Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Dijk tevreden met spel én resultaat Oranje

Van Dijk tevreden met spel én resultaat Oranje

AMSTERDAM (ANP) - Virgil van Dijk was tevreden met het spel én het resultaat van het Nederlands elftal tegen Denemarken (4-2). Aan de andere kant ging nog lang niet alles zoals bondscoach Louis van Gaal dat wil, in het 'nieuwe' spelsysteem. "We zijn het aan het ontwikkelen", zei de verdediger van Liverpool bij de NOS.

"We winnen, dat is het belangrijkste", vervolgde Van Dijk. "Ik denk ook dat we veel hebben geleerd. In de afgelopen dagen is er veel getraind en veel gesproken. In het nieuwe systeem hebben we veel goede momenten gekend. Maar het heeft natuurlijk ook tijd nodig."

Van Dijk denkt soms nog met weemoed aan het 'oude' systeem. "Ik ben voorstander van 4-3-3, maar ik ben niet de bondscoach. De trainer heeft er een sterke mening over en vandaag hebben we ook gezien waarom. De trainer heeft ook gezegd dat het in sommige trainingssessie beter ging dan in de andere. We hebben er zeker vertrouwen in. Alleen in de wedstrijd is het anders dan bij een oefening. Je hebt ook met een tegenstander te maken. We moeten nog wat meer solide worden denk ik."

Meer uit Voetbal

Girona weer tweede na zege op Rayo Vallecano

GIRONA (ANP) - Girona staat weer tweede in La Liga na de zege op Rayo Vallecano. De Catalaanse club won met 3-0 in eigen huis door een doelpunt van Viktor Tsyhankov en twee late treffers van Sávio.

55 minuten geleden
Dybala helpt AS Roma met hattrick aan zege op Torino

ROME (ANP) - Vier dagen na de uitschakeling van Feyenoord in de Europa League heeft AS Roma een 3-2-overwinning geboekt op Torino. Paulo Dybala tekende voor alle treffers van de thuisploeg. Roma-verdediger Dean Huijsen maakte een eigen doelpunt.

3 uur geleden
Bayern München stelt Eberl aan als algemeen directeur sport

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft Max Eberl aangesteld als algemeen directeur sport. De 50-jarige oud-speler, die een contract tekende tot de zomer van 2027, gaat samenwerken met de huidige technisch directeur Christoph Freund.

5 uur geleden
Scheidsrechter Gözübüyük fluit topper tussen PSV en Feyenoord

ZEIST (ANP) - Scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft zondag de leiding bij de topper tussen PSV en Feyenoord. De wedstrijd in Eindhoven tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst begint om 14.30 uur.

5 uur geleden
Tomasson eerste buitenlandse bondscoach Zweedse voetbalelftal

STOCKHOLM (ANP) - Jon Dahl Tomasson is aangesteld als bondscoach van het Zweedse voetbalelftal. De 47-jarige Deen, die in Nederland actief was als speler en trainer, is de eerste buitenlandse coach van de Zweden.

5 uur geleden
Everton krijgt vier punten terug na beroep tegen puntenmindering

EVERTON (ANP) - Everton heeft zonder te spelen vier punten erbij gekregen. De Engelse voetbalclub tekende met succes beroep aan tegen de eerder opgelegde aftrek van tien punten voor het overtreden van de financiële regels. Die straf is nu verminderd tot zes punten, hebben de club en de Premier League bekendgemaakt.

8 uur geleden
Overmars niet in beroep bij het CAS tegen wereldwijde schorsing

ANTWERPEN (ANP) - Marc Overmars gaat niet in beroep bij het internationale sporttribunaal CAS tegen de door de wereldvoetbalbond FIFA opgelegde wereldwijde schorsing. Dat heeft zijn woordvoerder Frank Neervoort bevestigd na eerdere berichtgeving van het Algemeen Dagblad.

8 uur geleden