecties voorkomen. Maar we hebben geen regels, alleen adviezen", zo licht een woordvoerder van sportkoepel NOC*NSF toe.

3 uur geleden
Belgische wielrenner Meeus langer bij Red Bull - Bora-hansgrohe

RAUBLING (ANP) - De Belgische wielrenner Jordi Meeus heeft zijn contract bij Red Bull - Bora-hansgrohe verlengd. De ploeg maakte niet bekend tot wanneer de nieuwe verbintenis van de sprinter loopt.

7 uur geleden
Tourwinnaar Pogacar in Friesland dankzij 'combinatie factoren'

DEN HAAG (ANP) - De grote namen uit de Tour de France staan zoals gebruikelijk in de periode na de Franse rittenkoers weer aan de start van criteriums in Nederland en België. Door de veranderingen in het wielrennen blijkt het vastleggen van de renners echter lastiger dan vroeger. "Vroeger was een criterium het beleg op je boterham, maar iemand als Tadej Pogacar hoeft het voor het geld niet te doen", zegt John van den Akker, die verantwoordelijk is voor het contracteren van de renners.

8 uur geleden
Australische waterpoloster test bij Spelen positief op corona

PARIJS (ANP/DPA) - Een van de waterpolosters van het Australische team heeft kort voor het begin van de Olympische Spelen positief getest op corona. De speelster is geïsoleerd van de rest van de ploeg en twee teamgenoten die bij haar verbleven worden extra in de gaten gehouden, zegt Anna Meares, chef de mission van de Australische sporters in Parijs.

10 uur geleden